درود بر تیم زبانشناس،
ضمن احترام و تشکر از زحمات شما برای ساخت این اپلیکیشن فوقالعاده، به عنوان یک کاربر سطح A1 که تقریباً روزانه یک ساعت مطالعه میکند و هدفش رسیدن به درک مطلب و مکالمه در سطح B2 است، چند پیشنهاد عملیاتی و بهبوددهنده برای تجربه کاربری دارم. امیدوارم این بازخوردها برای ارتقای هرچه بیشتر زبانشناس مفید باشد.
۱. ادغام تالار گفتگو درون اپلیکیشن + چت مستقیم کاربران
به نظرم افزودن بخشی درون خود اپلیکیشن، مشابه شبکههای اجتماعی اما با فضایی حرفهایتر و مختص زبانآموزان، بسیار مؤثر خواهد بود. برای نمونه، اگر قابلیت «تالار گفتگو» که هماکنون امکان بحث درباره پیشنهادها، نقدها، مشکلات و موضوعات دیگر را فراهم میکند، بهطور جزئی یا حتی کامل با اپلیکیشن اصلی ادغام شود، تجربه کاربری روانتری ایجاد میکند.
همچنین، به جای هدایت کاربران به سایت جهت استفاده از تالار، وجود قابلیت (چت مستقیم) با سایر کاربران درون خود برنامه، حس یکپارچگی و حرفهایتر بودن را به همراه خواهد داشت. این کار میتواند به تمرین مکالمه و تبادل نظر کاربران کمک شایانی کند.
-–
۲. سیستم ارتقای سطح: ترکیب معیارهای مختلف
سطح من رشد نسبتاً کندی داشت. بعد از مطالعه تالار و پاسخهای شما به سایر کاربران متوجه شدم که افزایش سطح عمدتاً به میزان یادگیری واژگان و کلمات وابسته است.
پیشنهاد میکنم ارتقای سطح کاربران علاوه بر میزان واژگان و عباراتی که یاد میگیرند، با میزان دقت در پاسخدهی به سوالات داخل دروس و امتیاز و همچنین تعداد دروسی که در آن سطح مطالعه شده نیز متناسب باشد. این کار باعث میشود کاربرانی که عمیقتر یاد میگیرند، سریعتر پیشرفت خود را حس کنند.
-–
۳. هدف روزانه: افزایش دامنه امتیازات
در بخش «هدف روزانه»، کاربر میتواند از ۱۰ تا ۵۰ امتیاز بر اساس سختکوشی خود هدف انتخاب کند. به نظرم این بازه بسیار کم است.
پیشنهاد میکنم دامنه امتیازات افزایش یابد (مثلاً بازهٔ ۰ تا ۲۰۰ یا ۳۰۰) یا قابلیت انتخاب هر مقدار امتیاز توسط خود کاربر اضافه شود. این کار به زبانآموزان با انگیزه بالا اجازه میدهد برنامهٔ منعطفتری داشته باشند.
-–
۴. دستاوردها و چالشها: گسترش و متنوعسازی
بخش دستاوردها و چالشها بسیار مفید است و باعث ایجاد انگیزه و شور و اشتیاق در زبانآموز میشود. حداقل روی من تأثیر فوقالعادهای داشته است و اطمینان دارم روی سایر دوستان نیز تأثیر زیادی دارد.
اما نکته اینجاست که بیشتر دستاوردها خیلی زود قابل دستیابی هستند (حدوداً یک ماه). من تا یک ماه پیش سطحم تقریباً صفر بود و اکنون اکثر دستاوردها را به جز سه مورد (حفظ زنجیره، قهرمانی در لیگ استاد بزرگان و دعوت از دوستان) کسب کردهام. این موضوع کمی انگیزه را کاهش میدهد.
چند پیشنهاد برای این بخش:
· دستاوردهای دانشجو، دانشمند و اجتماعی را سختتر کنید یا بازهٔ مورد نیاز برای آنها را بالاتر ببرید.
· دستاوردهای جدید و میانمدت اضافه کنید؛ مثلاً:
· «خواندن ۱۰ داستان کوتاه از کتابخانه اپلیکیشن»
· «ثبت ۱۰۰ جمله در بخش تمرین نوشتاری» (اگر چنین بخشی اضافه شود)
· همچنین افزایش چالشهای هفتگی یا ماهانه با پاداشهای موقتی (مثل تم اختصاصی یا نشان ویژه) میتواند جذاب باشد.
-–
۵. بخش لایتنر: افزودن قابلیت نوشتاری و گفتاری
بخش لایتنر فعلی عالی است، اما اگر قابلیتهای زیر به آن اضافه شود، کاملتر میشود:
· تمرین نوشتاری:
مثلاً برنامه از کاربر بخواهد واژه را درست بنویسد، یا سه حرف وسط واژه حذف شود و کاربر کامل کند، یا جملهٔ ناقص را با کلمهٔ مناسب کامل نماید.
همچنین اضافه شدن سوالات چهارگزینهای تصویری مانند بخش دولینگوی فارسی.
· تمرین گفتاری و تصحیح تلفظ:
اضافه شدن بخشی برای تمرین گفتاری که تلفظ کاربر را تحلیل کند و بازخورد بدهد (حتی به صورت ساده با استفاده از APIهای تشخیص گفتار). این کار برای رسیدن به هدف کاربران که «بتوانیم اندکی صحیح صحبت کنیم و سؤال بپرسیم» بسیار حیاتی است.
-–
در پایان این نکته رو باید ذکر کنم که
زبانشناس برای من یک ابزار اصلی یادگیری است و با اجرای این پیشنهادها، میتواند تجربهای نزدیک به یک کلاس تعاملی و همهجانبه فراهم کند. از اینکه به بازخورد کاربران اهمیت میدهید، سپاسگزارم.
با تشکر فراوان از تیم زبانشناس.