تشکیل یک گروه فعال محیط زیستی

سلام به همه ی دوستان
چندروزی هست فکرم درگیرپیشنهاد تشکیل یک گروه محیط زیستی فعال ازکاربران خوب وپرتلاش زبانشناس هست.امروزگفتم مطرحش کنم وبازتابشوببینم.بنده باکمک خانوداه وچندنفرازدوستان واقوام چندسالی میشه،یسری فعالیتهایی برای مصرف کمترآب وبازیافت زباله داریم انجام میدیم،البته خودجوش وغیررسمی. خلاصه اش اینه که بعنوان مثال ماتوخونه خودمون حدودا ۲۵۰ گلدون گل داریم ودردرجه اول هرکی بشنوه یاببینه،باخودش میگه چقدرمصرف آبشون بالاهست،درصورتیکه درمقایسه باخانوارقبلی وکنترمشترک آب مصرفمون تومدتیکه مااومدیم کمترازیک سوم قبضهای قبلی آب میشه خداروشکر.منظورم این نیست همگی گل پرورش بدیم وآب کمتری مصرف کنیم،تجربیات دیگه ای دارم که دوست دارم به اشتراک بذارم. بازدن تاپیک (saba &her flowers),قصدم بیشترگفتن ازروش پرورش گل بااستفاده بهینه ازآب وبازیافت یسری موادبعنوان تقویت کننده های کاملا ارگانیک.درصورت موافقت خوشحال میشم ازبه اشتراک گذاشتن تجربیاتم.حتمادوستان دیگه هم تجربیاتی برای حفظ و کمک بیشتربه پاک نگه داشتن محیط دارند.میشه توهمین تاپیک لطف کنندوازتجربیاتشون بگن وبقیه هم درحدتوانشون بهره ببرند.همیشه کارهای بزرگ باقدمهای کوچیک شروع شدن آقای @hnaseri نظرتون چیه؟. میشه یه معرفی سراسری هم برای آشنایی بیشتربااپ زبانشناس باشه درسطح کشور توسط کاربراییکه ازش استفاده میکنند.مثلا توشهرما چندنفرن یسری تبلیغات دارندکه فلان مغازه بافلان شغل ازمردم خواستندپلاستیک کمتری مصرف کنند.وتبلیغاتشونودربین بقیه مغازه هاپخش کردند.میشه واسه زبانشناسم باچنین عنوانی:کاربرای زبانشناس مثلا ازین راه به محیط زیست کمک میکنند،شماچطور؟دوستان طراح میتونن درین زمینه باخلاقیتشون کمک کنند.
بیاییم فارغ ازجنجالهای سیاسی ومذهبی وحزبی وصنفی و…درحدتوانمون به محیط زیست که هدیه خداوند برای لذت بردن واستفاده درست ازون هست،کمک کنیم. باآرزوی میهنی بدون مشکلات زیست محیطی وسلامتی برای همه. ممنونم ازتوجهتون

17 پسندیده

سلام به دوست خوب دوستدارمحیط زیست. خیلیم عالی.راههای زیادودرعین حال ساده،راحت وقابل اجراواسه کمک به پاک نگهداشتن محیطمون وجودداره.کاریکه درگذشته نسلهای قبلی انجام میدادندوزباله چندانی هم تولیدنمیکردند.الانم علیرغم تفاوت زندگی خیلی کارامیشه انجام داد.خوشحالم ازمشارکتتون. منتظر دوستان خوب دیگه وراهکارهاشون هستم.موفق باشید.

4 پسندیده

بسیار کارتون ستودنی و زیباست.

خود من به شخصه همیشه حامی محیط زیست هستم. و همیشه با خونواده دعوا دارم با این موضوع.

بسیار عالیه :rose::rose::rose:

7 پسندیده

مرسی ازهمراهیتون. باخودم گفتم اینجایه محلیه پر ازهموطنان فرهیخته وبافرهنگ. این موضوعومطرح کنم،کوشش بیهوده ام به (قول مولوی )،به ازخفتگی.

4 پسندیده

من از موقعی که کوهنوردی میرم خوشبختانه یاد گرفتم در حد خودم دوستدار محیط زیست باشم. امروز اسمش روز طبیعت هست. اما یجورایی میشه گفت روز جنگ با طبیعت هست.
همین الان که این مطلب رو مینویسم در یک دشتی هستیم و دارم هزاران صحنه ی زشت میبینم.

در حد بضاعتم حداقل پلاستیکها رو جمع میکنم و میسوزونم که چهره طبیعت بیش از این زشت نشه

البته بایستی بعد از سوختن زباله ها رو آتیش سنگ بندازیم که آتیش سرایت نکنه

9 پسندیده

متأسفانه همینطوره.خیلی وقته که بجای رفتن به پارک و…سعی کردم باگلهاییکه توخونه پرورش دادم،حرف بزنم وخلوت کنم. اینجوری آرامشم خیلی بیشتره.آخرین باریکه پارک رفتم ازشدت بوی سیگاروقلیون حالم بد شد وزودی برگشتم. قصدم ازین تاپیک یسری یادآوری هاونمیدونم شایدراهکارهاواسه حفاظت بیشترازمحیطمون،حالاهرکس برحسب توانایی وامکاناتش بوده.مرسی ازتوجهتون

4 پسندیده

سلام صبا جان خیلی خوشحالم که به فکر محیط زیست هستین.
منم خیلی به این موضوع علاقمندم یکی از کارهایی که ما تقریبا 7ساله اگه اشتباه نکنم داریم انجامش میدیم بحث تفکیک زباله هست. همیشه زباله های خشک و تر جدا میریزم . این کاری هست که مادرم نهادینه کرد واقوام هم کما بیش انجام میدن. و هر شنبه از طرف شهرداری میان و زباله های خشک رو میبرن و در ارتباط با طبیعتم که همیشه کیسه میبریم و حتی سعی بر این است آشغال تخمه این چیزاهم بیرون نریزیم داخل کیسه بریزیم. و معمولا اگه جایی که نشستیم اشغال ریخته باشن سعی میکنم اونایی که میشه رو بریزم تو کیسه مثل پاکت چیپس و …البته در اکثر موارد واقعا نمیشه بس که حالت منزجر کننده داره.
در هر صورت آفت محیط زیست ما پلاستیکه ای کاش بهتر عمل کنیم.

5 پسندیده

سلام نسیم جان.آفرین به مادربافرهنگ و بزرگوارشما.
واقعاکه مادراسرچشمه ی خیرات وبرکاتن ودیگران درپرتواونهابه سعادت میرسن.احسنت به شماوهمه ی انسانهایی که دوستدارمحیط پاک وسالمن. همینطوره بعضی ازصحنه هاواقعاحال آدمو بدمیکنن.ولی همه چیزبه خودمون برمیگرده واینکه چقدربرامون اهمیت داشته باشه. ماهم ازخانواده هایی هستیم که اصلاخیلی خیلی کم تولیدزباله داریم،چون پوست میوه هاودورریزیهای سبزیجاتوخشک میکنیم وبعنوان کودوتقویت کننده گلهای خوشگلمون استفاده میکنیم.حتی تومحل کارم گفتم هرکس کاغذهای بدرنخورشومیخواددوربریزه بده من ببرم باازخودمون بدیم شهرداری ببره…اینطوری بعضیامیگن خب خودمون چراانجامش ندیم.راههای زیادی هست واسه پاک نگهداشتن محیط اطرافمون. کافیه یه کم همت وتلاش داشته باشیم.مرسی مرسی ازهمدلی ومشارکت شمادوست خوبم.امیدوارم همگی روزبروزراههای جدیدتری واسه حفظ محیط زیستمون پیدا کنیم.پایدارباشید.

4 پسندیده

این سوال برای من پیش اومد که بهتره تو کیسه بریزیم بیاریم شهر و در سطل آشغال بریزیم . یا همونجا بسوزونیم؟ :thinking: راه حل دوم خوب خیلی راحت تر و عملی تره. البته اگه مکان طوری باشه که راحت بشه توش آتیش درست کرد و مزاحم دیگران نباشه (معمولا خارج شهر). اولی خوب سخت تره و در نهایت هم آشغال مورد نظر یا توسط شهرداری سوزونده میشه یا یه جا دفن میشه که فکر کنم دفن شدنش چیزی رو حل نمیکنه.

از طرفی من تو فکر این بودم که اگه یک دستگاه زباله سوز خانگی وجود داشت حتما یکیشو میخریدم و به روستامون میبردم. روستای ما شهرداری نداره و مردم آشغالهاشونو توی رودخونه ی فصلی میریزن که معمولا خشکه. ولی صحنه ی بدی ایجاد شده. اگه یه زباله سوز خانگی وجود داشت شاید میشد فرهنگ سازی کرد. ولی من چیزی پیدا نکردم.

6 پسندیده

راستش ما هم تو روستای مادری معمولا یجا رو مشخص کردیم که زباله رو می سوزونیم. ولی خب اگه شمال بریم یا جایی که غریب باشیم با خودمون میاریم میریزیم اولین سطل اشغال. چون نمیشه جلوی ملت اتیش زد اخه شنیدم حتی دود حاصل از سوزوندن زباله هم واسه سلامتی خوب نیس.
کلا معضلیه :confused:

4 پسندیده

فدات صبا جان لطف داری منم افتخار میکنم به حضورت. راستی گلهات خیلی زیبان عاشقشون شدم. :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::rose::rose::rose::rose::clap::clap::clap::clap:.
ما هم گلدون داریم و لذت میبرم ازشون.
راستی ایده خشک کردن پوست میوه ها و اشغال سبزیجات رو حتما عملیش میکنم مرسی :blush:

4 پسندیده

میشه این دستگاهوباکساییکه درین زمینه هامتخصص هستندساختنشومطرح کرد.منم ازحدودا۱۰سال پیش که درحال بازیافت زباله های پوست میوه هاوسبزیجات هستیم چون توخونه امکان درست کردن کمپوست بصورت تررانداریم ،یبارجایی مطرح کردم گفتندبگیددستگاهشو بسازند.البته من کم کم باآسیاب خونگی اینکاروانجام میدادم.سبزیجاتم وقتی خشک بشن پوردکردنشون راحته.فکرمیکنم بامطرح شدن این مسائل ایده های خلاقانه به ذهن متخصصین بیاد.

3 پسندیده

Thanks a lot. All of those flowers are a little present for you. I’m so happy to hear that. I hope you enjoy both,your flowers and my flowers. I wish I could sent what ever you like as a gift.

3 پسندیده

راستی آقای @hnaseriبین بچه های زبانشناس مهندس تواین زمینه هانداریم؟یکی ازاهداف بنده واسه مطرح کردن این مسائل،پیداکردن چنین اشخاصی بوده.

3 پسندیده

یه سرچی تو اینترنت کردم دستگاه‌های جالبی پیدا کردم که اکثرا ساخت آمریکا هستن. از جمله این:

من خودم به اصطلاح مهندس مکانیکم :sweat_smile: از این ایده ها زیاد میشه زد اما متاسفانه چون تولید در ایران مقرون به صرفه نیست معمولا عملی نمیشه یا اگر هم بشه جنس جالبی از آب در نمیاد و بیکیفیت میشه. ولی اگه از اینا داشتیم من یکی خودم میخریدم.

7 پسندیده

دستگاه جالبی بود.واقعاخوش بحالشون. ایشالاتوکارتون موفق باشیدوامیدوارم اوضاع روزبروزبهتربشه واسه جوونهایی امثال شماهاکه انگیزه ساخت ایدههاتونوداشته باشید.متاسفانه همینطوره.یه مستندی درباره بازیافت زباله ازشبکه یک دیدم،یه خانم ایرانی تودوران تحصیلش توآلمان بامهندس آلمانی ازدواج کرده بودکه توهمین زمینه های ساخت ماشین آلات خردکردن زباله و…تخصص داشت. واون آقا آلمانی گرچه تویه زمینه هایی ایدهاشوعملی کرده بود اماگله میکردازشرایط ساخت چنین وسیله هایی توکشورمون وخلاصه ی صحبتاش همین مقرون به صرفه نبودن و.‌…بود.بعدآ درباره طرح خودم درباره بازیافت زباله واینکه بایه دوستام که خارج ازکشورزندگی میکنه،مطرح کردم وچی گفت بیشترتوضیح میدم.

2 پسندیده

یکی از معضلات و مشکلات داخل ایران که چندین ساله مطرحه همین مشکلات زیست محیطیه.مهمتر از مسائل اقتصادی ودیگر مسائله.چون واقعا نمیشه دیگر طبیعتو به کل از بین ببریم.ولی این عزم ملی میطلبه همه باید احساس مسئولیت داشته باشن در حفاظت از محیط زیست. متاسفانه فعلن به اون درجه بیداری و آگاهی نرسیده ایم بیشتر از این کاری کنیم.یکی از معضلاتی که ما در ایران مواجهه ایم و بنظرم بزرگتر از فجایع زیست محیطی هم میتونه باشه,اهمیت و ارزش ندادن به افراد خلاق جامعه مونه که همیشه به حاشیه کشانده میشن حتی اگر علمی داشته باشن که یکساله بتونن مملکتو گل و سنبل کنن بازهم به حاشیه رانده میشن.مشکل در واقع اینه.
یادمه ده دوازده سال پیش عده ایی از کارشناسان اومدن گفتن که بجای رونق کشاورزی در اورمیه که بزرگترین دلیل خشک شدن دریاچه هست بیایین آرتمیا پرورش بدین و به دنیا صادر کنین.منطقه پتانسیلشو خوب داره واسه پرورش آرتمیا.سودش از کشاورزی خیلی بالاتره.کشاورزی را به کل تعطیل کنیم.ولی متاسفانه روز به روز کشاورزی رونق گرفت باغات سیب گسترش یافت و آخرش دریاچه قربانی کشاورزی و بی برنامگی شد.کشاورزی هم بنا به خیلی از دلایل من جمله آب,کم بارشی و…خیلی متضرر شد در منطقه.پارسال تابستون هزاران تن سیب کنار جاده ریختن حتی ملت مفت هم نمیخرید.اینا بحثش طولانیه خواستم فقط به یک مورد ایده وخلاقیتی که بهش بها ندادند و میتونست مرگ یک دریاچه را نجات دهد اشاره کنم.
پلاستیک واقعا مضره محیط زیست و طبیعته.همیشه در همه جای طبیعتمون اثری از پلاستیک میبینیم.مخصوصا رودخانه ها که واقعن سمه.
مصرف پلاستیک زیاده تو ایران و میشه پلاستیک کم مصرف کرد یا جایگزین هایی ساخت.یا حداقل چیزی که تو طبیعت تجزیه پذیر باشه.انگار میگن یجور پلاستیک ساختن که زود تجزیه میشه اگه این به ایران بیاد خیلی خوب میشه حداقل مشکل پلاستیک حل میشه.

5 پسندیده

متاسفانه این مشکل کشاورزی جاهاییکه باکمبودآب مواجه اندوبدترازون کشت محصولاتی که نیازچندانی بهش نیست،مثل همون سیب که شمابهش اشاره کردیدتوخیلی ازشهرهای دیگه اتفاق افتاده،اینم که ازافرادخلاق وایده هاشون استفاده نمیشه،دردناکه. طرحی برابازیافت دارم کاملشوفعلا ازحوصله این وقت خارجه بخوام توضیح بدم،یه دوستی دارم سالهاست سوئد زندگی میکنه چون میدونه پرورش گل دارم وهربارم که بیاد ایران سرمیزنه چندسال پیش وقتی براش توضیح دادم،کلی ذوق کردوگفت ایمیل کن واسه من،برات میدم ترجمه کنندومیفروشم،نمیدونی اینجاچقدرازین طرحااسقبال می کنن.پیشنهادکردکارمورهاکنم وبرم پیشش ودنبال طرحموبگیرم. اونوقت سه چهارباررفتم توشهرداری شهرمون که تازه معاون شهردارو تونستم ببینم بانهایت بی توجهی گفت،خانم شماحوصله داشتی اینکاروانجام دادی. حالانامه شوبنویس،بعدابررسی میکنیم.ازطرف محل کارخودمم بهم گفتن بروکاراشاانجام بده وقتی تصویب شد،ما میگیم نیروی مابودی.تموم شد.اون دوستم میگفت چون عکس وفیلم داری ازطرحت بیای اینجادولت یکسال الی یکسال ونیم امکانات رایگان دراختیارت میذاره،تااجراش کنی وجوابشوببینند،میتونی مستقل کارکنی. اماخب من نه شرایط رفتن داشتم اونموقع وازطرفیم دلم میخواست ومیخوادتوکشورخودمون عملی بشه وبعدامشکلاتی پیش اومدکه پیگیرنشدم. اماباخانواده وفامیل وهرکس شده مطرح کردم،اجرامیکنیم فعلا.درحدتوانمون.

5 پسندیده

سلام،من هم خیلی خوشحال میشم به این گروه بپیوندم

3 پسندیده

سلام
بنده هم خوشحال وممنون میشم از راهکار،تجربه ویاهرنوع ایده ایکه برای پاک وسالمترنگهداشتن محیط زیست داشته باشید،بهره مندبشم.ازمشارکتتون سپاسگزارم. موفق وسلامت باشید

2 پسندیده