با سپاس و تشکر از دو دوست عزیز و بزرگواری که وقت و انرژی گذاشتید و با موشکافی دقیق به بیان نظرات و تحلیل پرداختید تا همه بتونیم دید درستی از زبان داشته باشیم.
@pari
@serdarikurd
خدا قوت و دست مریزاد
ضمن احترام متقابل به هر دو عزیز و تایید بحث های منطقی صورت گرفته، در چند جمله، نتیجه برداشت شخصی خودم را عرض میکنم :
همه ما به قدری کافی ( البته بعضی از سروران معزز خیلی بیشتر
) در طول دوران تحصیل و تا سطح لیسانس، با زبان انگلیسی آشنا شده ایم.
من خودم به شخصا ۸ ترم کانون زبان بوعلی مشهد شاگرد اولم بودم
(کانون زبان بوعلی، شعبات زیادی در سطح کشور داره مثل کانون زبان ایران). و البته نهایتا ترم نهم را در کانون زبان ایران بودم.
من کتابی و گرامری پیش رفته بودم و همه کتاب های کانون را (کتاب مکالمه، گرامر، کمکی و …) مو به مو حفظ می کردم.
و فقط یک رقیب داشتم!
یک آقایی که هیچی از گرامر بلد نبود! اما …
اون آقا روزی 8 الی 9 ساعت فقط و فقط فیلم زبان اصلی میدید!! عین بلبل حرف میزد! با لهجه محاوره ای، سریع و بدون مکث!
من اما همیشه توی مکالمه شکستش میدادم!!! 
اعتراف میکنم که ناجوانمردانه !!! 
من اصلا نمی فهمیدم چی میگه!
چون فقط نقش A و یا B را که باید میگفتم، حفظ می کردم! و با آرامش و سلیس جملاتم را بیان می کردم.
اون چون با فیلم یاد گرفته بود، لهجه داشت اما به جملات محاوره ای بیشتر تسلط داشت تا جملات کتابی!
برای همین توی آموزشگاه، چون فرهنگ آکادمیک و کتابی غالب بود (متاسفانه) ، استاد طرف من رو می گرفت و من نمره بیشتری می گرفتم و در طول اون دو ترمی که با هم بودیم ، من شاگرد اول می شدم.
از اون زمان 15 سال گذشته.
درسته که من به دلیل علاقه به زبان و اینکه رشته IT و Network و Computer دارم، با اینترنت و شبکه های اجتماعی هم درگیری مستقیم دارم، سطح متوسط زبان را بلدم اما هیچ وقت مکالمه روانی نداشتم و همیشه ترس از مکالمه و صحبت همراهم بوده.
ترجمه متون و روزنامه و کتاب و … یه چیزه
مکالمه روزمره یه چیز دیگه
به نظر من هدف اساتید تالار (و همچنین موسسین نرم افزار) بالا بردن توان حرف زدن و مکالمه همه دوستان عزیز هست.
هیچ کدوم ما در زبان فارسی نمی تونیم 5 خط شاهنامه را حفظ باشیم (البته به جز دوست عزیزم @jackiran16) ،
همه نمی تونیم در مکالمه های روزمره از اشعار حافظ، سعدی، مولانا و رودکی حتی سهراب سپهری استفاده کنیم.
ما نمیتونیم یه مکالمه داشته باشیم به سبک متنوی معنوی سعدی.
ما نمیتونیم مثل فردوسی ، حماسی حرف بزنیم.
تا دبیرستان هم بچه ها همون فارسی مادری رو کامل بلد نیستن!
اما تمام احتیاجات لازم برای زندگی، کار، مراوده و … را به خوبی بلدن.
به قول دوست بزرگوار @pari مهم وفادار بودن به اصل مفهوم نویسنده و سپس بیان درست در زبان مقصد هست.
فرمایش دوست بزرگوار @serdarikurd هم در بیان اینکه شاید من نوعی هیچ وقت به نکته ظریف اون “to” پی نبرم درسته،
اما منه نوعی، اینجا دنبال درک مفهوم هستم و بیان راحت خواسته هام
می خواهم یاد بگیرم که :
1. چطور بدون ترس و استرس حرف بزنم … (به قول دوستان با تمرین و تکرار زیاد)
2. چطوری جملات را بیان کنم … (به قول دوستان با یادگیری قالب ها در دل جملات و داستان ها و مینی استوری ها و …)
3. چطوری بفهمم … (به قول دوستان با گوش دادن های بسیار و افزایش دایره لغات)
همه و همه در تالار و مجموعه نرم افزار های زبان شناس (زبان شناس، زیبوک، زوم) به راحتی قابل دستیابی هست.
علاوه بر همه اینها گرامر را در دل جملات و توی قالب مکالمات به راحتی درک میکنیم.
یادمه یه روزی توی تالار دوست عزیز @aghasaman پرسیده بودن kill درسته و یا killing در پست … لینک
و من ناخواسته بدون اینکه به گرامر و دستور زبان نگاه کنم و بلد باشم ، فقط با توجه دوره پکیج “داستان های بچگانه” و داستان فرمانده مکبث میدونستم که 100% کلمه killing درسته.
خوب حالا نتیجه گیری :
- برای مکالمه روزمره
- برای گفتگوی دو و یا چند نفره در تمامی موقعیت های عمومی کمی موضوعی تر
- برای صحبت در محیط های کاری و اداری
- برای مهاجرت
- برای تحصیل ( فهمیدن حرف استاد و دانشجوها)
- برای یه گپ دوستانه با یه توریست
این روش عالی و بی نظیره.
ما قرار نیست بریم دفتر روزنامه و مقاله بنویسیم!
قرار هم نیست در تالیف کتب دانشگاهی فعال باشیم!
استاد ادبیات زبان انگلیسی (شاعر و نویسنده و …) هم قرار نیست باشیم!
پس نظر شخصی بنده (ضمن ادای احترام و برداشتن کلاه به احترام دیدگاه و هدف دوست عزیز و بزرگوارم @serdarikurd) اینه که من باید پیروی ایده و روش کاربردی، مفید و سهل الفهم دوست بزرگوار و محترم سرکار خانم @pari باشم.
ممنونم از همه عزیزانی که وقت گذاشتن و این چند سطر را خواندن.
ممنونم از همه مربیان ارزشمند تالار و همه کاربران عزیزی که این محیط را پویا تر می کنن.
ممنونم از بانیان این محیط صمیمی و نرم افزار های خوب زبان شناس @hnaseri @golmirzaei
و از خانواده آقای رجبی هم تشکر میکنم
(این آخری رو برای مزاح گفتم بحث از خشکی در بیاد
)
پاینده باشید و سر فراز … چون دماوند ، زاگرس و البرز