بهترین شیوه های مطالعه

یکی از بهترین زمان های مطالعه صبح ها و شب قبل از خواب است.
صبح به دلیل اینکه مغز ما هنوز درگیر مسائل متعدد روزانه نشده و قدرت و انرژی بالایی داره پس انسان بهتر می تواند مطالب را یاد بگیرد.
شب به دلیل اینکه اخرین مطالبی هست که توی حافظه و مغز ما ثبت می شود و چون بعد از آن مغز استراحت می کند پس ماندگاریش بیشتر خواهد بود.
5bd6875e86f575998cd16998be2f7491

6 پسندیده

درباره سرعت مطالعه:
احتمالا خیلی از شما دوستان علاقه دارید بدونید با چه سرعتی مطالعه میکنید.


برای اینکه بفهمید سرعتتون چقدره ؟؟؟؟؟؟!!؟
کافیه یک کتاب معمولی را انتخاب کنید و حالا به مدت یک دقیقه شروع به خواندن متن کنید بعد از اتمام زمان حالا تعداد سطر هایی که مطالعه کردید رو در میانگین تعداد لغات یک سطر ضرب کنید تا سرعت مطالعه شما مشخص شود.
نکات تکمیلی:
برای بدست آوردن تعداد کلمات باید پنج خط کاملا پر را در نظر گرفته و تمام کلمات حتی کوچکترین آنها همچون “و ، تا ، از ، که ” را مورد شمارش قرار داده و سپس تقسیم بر پنج کنید تا تعداد کلمات در یک خط بدست آید.

برای شمارش تعداد خطوط باید خط های نیمه را به طور تقریبی حساب کنید مثلا ۴ خط نصفه را دو خط کامل در نظر بگیرید.
پس از محاسبه ی سرعت مطالعه ی خود نوبت به این میرسد که تشخیص دهید در کدام گروه قرار دارید :

  • اگر سرعت مطالعه ی شما کمتر از ۱۰۰ کلمه در دقیقه است ، بسیار کند و بد میخوانید !
  • اگر سرعت مطالعه ی شما بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ کلمه در دقیقه است در سـرعت مطالعه کند و ضعیف هستید .
  • اگر سرعت مطالعه ی شما بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ کلمه در دقیقه است سـرعت مطالعه ی متوسطی دارید .
  • اگر سرعت مطالعه ی شما بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ کلمه در دقیقه است سـرعت مطالعه خوب و مناسبی دارید .
  • اگر سرعت مطالعه ی شما بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ کلمه در دقیقه است شما سـرعت مطالعه ی خیلی خوبی دارید.
  • اگر سرعت مطالعه ی شما بالای ۵۰۰ کلمه در دقیقه است شما یک تندخوان عالی هستید !
    اشاره به این نکته ضروری است که سرعت مطالعه در متن های مختلف متفاوت است . و هدف از این فرمول به دست آوردن یک عدد مطلق و نهایی نیست . فرمول بالا برای یک متن متوسط در نظر گرفته شده است و یک بینش کلی به شما ارائه میده.
7 پسندیده

اصول مدیریت زمان مطالعه:
IMG15492178
- اصل اول: قورباغه را قورت بده!

این اصل که توسط برایان تریسی در قالب کتابی مجزا انتشار یافته است به بیان ساده می گوید که مهم ترین کار هر روزتان را بلافاصله انجام دهید یعنی درابتدای برنامه و در ساعات آغازین روز که بیشترین انرژی را دارید باید سخت ترین مطلب را که بیشترین میزان انرژی را از شما میگیرد مطالعه کنید. این مورد می تواند در مورد مطالبی که به آنها علاقه کمتری دارید نیز صادق باشد. به این ترتیب دیگر خیالتان راحت است که سخت ترین قسمت برنامه را پشت سر گذاشته اید.


- اصل دوم: قانون یک در میان را رعایت کنید.

به طور کلی مطالب به 2 دستۀ حافظۀ محور(حفظی) و مسئله محور(حل کردنی) تقسیم میشوند. از آنجا که هر کدام از مطالب حافظه محور و مسئله محور از نیمکره های جداگانه مغز کار بیشتری می کشند، رعایت این اصل انرژی مغزتان را بالا میبرد.(یک درس حفظی و یک درس حل کردنی به صورت یکی در میان مطالعه کنید)

- اصل سوم: ابزار کنترل ایجاد کنید؛ برای نظارت بر فعالیت خود یک سررسید سال جاری را برای کنترل میزان مطالعه و نحوۀ پیشرویتان با برنامه تهیه کنید.

- اصل چهارم: هدف خود را هر روز مرور کنید. هدف صحیح عامل مهمی جهت ایجاد انگیزه است.

- اصل پنجم: مسامحه، توجیه، بهانه و تعویق ممنوع. تصمیم بگیرید وقتی مطالعه را شروع کردید تا پایان وقت تعیین شده محل مطالعه را جز مواقع ضروری ترک نکنید.

- اصل ششم: عادت های خود را مدیریت کنید. نگذارید وقتتان به بطالت گذرانده شود. تلفن و موبایلتان را موقع مطالعه خاموش کنید واجازه ندهید کسی وارد اتاق مطالعۀ شما شود.

6 پسندیده

مکان مطالعه باید چگونه باشد؟؟؟


نکته‌ی اولی که باید در خصوص مکان مطالعه به آن اشاره کنیم شرطی بودن آن است. شرطی بودن یعنی این‌که مکان مطالعه باید ثابت باشد. حتی این نکته در خصوص نشستن در کلاس درس هم صدق می‌کند و بهتر است در طول سال تحصیلی روی صندلی مشخصی بنشینید.

در مکان مطالعه فقط و فقط مطالعه کنید. اگر مکان مطالعه‌ی خود را به گونه‌ای انتخاب کرده‌اید که در آن مکان کارهایی از قبیل بازی کامپیوتری و… انجام می‌دهید بهتر است آن مکان را به یکی از آن‌ها اختصاص دهید. حتی بهتر است در مکان مطالعه به تلفن همراه خود نیز پاسخ ندهید؛ زیرا مکان مطالعه یعنی جایی که با دیدن آن مکان، فکر دیگری جز مطالعه به ذهن شما خطور نکند.

نکته‌ی دوم نحوه‌ی نشستن پشت میز و صندلی است. میز و صندلی مناسب باید طوری باشد که هنگام نشستن زانوهای شما به صورت 90 درجه باشد و کف پا کاملاً روی زمین قرار بگیرد. اگر صندلی بلند است می‌توانید وسیله‌ای زیر پا قرار دهید تا کف پا روی آن قرار گیرد.

تکیه‌گاه پشتی صندلی نیز باید ستون فقرات را به طور کامل پوشش دهد و قوس کمر را نیز پُر کند. هم‌چنین هنگام مطالعه نباید بیش از حد به شکم سنگینی وارد شود؛ اگر سنگینی روی شکم زیاد باشد باعث فشار به روی شُش‌ها می‌شود و این فشار باعث می‌شود که شش‌ها از حداکثر ظرفیت خود برای دریافت اکسیژن استفاده نکنند و درنتیجه اکسیژن کم‌تری به بدن برسد و باعث خستگی زودرس و یادگیری کم شود.

در صورتی که قادر به تهیه‌ی صندلی و میز مناسب نیستید اصلاً نگران نباشید. باید از کم‌ترین امکانات بیش‌ترین استفاده را برد. به همین منظور برای مطالعه‌ی بهتر به یک تکیه‌گاه نرم (پُشتی) تکیه دهید و پاهای خود را دراز کنید، طوری که زاویه‌ی پاها و کمر 90 درجه باشد. بالشتی را روی پا قرار دهید و کتاب خود را روی آن قرار دهید، به صورتی که فاصله‌ی چشم تا کتاب بیش‌تر از 45 سانتی‌متر نباشد.

قبل از مطالعه، حداقل دو الی سه دقیقه به مرتب کردن اتاق یا میز مطالعه‌ی خود بپردازید و این موضوع را جدی بگیرید.

پیش از مطالعه، تمام لوازم لازم برای مطالعه از قبیل خودکار، مداد، پاک‌کن، دفتر، کتاب، چرک‌نویس و… را آماده کنید تا در حین مطالعه به دنبال آن‌ها نگردید. این کار باعث از بین رفتن تمرکز شما می‌شود.

تهویه‌ی مناسب و وجود اکسیژن لازم در مکان مطالعه، ضروری است؛ زیرا در صورت رطوبت زیاد یا اکسیژن کم، زود خسته خواهید شد و قدرت یادگیری نیز کم خواهد شد.

از جمله مهم‌ترین ویژگی‌هایی که مکان مطالعه‌ی مناسب باید داشته باشد داشتن نور کافی است. نور کافی به معنی نور زیاد نیست. توصیه‌ای که به دانش‌آموزان در خصوص نور اتاق مطالعه داریم نور زرد ملایم یا نهایتاً ترکیب نور زرد با سفید است. اگر نور اتاق مطالعه سفید باشد به دلیل سرد و بی‌روح بودن رنگ آن، باعث خسته شدن چشم‌ها و بی‌حوصلگی می‌شود.

نکته‌ای که بهتر است در پایان به آن اشاره کنم برگه‌ی دغدغه‌هاست. فرض کنید در عمق زبان انگلیسی فرو رفته‌اید و ناگهان فکر جشنی که قرار است در آخر هفته برگزار شود به ذهن شما خطور می‌کند. این لحظه زمانی است که باید از برگه‌ی دغدغه‌ها استفاده کنید و این جمله را دقیقاً در آن یادداشت ‌کنید:

“بعد از درس به جشن آخر هفته فکر می‌کنم”

برگه را کنار می‌گذارید و دوباره به مطالعه زبان انگلیسی می پردازید . اگر دوباره این افکار مانع تمرکز شما شد، مکان مطالعه را ترک کنید و چند دقیقه‌ای به آن موضوع فکر کنید.

5 پسندیده