آکراسیا (تعلل در انجام دادن کارهای مهم)

:small_red_triangle_down: چرا برنامه‌ای که مشخص کرده‌ایم را دنبال نمی‌کنیم؟!

:small_blue_diamond: هر انسانی می‌تواند در هر زمانی هر حجمی از کار را انجام دهد، البته به شرط اینکه قرار باشد در آن زمان، کار دیگری را انجام دهد! (روبرت بنچلی)

:small_orange_diamond: در تابستان سال ۱۸۳۰، ویکتور هوگو با ضرب الاجلی ناممکن روبرو شد. این نویسنده فرانسوی به ناشر خود قول میدهد تا کتاب جدیدش را در مدت یکسال بنویسد. اما بعد از پایان یکسال هنوز حتی نوشتن کتاب را شروع نکرده بود. اینبار ناشر کتاب به او تنها شش ماه برای اتمام کتاب وقت می‌دهد. هوگو نقشه ای برای غلبه بر تعللش طرح‌ریزی کرد. او همه لباس‌هایش را در کمدی دور از دسترس قرار داد و آن‌ را قفل نمود. بنابراین با نداشتن لباسی مناسب دیگر برای بیرون رفتن و پرت شدن حواسش وسوسه نمی‌شد. “گوژپشت نوتردام” دو هفته زودتر از ضرب الاجل تعیین شده یعنی در ۱۴ ژانویه ۱۸۳۱ منتشر شد.

:small_blue_diamond: مشکل قدیمی آکراسیا: آکراسیا یعنی می‌دانید باید کاری را انجام دهید و از نتایج ناشی از انجام ندادن آن آگاهید اما به کاری دیگر مشغول می‌شوید که چندان اهمیتی ندارد. آکراسیا منجر به ناامیدی و سرزنش خودمان می‌شود. تصور می‌کنیم فردی بی‌فایده و بی‌اراده هستیم. آکراسیا عزت نفس ما را هدف می‌گیرد.

:small_orange_diamond:دلایل زیادی برای بروز آکراسیا وجود دارد. احتمالا یکی از دلایل اصلی آکراسیا این است که ما وقتی درباره‌ی آینده فکر می‌کنیم، تصمیم‌های ایده‌آل‌تر و معقولانه‌تری می‌گیریم. همچنین همه ما می‌دانیم که مغز انسان، برای پاداش‌های لحظه‌ای و خشنودی آنی ارزش بیشتری نسبت به نتایج مثبت بلندمدت قائل است. به زبان ساده، مغز ما طرفدار ضرب المثل «سیلی نقد به از حلوای نسیه» است و همین موضوع یکی از دلایل اصلی آکراسیا است. از دیگر دلایل به وجود آورنده آکراسیا می‌توان به کمبود اعتماد به نفس برای پرداختن به اهداف و ترس نرسیدن به آن‌ها، کمال‌گرایی و خودفریبی دانست.

:small_blue_diamond: شاید ابتدایی‌ترین راهکاری که برای غلبه بر آکراسیا به ذهن برسد، برنامه‌ریزی و نوشتن اهداف باشد. اما تقریبا همه ما حداقل یکبار هدف‌های خود را در یک سررسید نوشتیم و بعد از آن دیگر حتی به آن سر نزدیم. پس آکراسیا موضوعی عمیق‌تر است. تنها راه تضعیف آکراسیا تمرین دادن ذهن یا تقویت مهارت خودکنترلی است. مغز تمرین داده نشده همیشه به دنبال خشنودی آنی است. باید مغزمان را رام و نفسمان را مهار کنیم. مسلماً ابتدا در مهار مغزمان و نه گفتن به لذت‌های فوری، بارها و بارها، شکست خواهیم خورد اما کلید پیروزی تلاش و پشتکار است. سال هاست عادت کرده‌ایم از امور مهم زندگی فرار کنیم. برای تغییر شکل زندگی وجود دو عنصر صبر و تمرین مداوم ضروری است.

#بیشتر_بدانیم

@jobvision

10 پسندیده

انجام دهد یا ندهد؟!..

1 پسندیده

سلام

و ممنونم ازتون بابت نگارش این موضوع

ممنون میشم اگه بتونید باز این مطلب رو بسط بدیدو در رابطه با روش های کنترل اون، مطالب بیشتری بیارید

2 پسندیده

خودم هم شک داشتم ولی توی اینترنت سرچ کردم دیدم نوشته انجام دهد
منم منظورشو دقیقا متوجه نشدم.

سلام
خواهش میکنم از یکی از کانال های تلگرام کپی کردم ولی اگه باز مطلب در این رابطه دیدم حتما.
دوستانی هم که ترجمه شون قویه می تونن از سایت های خارجی در مورد این موضوع تحقیق کنند و اینجا به اشتراک بگذارن.

1 پسندیده

این انگلیسیشه
Anyone can do any amount of work, provided it isn’t the work he is supposed be doing at that moment.

2 پسندیده

خب ترجمش همون میشه؟ یا فرق داره؟

1 پسندیده

یعنی اون کاری رو که قرار نیست انجام بدیم، انجام بدیم.

“هرکسی می‌تونه هر میزان کاری رو انجام بده، به این شرط که اون کاری نباشه که قرار بوده تو اون زمان انجام بده”.

3 پسندیده

منظورش پس کارایی که توی زندگیمون مهم نیست و نتایجش در پیشرفت زندگیمون تاثیری نداره هر چند تا که باشه میتونیم هم زمان انجام بدیم کارایی برای گذران وقت شاید.

1 پسندیده

در ادامه‌ی توضیحات این نقل قول میگه خود بنچلی لیستی از کارهاش رو نوشته. کارهایی که پایین لیست بودن، اون‌ها رو بهتر انجام داده. یعنی قرار نبوده اون کارها رو انجام بده و اون‌ها در سطح پایینی از لیست بودن ولی با اینحال این کارها رو زودتر و بهتر انجام داده

3 پسندیده