International Left Handers Day is an international day observed annually on August 13 to celebrate the uniqueness and differences of the left handers. The day was first observed in 1976 by Dean R. Campbell, founder of the Lefthanders International, Inc.
International Left Hander’s Day was created to celebrate sinistrality and raise awareness of the advantages and disadvantages of being left-handed in a predominantly right-handed world. It celebrates left-handed people’s uniqueness and differences, a subset of humanity comprising seven to ten percent of the world’s population.[1] The day also spread awareness on issues faced by left-handers e.g. the importance of the special needs for left-handed children, and the likelihood for left-handers to develop schizophrenia.[2] There are approximately 708 million left-handed people in the world. Men are more likely to be left handed than women.[3]
روز ۱۳ اوت برابر با 23 مرداد به نام روز جهانی چپدستها (به انگلیسی: International Lefthanders Day) نامگذاری شدهاست. نام این روز در سال ۱۹۷۶ برابر با ۱۳۵۵ خورشیدی پیشنهاد شد و به تصویب رسید. [۱]
دلیل نامگذاری این روز، انتقاد از این است که تمامی ابزارها و امکانات برای راست دستها طراحی شده اند( مانند صندلیهای یک دسته، صندلی راننده در خودروها، کلید های اصلی دسته های بازی، قانونهای راهنمایی رانندگی، میزهای پر کردن فرم در بانکها و ادارهها و…) و چپ دستها را مجبور به کاربرد از دست راست میکنند.
همچنین یکی از هدفهای این روز پیکار با باورهای خرافاتی درباره چپ دست هاست.
چپدستی به معنای گرایش طبیعی افراد در بهکارگیری از دست چپ برای انجام کارهای گوناگون و بهویژه نوشتن است. پژوهشهای گوناگون نشان میدهد که در جامعههای گوناگون، ۷۰ تا ۹۰ درصد جمعیت، راستدست و دیگران چپدست هستند. درصد بسیار کمی نیز توانایی به کار بردن هر دو دست را دارند.
غرور که نداره @sepide-str …اینقدر در اقلیت هستن این قشر…تو سراسر دنیا، که می خواستن سرخورده نشن و بگن ما می بینیمتون، نامگذاری کردن این روز رو به این نام
وگرنه، به قول همه چپ دستای معترض، همه ابزار و … ساخته شده برا راست دستا.
بازم روز چپ دست هاست، به غیر از اینا چپ دستا باهوشن باهووووش، نمونه اش خود منم که اینقدر باهوشم :relaxed: نمونه ای مث من تو دنیا پیدا نمیشه
ولی واقعا عذاب میکشیم ما چپ دستا، مثلاً امتحان که میخوام بدم صندلیم راست دسته باید کاملا سمت راست بشینم این مراقبان محترررررررم همیشه به من تذکر میدن صاف بشینم
لباسا رو ریخته بودم ماشین لباسشویی گویا باید شیلنگ رو میزاشتم تو لوله (یادم نبودااا) چشمتون بد نبینه کل آشپزخونه به گند کشیده شد تقصیر من نبود والا صاحبخونه که راست دستن باید لوله جدا برای ماشین میذاشتن
در سفر بودیم که اعضای خانواده از ماشین پیاده شدن و من تنها در ماشین بودم دلم خواست دیرتر در پیاده میشدم گویا پدر گرامم سوییچ ماشین رو برنداشتن ماشین قفل شد ما موندیمو و ماشین قفل شده بدون سوییچ بوخودا که اینم تقصیر من نبود، پدرم که راست دست بودن باید سوییچ رو با خودش میبرد
بله سر جلسه کنکور گذاشته بودن مراقبه فکر کرد اضافه ست برداشت و برد منم صدا رفت بالا گفتم صندلیمممممممم
واقعا! فقط به خاطر تمرین بود یا
آخه ما یکی از آشنایان مون بود که مامانه اینقدر پسرش رو عذاب دادو بهش سخت گرفت که پسره راست دست شه
من که نفهمیدم /هم اون موقع…هم تا الان/ واقعا چه اصرار و ظلمی بود که فرهنگ اون مامانه نمی پذیرفت چپ دست موندن پسربچه رو…Poor boy
منم یه جورایی روم فشار اوردن والا الانم دوستدارم چپ دست باشم…ولی خوب فعلا با هر دو دستم میتونم کار کنم…
البته از نظر استفادهی از ابزار و وسایل، اینکه راست دست شدم خیلی خوب شده…ولی کجایی جوونی…
خیلی بده…من که حس خوبی ندارم…خوب بود حداقل اگه والدین بنابه دلایلی، بد می دونن چپ دستی رو، کم کم بچه رو به راست دست بودن متمایل کنن…در مورد اون پسربچه، می دونم روش غلطی رو پی گرفته بودن