چالش کتاب کاغذی 📜

معرفی چند کتاب برای غور بیشتر در شاهنامه به مناسبت ۲۵ اردیبهشت، روز بزرگداشت حکیم فردوسی:

۱. فردوسی، زندگی، اندیشه و شعر او، محمدامین ریاحی

۲. سرچشمه های فردوسی شناسی، محمدامین ریاحی

۳. دفتر خسروان، سجاد آیدنلو

۴. ارمغان مور، جستاری در شاهنامه، شاهرخ مسکوب

۵. مقدمه ای بر رستم و اسفندیار، شاهرخ مسکوب

۶. سوگ سیاوش، شاهرخ مسکوب

۷. از شاهنامه تا خداینامه، جلال خالقی مطلق

۸. سخن های دیرینه، جلال خالقی مطلق

۹. گل رنج های کهن، جلال خالقی مطلق

۱۰. واژه نامه شاهنامه، جلال خالقی مطلق

۱۱. داستان رستم و سهراب، جلال خالقی مطلق

۱۲. داستان داستان ها، رستم و اسفندیار، محمدعلی اسلامی ندوشن

۱۳. زندگی و مرگ پهلوانان در شاهنامه، محمدعلی اسلامی ندوشن

۱۴. زروان در حماسه ملی ایران، حمیدرضا اردستانی رستمی

۱۵. جستاری در مذهب اسماعیلی فردوسی، حمیدرضا اردستانی رستمی

۱۶. روزگار نخست، گزارشی از دیباچه شاهنامه، حمیدرضا اردستانی رستمی

۱۷. درآمدی بر اندیشه و هنر فردوسی، سعید حمیدیان

۱۸. شاهِ نامه ها، سیروس شمیسا

۱۹. حماسه ملی ایران، تئودور نولدکه، ترجمه بزرگ علوی

۲۰. زندگینامه فردوسی و سرگذشت شاهنامه، محمد دبیرسیاقی

بهترین پیرایش شاهنامه: پیرایش دکتر جلال خالقی مطلق، نشر سخن

بهترین گزیده شاهنامه:
گزیده شاهنامه، مصطفی جیحونی

لینک مرتبط:
پایان داستان‌ها و پندهای اخلاقی در شاهنامه فردوسی

4 پسندیده

سلام ب همگی

امیدوارم خوب باشین.

خیلی وقت بود از فضای مطالعه دور شده بودم.

یکی از دلایلش این بود ک بیشتر کتابهایی ک میخریدم تو زمینه خودیاری بودن و هر بار ک میخواستم بخونم حس میکردم از همه چی عقبم و دچار حس حسرت و پشیمانی میشدم.

مدتیه ب تاریخ علاقمند شدم .

کتاب زیر رو از کتابخونه گرفتم نویسندش اسعد عبدالرحمان هست که در سال ۶۷ شمسی به مدت ده ماه در زندانهای فلسطین اشغالی اسیر بوده.

یکی از دلایل دیگرم ک به اشتراک گذاشتم اینه ک حس کردم توی روایت داستان و بیانش ضعیف هستم و میخوام توی این مورد خودم رو ب چالش بکشم.

امید ک بتونم توی این زمینه پیشرفت کنم.

در ادامه یکی دو جایی از کتاب ک برام جالب بود رو میزارم.

3 پسندیده

این چند فایل pdf هم پیشنهاد میشود:

از شاهنامه تا خداینامه - خالقی مطلق.pdf (2.2 مگابایت)
اسطوره زال.pdf (4.7 مگابایت)
با_نگاه_فردوسی.pdf (1.8 مگابایت)
تن-پهلوان-و-روان-خردمند.pdf (7.8 مگابایت)
حماسه در رمز و راز ملی.pdf (7.8 مگابایت)
بهین-نامه-باستان-خلاصه-شاهنامه-فردوسی-محمدجعفر-یاحقی-pdf-dlpzmf.pdf (38.3 مگابایت)
شاهنامه_فردوسی_و_فلسفه_تاریخ_ایران.pdf (6.1 مگابایت)
خیام و فردوسی.pdf (987.1 کیلوبایت)

3 پسندیده

@book_club1405

لینک گروه ما هست توی پیامرسان (بله) خدمت شما و بقیه عزیزانی که مایلن توی جمع کوچیک ما باشن:rose:

این هفته قراره یک داستان کوتاه بخوانیم و دربارش حرف بزنیم

3 پسندیده

وقت‌تون بخیر. نمیاد برا من!

منابعی برای مطالعه درباره اسطوره ها و فرهنگ ایران پیش از اسلام

(منبع: جهان اسطوره ها، نوشته جمعی از نویسندگان، ترجمه عباس مخبر، جلد دوم، بخش اسطوره های ایرانی، پیشگفتار مترجم)

2 پسندیده

برای آشنایی با دین های ایران پیش از اسلام هم کتاب زیر رو پیشنهاد میکنم که نویسنده محترم خیلی مختصر و مفید به ادیان پیش از اسلام پرداخته و در پایان هر فصل هم منابع بیشتری برای مطالعه معرفی کرده است. در این کتاب درباره دین ایرانیان پیش از زرتشت، دین زرتشتی، دین زُروانی، دین مانَوی، دین مزدک و مهرپرستی مطالب بسیار جالبی خواهید خواند.

5 پسندیده

این کتاب رو نه برای پیشنهاد مطالعه، بلکه برای پاسخ به اون ایران ستیزانی میذارم که ادعا می کنند ایرانیان پیش از اسلام فرهنگ و ادب نداشتند. نیازی نیست به آنها بگویید که بسیاری از کتاب های ایرانی در زمان حمله اعراب و مغول از میان رفتند، به جای این حرفها این کتاب رو به صورت آنها بکوبید:

معرفی کتاب در سایت ایران کتاب:

“تاریخ ادبیات ایران پیش از اسلام” اثری است به قلم دکتر “احمد تفضلی” که توسط همکار همیشگی وی، دکتر “ژاله آموزگار” منتشر شد و یکی از خلأهای اساسی در منابع فارسی زبان را پر نمود. اکنون با مطالعه‌ی این اثر در کنار دیگر منابع مرتبط، محققان می توانند روند پیشرفت ادبیات ایران را از آغاز تا پایان دوره صفویه با جزئیات کامل دنبال کنند.
تالیف جامعی به زبان های اروپایی برای ادبیات ایران پیش از اسلام وجود ندارد و کتاب پیش رو، اولین اثر جامع و پیشرو در تمام جنبه های فرهنگی تاریخ ایران است.
پس از مقدمه ای کوتاه، کتاب جامع “تاریخ ادبیات ایران پیش از اسلام” به قلم دکتر “احمد تفضلی” با کتیبه های پارسی باستان آغاز می شود، سپس به ادبیات اوستایی، چند کتیبه اشکانی و در نهایت نوشته های پارسی میانه و آثار پهلوی زرتشتی می پردازد. وی در فصلی جداگانه شعر و نثر مانوی را از زبان های اشکانی، فارسی میانه و سغدی گردآوری کرده است.
نقطه قوت اصلی کتاب در فصول مربوط به آثار فارسی میانه و زرتشتیان پهلوی است که حوزه اصلی تخصص دکتر “احمد تفضلی” بوده است. او متون متنوع پهلوی را بر اساس ژانر یا موضوع دسته بندی کرده و کتاب شامل نوشته‌هایی از کتیبه ها و آثاری که روی پوست و پاپیروس نوشته شده و همچنین آنچه بر روی سنگ قبرها، مهرها و فلزات و بر روی سکه ها حکاکی شده است، می‌باشد.
دکتر تفضلی غالبا فهرستی از مطالب هر کتاب یا مقاله یا خلاصه ای از آنها را درج می‌کند و گاه نمونه‌هایی از آنها را بیان می کند که “تاریخ ادبیات ایران پیش از اسلام” را به اثری ارزشمند و آموزشی تبدیل می‌کند. شرح آثار پهلوی و سایر زبان‌های ایرانی میانه در این کتاب جامع‌ترین چکیده این آثار در یک مجلد است و تمامی یافته‌های اخیر در این حوزه را در بر می‌گیرد.

3 پسندیده

این کتاب رو من دارم ولی هنوز نخوندم. :folded_hands::seedling:

1 پسندیده