کسی به دنبال سرعته ولی هدفشم تافل یا ایلتس نیست چی ؟
درود بر دوستان.
کامل ترین مقاله یادگیری زبان که تا حالا داخل تالار دیدم، همین هست.
اگر در اولویت بندی، « گسترده گوش دادن» را شماره یک قرار میدادن بهتر میبود. یه جورایی نقطه شروع هست.
با تشکر بسیار فراوان از نویسندگان مقاله.
برای رسیدن به بهترین موقعیت در زبان انگلیسی ،به طور عملی و کاربردی ،از بین تمام مقالات زبانشناس ،همین مقاله کافیه.
چون به طور فشرده تمام تکنیکهای مهم رو توضیح داده.
برای رسیدن به نمره خوب ایلتس و تافل نیاز هست دانش عمومی زبان خوبی داشته باشید. مثلا رسیدن یه سطح 7.5 یا 8 ایلتس نیازمند سطح دانش حداقل C1 هست، و رسیدن به چنین سطحی بدون گسترده خوانی، گسترده گوش دادن، بنظر من غیر ممکن هست.شما باید در هر تاپیک ایلتس و تافل گسترده خوانی و گوش دادن داشته باشید تا به مطلب مسلط بشید.
Can’t agree more
I know someone who got 9 in IELTS twice
She always says first of all you have to elevate your General English once and for all and then try to learn IELTS techniques .
کلا همون طور که عرض کردم این روش سریع نیست.
اونا که دنبال تافل و آیلتس هستند، باید منابع تافل و آیلتس رو بخونن.
اما دیگران می تونن از هر منبعی که ازش لذت می برن استفاده کنن.
حالا چطور؟
پیشنهاد می کنم کتاب Mastery یا The laws of human nature هر دو از آثار آقای رابرت گرین رو از زیبوک بخونید.
مسلما با طیف وسیعی از کلماتی که بلد نیستید رو به رو میشید. خصوصا در کتاب دوم.
باید صبورانه همه رو در زیبوک لایتنر کنید.
روزانه لایتنرتون رو صفر کنید یعنی همه ی مرورهاتون رو انجام بدید.
سپس اجازه دارید در متن پیش برید.
بسیار به شما سخت خواهد گذشت، اما بسیار زود بارتون رو می بندید.
اینم بگم که خیلیا در مسیر سخت، بی انگیزه میشن. پس همواره لذت بر سرعت اولویت داره. من به کسانی که هدف شون آزمون های تافل و آیلتس نیست، روش های سخت رو پیشنهاد نمیدم.
کسانی که دنبال تافل و آیلتس هستند عموما هدف شون زبان نیست. زبان برای اونا بیشتر یک وسیله است برای یه هدف دیگه که عموما تحصیل در خارج از کشور یا مهاجرته.
من آیلتس ندادم، اما در مورد تافل می دونم که حتی برای گرفتن نمره بالا نیازی به گستره خوانی نیست .
منظورم اینه که وقت گذاشتن رو کتاب های متفرقه برای تافل منبع بهینه ای نیست ( مگر این که فرد وقت زیادی داشه باشه )
نرم افزار TPO و متن ریدینگ های آزمون های گذشته کافی هست. در واقع خوندن متن اون ها یک جور گستره خوانی در کوتاه مدت به حساب میاد . و فرد باید بتونه روی متن و لعات کلیدی با دسته بندی های مختلف مثل زمین شناسی، ستاره شناسی، تاریخ، هنر و … مسلط بشه.
درود بر شما.
چند وقت پیش سایت British council یه مطلبی رو عنوان کرد که خیلی خیلی برام جالب بود، تحت این عنوان: «گرفتن ایلتس8 در مدت 5 هفته توسط یکی از زبان اموزان».
شاخم در اومد که چطور یه همچین کاری انجام داده، ولی در ادامه مطلب عنوان کرده بود یکی از عادتهای routine این شخص، خوندن روزنامه و مجله و دنبال کردن اخبار از BBC بوده.
آهان الان مشخص شد چطوری،
بله با سطح زبانی که خوندن روزنامه و مجله و خبر BBC براش یه عادت routine محسوب میشده.
خب این یعنی چی بنظر شما؟ عادت routine یعنی: عادتی که دقیقا شبیه به اب خوردن ،راه رفتن ،لباس پوشیدن ، رفتن به محل کار و … به تعبیری کاری که اصلا دیگه بهش فک نمیکنی و هر روز بدون هیچ تنش فکری انجام میدی.
منظورم من از« گسترده خوانی و گوش دادن» صرفا خوندن مطالب بی ربط به تاپیک های ایلتس و تافل نیست.
مثلا اگه قراره تاپیک ورزش رو برا ایلتس یاکاور تافل کاور کنید طبق همین تاپیک گسترده خوانی کنید.مطمئنا نتیجه بهتری میده.
صد در صد نرم افزار TPO برای تافل و یا تست ازمونهای قبلی ایلتس برای شرکت کنندگان مفید هست .
ولی قبل از تست زنی باید دانش عمومی داشته باشید و هر چقدر دانش زبان شما بیشتر، نمره شما بیشتر.
من تا بحال ندیدم کسی رو که صرفا با تکنیک تست زنی و خوندن نکات کلیدی بتونه نمره بالای ایلتس و تافل بیاره.
من یه سوال برام پیش اومده :
اگر ما منابعی بخونیم که 98 درصدش رو میفهمیم یا حداقل 90 رصد به بالا (توی ویدئو هم اشاره شده)
خوب پس چطوری قراره دایره لغاتمون رو افزایش بدیم ؟؟
عملا وقتی ما متنی میخونیم که 90 درصد به بالا رو بلد هستیم یعنی لغت جدید برا یادگرفتن خیلی خیلی کم داره
سلام ممنون از مقاله مفیدتون در اینجا یه مطلبی ذهن منو در گیر کرده و این که چطور است که مانند مدرسه که فارسی را یاد میگرفتیم یک قسمت هم به کلمات مترادف ومخالف جمله ها قرار بدین که وقتی درس به درس جلو میریم همزمان اونها را هم بدونیم وکمتر سر در گم شویم با نهایت سپاس از اپ زبانشناس که همدم من شده
خوندن این گونه منابع برای تقویت لغات نیست بلکه برای بهبود fluency و accuracy هستش
قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود
موافقم
ضمن اینکه حتی اگه هدفمون افزایش دایره لغات باشه، باز هم یادگیری لغات بصورت کم کم و بشکل عمیق، خیلی موثر تر از اینه که خودمون رو به یکباره در معرض حجم زیادی از لغات جدید قرار بدیم و بعد مدت کوتاهی بیش از 90 درصد شو فراموش کنیم.
علاوه بر fluency و accuracy که پری خانم اشاره کردند، یک اتفاق دیگه هم که با خوندن این منابع می افته،انتقال این لغات از حوزه غیرفعال به حوزه فعال ذهن هست.
مثلا در مورد یک متن یا یک فایل، امکان داره معنی لغت های زیادی رو بدونیم ، اما به حرف زدن یا نوشتن خودمون که میرسه توانایی استفاده از این لغت ها رو نداریم، یا حداقل باید چند ثانیه فکر کنیم تا بعضی لغت ها یادمون بیاد.
این منابع به ما کمک می کنند که با شنیدن مکرر این کلمات، این ها در دایره لغات فعال ذهن ما قرار بگیره و ناخوداگاه از اون ها در صحبت کردن یا نوشتنمون استفاده کنیم.
خیلی ممنون از جوابتون
من این حرف شما و حرف بقیه دوستان رو کاملا قبول دارم و در حا حاضر همین کارو هم میکنم برای fluenty و…
اما برای افزایش بیشتر دایره واژگان چه باید عمل کرد؟؟
خواهش میکنم
من پیشنهادم کتاب داستانه.
البته من به صورت جدا هم کتاب لغت میخونم و توی جعبه لایتنر دستی اینارو مینویسم مرور میکنم.
لغاتی هم که به خاطر سپردنشون برام طول میکشه میچسبونم به دیوار همیشه جلو چشمم باشن تا زمانی که یادشون بگیرم.
من این کارو کنم مامانم منو از خونه میندازه بیرون
حتما مادرتون حساسن وگرنه هیچ بی نظمیای تو خونه ایجاد نمیکنه
سلام دوستان من برنامه quizlet.com را نصب کردم اما کار کردنش را بلد نیستم کسی میتون کمک کنه سپاس
تشکر و سپاس فراوان بابت تمامی الطاف کریمانه شما به اعضای زبانشناس
کتاب های طبقه بندی شده عالین
اگرم بعدم یه سامری ازش بنویسیم و یا وویس خودمونو ضبت کنیم عالیه
برای من خیلی مفید بود
من خودم کتاب داستان ایرانی و رمان خیلی دوست ندارم
ولی کتابای پلیسی و ژانر جنایی اونم انگلیسی عالین
خیلیم هیجان انگیزه