سلام بر شما خواننده عزیز،محترم و دوست داشتنی
میرکمالی هستم،علی میرکمالی
در سفر خانوادگی به زنجان برای اینکه برنامه منظمی داشته باشیم؛روز قبل صبحانه “بوتیک هتل زنجان” را رزرو کردم،مسئول پذیرش به من گفت که صبحانه ساعت ۹ صبح سرو می شود ولی من خواهش کردم که ساعت ۸ صبح به ما سرویس بدهند و ایشان نیز پذیرفتند.
طبق برنامه ریزی و با همراهی اپلیکیشن بلد ، ساعت ۵ دقیقه مانده به ۸ به درب هتل که در مرکز شهر زنجان قرار داشت رسیدیم،این روشی است که من تا حد امکان در قرار هایم رعایت می کنم؛ سعی می کنم تا ۵ دقیقه زودتر برسم و راس ساعت زنگ را بزنم.
بوتیک هتل زنجان را در جستجوی اینترنتی پیدا کردم، خانه ای قدیمی که با تعدادی اتاق محدود به صورت کاملا سنتی بازسازی شده است.هر اتاق آن رابر طبق یک سلسله از تاریخ ایران تزئین و نامگذاری کرده اند؛ صفویه،قاجار و پهلوی و …
جمله تبلیغاتی هتل هم این است:
یک شب را پادشاهی کن!
البته که ما سعی کردیم حد و اندازه خودمان را نگه داشته و تنها به صرف صبحانه در این مکان زیبا بسنده کنیم! نکته جالب در هنگام صبحانه این بود که یکی از پرسنل هتل سر میز بود و در مورد خوراکی های مختلف توضیحات مفصل و جالبی می داد!
مثلا ظرف مربای کامکواتی آن جا بود که میزبان از نحوه پخت آن توسط خانم آشپز خود هتل برایمان تعریف کردند!
من که طرفدار پر و پا قرص مربای پرتقال هستم،عاشق این مربا شدن و خواهش کردم که اگر ممکن است کمی از آن را بخریم؛ البته که وقتی با آشپزخانه چک کردند،معلوم شد که فقط در حد مصرف خود هتل موجودی داشتند.
چند مدل نان محلی هم بود که خانم آشپز همان موقع داغ داغ برایمان آورد که بسیار خوش عطر و خوش طعم بود.همچنین یک غذایی بود که من اول فکر کردم کوکوی سبزی است ولی با توضیح ایشان متوجه شدم که کوکوی عدس است و به خاطر طبع گرم عدس در شهر سردی چون زنجان طرفدار زیادی دارد.
واقعیت این است که اگرچه اول از حضور یکی از پرسنل هتل سر میز صبحانه معذب شده بودم ولی بعد با نوضیحات جالبی که ایشان دادند، لذت صبحانه برایم دو چندان شد،ضمن اینکه با فرهنگ غنی زنجان هم بیشتر آشنا شدم.
در نهایت هم ایشان توصیه کردند که بهتر است با توجه به اینکه هتل در بافت قدیم شهر است و مراکز دیدنی بیشتر در اطراف هتل هستند،پای پیاده به دیدن این مراکز برویم.
در طول مسیر با خودم فکر می کردم که چقدر توضیحات یک فرد آگاه و مطلع می تواند به بهتر دیده شدن یک محصول کمک کند،توضیحاتی که برگرفته از علم آن فرد به یک موضوع و یا حتی تجربه فرد از یک مساله باشد.
روش یادگیری و آموختن بسیار تغییر کرده است،لزوما این طور نیست که یک فرد همچون قدیم عالم دهر باشد و شما به تلمذ پیش او بروید.
آدمیان پی برده اند که از همه کس می توان آموخت.هر کسی درباره موضوعی کمی بیشتر از ما بداند،می تواند این اطلاعاتش را به ما منتقل کند و به ما بیاموزد.
انسانها پذیرفته اند که همه چیز را همگان دانند؛ بنابر این با استفاده از پیشرفت تکنولوری،بسار راحت تر و ساده تر از قبل،به راحتی علم و دانش و تجربه شان را تبدیل به آموخته هایی برای دیگران می کنند.
فراموش نکنید هر مطلب هرچند اندکی که شما می دانید؛قطعا کسی پیدا می شود که در آن باره کمتر از شما بداند و شما به راحتی می توانید دانسته تان را به آن فرد بیاموزید!
بر همین اساس است که من مسیر “تسهیل گر یادگیری زبان” را برگزیدم که خودم به اختصار از آن به (تیز) یاد می کنم!
من می توانم از تجربه آنچه که در این مسیر یادگیری زبان با سختی و دشواری پشت سر گذاشته ام به دیگران که در ابتدای راه هستند بگویم؛ از راه کارهای و ترفندهایی که زدم و جواب نداد! یا از پیگیری و پشتکاری که کارساز شد! و در نهایت موجب تسهیل و روانی حرکت آن فرد در این مسیر شوم.
از نگاه من،برای ساختن جامعه خوب ایران نیاز است که ما بسیار بیاموزیم و بیاموزانیم،هر کسی در حد وسع و توانش.
قطعا شما دوست عزیز موارد زیادی را در خود سراغ دارید که بتوانید به دیگران بیاموزید،اما من هم پیشنهادی دارم.یکی از قسمت های کمتر توجه شده ولی از نگاه من مهم،در زبان شناس؛قسمت ثبت نظر درباره دروس است،که به دیگران کمک می کند قبل از انتخاب و شروع آن دوره؛ اطلاعات بهتری از تجربه مثبت یا منفی که دیگر کاربران داشته اند،به دست بیاورند.
پیشنهاد می کنم که تجربیاتتان از هر دوره ای که در زبان شناس دیده اید را کامل و مفصل بیان کنید.سعی کنید نکات مثبت و منفی آن را از نگاه خودتان برای دیگران شرح دهید. مطمئن باشید که این انتقال تجربه شمایی که مسیر آن دوره را پیموده اید؛ به من که اول آن راهم بسیار کمک خواهد کرد که متوجه بشوم چقدر برای من مفید است و دید بهتری می دهد.
البته می دانم که این کار کمی دشوار و سخت است،اما به لذت آموختن تجربیاتمان به دیگران می ارزد.
دوست گرامی، با انتقال تجربیاتتان در دروس زبان شناس به دیگران،آموزگار شدن را آغاز کنید.
بی صبرانه منتظر خواندن نگاه و نظرات شما عزیزان هستم،خوشحال می شوم که اگر توضیحی در قسمت ثبت نظر هر درس نوشتید آن را در اینجا با من و دیگران به اشتراک بگذارید.
از شما سپاسگزارم که این متن را مطالعه کردید.
دوستدار شما
علی میرکمالی
سه شنبه
۱۴۰۲/۲/۱۲