چند وقت پیش بود فکر می کردم واقعا چجور میشه یک لغت را طوری یاد گرفت که عمیقا بره داخل ذهنم و هم اکتیو باشه!
که یهو یک حرکت جالب به ذهنم رسید
دو مرحله داره:
۱. تبدیل شدن به یک ادم غیر طبیعی (چند بخش مختلف داره)
۲. دیدن مثل های زیاد از طریق chat GPT
بر فرض که داخل یک جمله ایی من کلمه ی aisle به معنای راهرو رو دیدم
نکته: دیدن معنی فارسیش اگر کلمه رو نمیدونید مشکلی نداره چون اصلش استفاده از کلمه به صورت فعال هستش نه اینکه هنر رو این در نظر بگیرید که کلمه ایی که شک دارید روی معنیش رو به صورت انگلیسی کامل حدس بزنید و ادامه بدید (خود دانید)
1:
بخش اول:
اون جمله که کلمه مدنظرمون داخلش بود را با احساسات مختلف شاد_غمگین_خشمگین_آرام و … با صدای نه خیلی بلند که همسایه ها بیان دم در نه خیلی اروم که انگار همه خوابن. در یک فضای خلوت مثل اتاق ، تکرار می کنم. الزاما بعد از از چند بار تکرار نیاز نیست فقط اون جمله رو بگید. میتونید جمله های آسون دیگری بسازید و آن ها را تکرار کنید
مثلا این جمله را دیدم و تکرار می کنم:
at this moment I’m still standing in the aisle of the bus
مثالی که از خودم ساختم و با احساسات مختلف دوباره ترکیب شده:
I was watching the well-known criminal who was just standing in the aisle of the bus
نکات این بخش: احساسات مختلف/فضای خلوت/زبان بدن غیر عادی/تکرار چندین باره نه فقط یکبار و سریع مرحله بعد
بخش دوم:
این بخش خیلی حالت فان و باحالی داره و باید حتما کمدی چاشنی کار باشه
باید یا از نزدیک یا با پیام و یا با تماس اون کلمه رو به یکی از اعضای خانواده. / دوست / رفیق / همکارتون توضیح بدید!
اما نه اینطور که: خوب فلانی aisle چی میشه!!!
مثال:
با پدرم که خسته روی مبل نشسته:
سلام بابا خوبی اگر گفتی این کلمه چیه ، من تا یک ماه هر روز میرم زبون برزیلی یاد می گیرم ، ۱۰۰ هزارتومن هم بهت میدم به عنوان جایزه اره دیگه کلمش دو دلار بیشتر ارزش نداره و دو تا حدس هم بیشتر نداری
بهش میگن: chainsaw. (اره برقی)
میخوای راهنماییت کنم دیروز داخل خبر گفتن یکی باهاش رفت داخل بانک و کادو گرفته به رییس بانک شعبه فلان جا هدیه دادش
و هزاران داستان و مثال دیگه که شما میتونید پشت تلفن و یا با پیام برای یک نفر بفرستید
بخش سوم (آخر)
قطعا ایرانی هایی که بعد ۱۲ سال یا بیشتر ، از خارج به کشور برگشتن و دارن داخل جمع حرف میزنند را دیدید و یا شنیدید: دو کلمه فارسی ، یکی انگلیسی.
باید حتما حتما این مورد رو از نزدیک به یک نفر بگید.
میری داخل فاز و نمایش رو اجرا می کنی
مثال:
- اخبار رو نخوندی راجب قطع trees های کانادا؟
_ نه والا - president تشون گفته بود مدل های جدید chainsaw باید وارد کنن برا درخت ها تا جاده درست کنن وسط جنگل!
شک نکید اگر این سه مرحله رو انجام بدید کلمه برای دراز مدت یادتون میمونه. خیلی مدل فعالی تر از لایتنر و اپ انکی و این موارد هستش.
حتما کار با chat gpt را اگر بلد نیستید یاد بگیرید داخل اینترنت یه سرچ بزنید آموزشش میاد
بعد از یادگیریش کافیه که داخل باکس براش بنویسد
مثلا:
Just tell me 30 different sentences with this word:
chainsaw
in common conversations
و اون جملات را با صدای ملایم بخوانید و باز هم جملات بیشتر ببینید.
امیدوارم که این روش برای شما هم کمک کننده باشد.