تفاوت زمان‌های present perfect و present perfect continuous در چیست؟

I’ve waited here for an hour

I’ve been waiting here for an hour

از کجا بفهمیم کجا از present perfect و کجا از present perfect continuous استفاده کنیم

سلام دوست عزیز
تفاوت اصلی بین present perfect و present perfect continuous در این است که present perfect روی نتیجه‌ی یک عمل در گذشته تمرکز دارد، در حالی که present perfect continuous روی خود عمل تمرکز دارد.

در مثال اول، “I’ve waited here for an hour”، روی نتیجه‌ی عمل انتظار متمرکز شده است. جمله به این معنی است که گوینده برای مدتی مشخص، یعنی یک ساعت، در آن مکان انتظار کشیده است. این جمله می‌تواند به این معنا باشد که گوینده اکنون در انتظار نیست، یا این که هنوز در انتظار است.

در مثال دوم، “I’ve been waiting here for an hour”، روی خود عمل انتظار متمرکز شده است. جمله به این معنی است که گوینده در حال حاضر در حال انتظار است، و این انتظار از یک ساعت قبل شروع شده است.

در حالت کلی، می‌توان از این نکات برای تشخیص اینکه از کدام tense استفاده کنیم، استفاده کرد:

• اگر روی نتیجه‌ی یک عمل در گذشته تمرکز می‌کنیم، از present perfect استفاده می‌کنیم.
  • اگر روی خود عمل در گذشته تمرکز می‌کنیم، از present perfect continuous استفاده می‌کنیم.

در اینجا چند مثال دیگر آورده شده است:

• Present perfect:

• I’ve finished my homework. (من تکالیفم را تمام کرده‌ام.)
    • I’ve seen that movie before. (من آن فیلم را قبلاً دیده‌ام.)
    • I’ve been to Paris. (من به پاریس رفته‌ام.)
  • Present perfect continuous:

• I’ve been learning English for five years. (من پنج سال است که انگلیسی یاد می‌گیرم.)
    • I’ve been working on this project for weeks. (من هفته‌هاست که روی این پروژه کار می‌کنم.)
    • I’ve been waiting for you for ages. (من مدت زیادی است که منتظرت هستم.)

البته، همیشه استثنائاتی وجود دارد. به عنوان مثال، در برخی موارد، می‌توان از هر دو tense استفاده کرد، اما معنای متفاوتی خواهند داشت. به عنوان مثال، در جمله‌ی “I’ve been waiting for you for an hour”, می‌توان از present perfect نیز استفاده کرد، اما در این صورت، معنای جمله این خواهد بود که گوینده اکنون دیگر در انتظار نیست.
برای اطلاعات بیشتر درباره‌ی این زمان‌ها لینک‌های زیر رو ببینید.

1 پسندیده