تفاوت حال کامل با have been

خیلی ساده بخوام بگم هر جفت واقعه از گذشته رو توصیف میکنن که هنوز به حال وصل هستند.

حال کامل (Present Perfect) حال کامل استمراری (Present Perfect Continues)
متمرکز به نتیجه هستش متمرکز به فعالیته
You’ve cleaned the bathroom! It looks lovely! I’ve been gardening. It’s so nice out there.
به تعداد اشاره داره به مدت اشاره داره
She’s read ten books this summer. She’s been reading that book all day.
به فعالیتی اشاره داره که تکمیل شده به فعالیتی اشاره داره که ممکنه ادامه داشته باشه.
I’ve written you an email. I’ve been writing emails.
میشه شواهدی از فعالیت رو درش ببینیم
The grass looks wet. Has it been raining? I know, I’m really red. I’ve been running!

و اینکه اسمشون هم روشه. حال کامل به فعالیتی اشاره داره که ادامه داره اما حال کامل استمراری به فعالیتی گفته میشه که علاوه بر ادامه داشتن بارها تکرار میشه.

مثال:

I’ve known her since we were at school

میگه که من اونو از زمانی که مدرسه بودم میشناسم - نمیگه هر روز با هم آشنا میشدیم یا هر چی… یه بار آشنا شدن و از اون موقع با هم آشنا محسوب میشن.

I’ve been playing Tennis since childhood

اما تو این مثال طرف از بچگی هی تنیس بازی میکنه. ممکنه هفته ای چند بار، یا هر روز یا هر چی. عملش داره تکرار میشه.

برای توضیحات بیشتر پیشنهاد میکنم این منبع رو مطالعه کنید

و اما راه حل من:

1. دونستن این نکات خوبه، اما تمرکز زیادی روشون باعث میشه فردا روز که میخواید مکالمه کنید دو دل بشید و سلیس نتونید مکالمه کنید. پس روش یادگیریتون رو عوض کنید.
  2. پیشنهاد من استفاده از دوره هایی مثل deepEnglish که داخلش با استفاده از تکنیک TPRS بهتون این ساختار ها رو با تکرار های بسیار آموزش میده، بدون اینکه این قواعد رو بخونید.
  3. تا میتونید گسترده خوانی داشته باشید. گسترده خوانی یعنی اینکه کتابی رو انتخاب کنید که 90 درصدش رو میفهمید و مورد علاقتونه. هر روز بخشی از کتاب رو بخونید و برید جلو. کتاب که تموم شد، برید کتاب بعدی و الی آخر. نه مرور میکنید، نه دیکشنری میزنید نه هیچی… فقط میخونید میرید جلو. این شما رو در معرض زبان قرار میده و باعث میشه تمامی این ساختار رو ناخودآگاه یاد بگیرید (که در آینده میتونه رو مهارت مکالمتون تاثیر مثبت بذاره). بهتره که در زمان گسترده خوانی هم زمان که میخونید، گوش هم بدید که با یه تیر دو نشون بزنید. هم مهارت شنیداریتون قوی میشه و تلفظ رو یاد میگیرید و هم مهارت خواندنتون.

موفق باشید.

6 پسندیده