درود.
در این مقاله میخوام تجربه خودم در استفاده کردن از یک سایت بسیار جالب و مفید رو باهاتون به اشتراک بذارم.
چند وقتی بود که دنبال روشی بودم که بتونم میزان تسلطم روی ادا کردن درست کلمات و همچنین جملات انگلیسی رو بسنجم و بفهمم مشکلم دقیقا کجاست.در طی این مدت راه حل های متفاوتی رو پیدا کردم که هر کدوم به نوبه خودش میتونه کمک کننده باشه.
برای مثال اولین راهی به ذهن هر کسی میرسه اینه که یک دیکشنری رو باز کنه و چندین بار به تلفظ درست کلمه گوش بده و البته میتونه فونتیک هر کلمه دقیقا چیه و چطور باید ادا بشه.این روش برای پیدا کردن تلفظ استاندارد کلمات بسیار کمک کننده خواهد بود اما مشکل اینجاست که کلمات وقتی توی جمله میان ممکنه یکم از اون حالت استاندارد و مونوتونیکی که توی دیکشنری ها ادا میشه متفاوت باشه.به خاطر همین اینجا احتمالا میرید سراغ یک سری فیلم ها،پادکست ها،ترک های موسیقی و …از این راه مهارت شنیداری تقویت میشه و کلمات رو در لحن های محتلف به گوشتون میرسه و عملا لیسنینگ تقویت میشه اما چالشی که وجود داره اینه که آیا خودم هم میتونم همینطوری صحبت کنم؟
پاسخ من به این سوال “خیر“ بود.طی مدتی که من تمرکزم رو گذاشته بودم روی یادگیری تلفظ کلمات تقریبا میتونستم یک فیلم زبان اصلی رو بدون هیچ گونه زیرنویس ببینم و 70 درصد محتواش رو بفهمم که این برام خیلی عالی بود اما وقتی میخواستم صحبت کنم هنوز از خودم رضایت نداشتم.
نیاز بود که با یک پارتنر زبان تمرین کنم.
به سراغ اپلیکشن هایی رفتم که از طریق آنها میشد افرادی رو پیدا کرد که از سراسر دنیا داشتن زبان های جدید رو یاد میگرفتن(مطمئنم خودتون از قبل با این برنامه ها آشنایی دارین) اپلیکیشن هایی مثل Hello Talk,TalkIn و …
البته که نتیجه گرفتم صحبت کردن با این افراد بسیار در تقویت مهارت اسپیکینگ تاثیر داره.چون نه تنها با تلفظ درست کلمات از زبان گوینده های نیتیو آشنا میشی بلکه با تلفظ و ادای کلمات توسط افرادی که زبان اول آنها انگلیسی نبوده هم برخورد میکنی و این تجربه جالبی برای من بود چون نیاز هستش که انگلیسی رو با گویش های مختلف یاد گرفت و گوش باید به شنیدن این تفاوت ها آشنا باشه.
اما هنوز یه مشکل وجود داشت : به یک روش نیاز داشتم که تلفظ کلماتم رو ارزشیابی کنه و بگه که مشکلم دقیقا کجاست؟
این خاصیت در اپلیکیشن هایی که نام برده شد وجود داره اما نیاز به خرید اشتراک یا گرفتن استاد خصوصی داشت.پس رفتم سراغ سرچ کردن توی گوگل و به یک سایت جالب بر خوردم:
لینک سایت ![]()
همینطور که توی تصویر مشخصه این سایت مهارت درست تلفظ کلمات و جملات رو بوسیله ارزشیابی و آموزش درست ادای کلمات،تقویت میکنه.
برای نمونه به تصویر زیر نگاه کنین:
در اینجا از زبان آموز درخواست شده که میکروفن رو فعال کنه و از روی متنی که نوشته شده بخونه.(من دقیقا دنبال چنین چیزی بودم!) برای مثال من این کار رو کردم و نتیجه به شکل زیر بود:از اونجایی که این تمرین مربوط میشه به fluency صدام رو صرفا بر اساس روان بودن حس و حال جمله بررسی کرده و اینکه آیا تونستم بدون اینکه یکپارچگی کلمات در جمله رو بهم بزنم کل متن رو بخونم یا نه.اگه تصویر رو با دقت ببینید مشخصه که من سه جای جمله مکث داشتم که کمی نامطلوب واقع شده و باید اصلاح بشه در آخر هم به نحوه ادای کلماتم نمره ای اطلاق شده که تقریبا معادل 7 آیلتس بوده هرچند این به معنی این نیست که برای گرفتن نمره 7 آیلتس فقط کافیه روی fluency کار بشه داستان نمره دهی برای اسپیکینگ آیلتس کلا چیز دیگه ای هستش.در بالا سمت چپ تصویر هم میزان درست تلفظ کلمات(نه صرفا روان بودن) ارزیابی شده و به درصد عددی گزارش شده.
در یه قسمت دیگه از این سایت میشه به جملات مختلفی که سطح بندی شدن گوش داد و بعد از فعال کردن میکروفن اون جمله رو تلفظ کرد.(تصویر بالا)بعد از اینکار نتایج به صورت زیر گزارش میشه:
من اینجا برای اینکه مقایسه داشته باشیم دو بار تلفظ کردم یک بار 79 درصد و بار دیگر 91 درصد با فایل اصلی منطبق بود که به صورت یک نمودار جهت مقایسه در امده است.همین طور که مشخصه واژه ای که احتمالا به درستی تلفظ نشده و یا کمی لهجه دار گفته شده به رنگ قرمز درومده که اگه روش کلیک کنید با صفحه زیر روبه رو میشید:
در تصویر بالا ستون سمت چپ مربوط به تلفظ درست واژه از روی فایل رفرنس هستش و ستون سمت راست مربوط به تلفظی که من داشتم.میبینید که جز به جز فونتیک واژه توسط هوش مصنوعی سایت بررسی میشه و میگه دقیقا توی کدوم قسمت عدم انطباق وجود داشته.اینجوری میتونین اشتباهتون رو اصلاح کنین و دوباره با فعال کردن میکروفن یک بار دیگه اون جمله رو تلفظ کنین.قسمت دیگه ای که میشه ازش استفاده کرد بخشی هست که در مراحل انتهایی این مسیر توسط سایت در اختیارمون قرار میگیره.به این طریق که یک متنی که حدودا 4 یا 5 جمله است به صورت صوتی پخش میشود ولی برخلاف مورد قبل متنی برای نمایش وجود نخواهد داشت.سپس از زبان آموز میخواهد که عین متنی که گفته شد را بگوید.این تمرین که هم مهارت لیسینینگ و هم اسپیکینگ را تقویت میکند باعث میشود که حافظه خود را هم به چالش بکشید و این برای خودم به شخصه چالش خوبی بود و این طوری ساختار جملات در ذهنم نقش می بست.(تصویر زیر)
در نهایت این سایت واقعا اون چیزی بود که مدت ها دنبالش بودم.هرچند محدودیت هایی داره و مثال هاش چندان زیاد نیست اما مطمنم به زودی بهتر میشه و اگه چیز بهتری پیدا کردم بازم باهاتون به اشتراک میذارم.
تا بعد بدرود.