یادگیری لغات انگلیسی در جملات با یک اپلیکیشن خوب

خب بازم همون سوالای ساده ولی عمیقو میپرسم.

1. شما چرا زبان یاد میگیرید؟
  1. شما برای خودتون زبان می خونید یا دیگران ؟

بهتون کمک میکنم سوال دوم رو با یه خاطره از خودم تجربه شخصیم جواب بدید.

نمیدونم خاطره من رو در تاپیک زیر خوندید یا نه؟

اولین تلنگری که باعث شد جدی وارد یادگیری زبان شم تحقیر شدن از سوی دیگران بود. یه نفر من رو بابت انگلیسی بدم تحقیر کرد.
همون روز تصمیم گرفتم که انگلیسی بخونم تا خودمو ثابت کنم. تمام تلاشمو کردم کتاب های مختلف رو خریدم که فکر میکنم 50 60 تومن تکست بوک خریدم. دو ترم کلاس زبان هم رفتم که اونجا هم تکست بوک خریدم. که مجموعا فکر میکنم اون دوره 200 300 پیاده شدم.

واسه چی؟ واسه اثبات خودم به شخصی که حتی الان اسمشم یادم نیست ؟

نتیجش چی شد؟ جا زدم. بار ها و بارها انگلیسی رو کنار گذاشتم. تهه دلم میخواستم که یاد بگیرم ولی هر بار که گام بزرگی بر میداشتم و تمام تلاشمو میکردم جا میزدم. اصلا نمیدونستم چرا.

تا اینکه نزدیک پاییز پارسال شد و دوباره تصمیم گرفتم که بخونم. ولی بازم هدفی پشت موضوع نبود. گیگ های زیادی رو صرف دانلود منابع مختلفی کرده بودم که هیچوقت ازشون استفاده نکردم.
وارد سایت Englishthesmartway.com شدم. با صحبت های ایوان اوتینگر ایده جدید به ذهنم رسید. فهمیدم یک شخص موفق برای مسیر خودش تلاش میکنه نه دید مردم. مقالات آقای ناصری هم تو زبانشناس خوندم و بیشتر و بیشتر خودمو پیدا کردم.

تصمیم گرفتم اگه نتونستم متنی رو ترجمه کنم مشکلی وجود نداره چون من زبان آموزم دارم یاد میگیرم پس طبیعیه. تلفظمو مسخره می کنن؟ اشکالی نداره بزار بکنن.
وقتی منو بیرون میدیدن که همیشه هندزفری تو گوشمه و زبان گوش میدم میومدن سمتمو بهم میگفتن بسته دیگه چقد گوش میدی.
وقتی کتاب ای جی هوگ رو ترجمه کردم و تو تلگرام برای دوستام فرستادم کامنت ها به نظرتون چی بود؟

1. اوهو نه باباااااااااا مترجم ؟؟؟؟
  2. خب که چی؟ ترجمه کردی که چی بشه ؟ پول میده کسی بهت مگه؟
  3. … ( اینا دو تیک خورد پاسخی نشنیدم :joy::joy::joy: )

باورتون میشه به جز یکی دو مورد کسی بهم خسته نباشید نگفت ؟

مردم فقط حرف میزنن. فقط و فقط حرف میزنن. ولی خبر خوب میدونید چیه ؟ اگه دیدید شروع کردن به واکنش نشون دادن بدونید که راهتون صحیحه. اینو از ته ته و اعماق وجودم حس کردم. وقتی مردم واکنش نشون میدن یعنی راهم درسته. واسه این موضوع آمریکایی ها مثل دارن.

Don’t follow the herd

99 درصد مردم هم رنگ جامعه هستند و یک درصد از مردم دنیا موفق هستند. میلیون ها نفر تو دنیا سعی میکنن انگلیسی یاد بگیرن ولی درصد کمی از اونها موفق میشن.

چیزی که من براتون دارم اینه که انتخاب کنید. اگه با این حرفا تحت تاثیر قرار میگیرید ببخشید شما هم جز 99 درصد هستید ازشون دور شید و موفق بشید.

درباره این کلام ای جی یه موضوع رو بگم.

اینا ترفند های کلامیه.

فرض کنیم ای جی به شما میگفت شما یک سال زبان بخونید و مسلط شید. اگه یکسال می شد و شما موفق نمی شدید چه اتفاقی میوفتاد ؟

منظور ای جی اینه شما تا آخرین ثانیه زندگیتون باید دانش آموز باشید. آیا شما بعد یک سال نمی تونید انگلیسی صحبت کنید؟ چرا که نه. ولی همچنان یه چیزایی هست متوجه نمیشید و خب مشخصاً باید یاد بگیرید.

یه خبر خوش دیگه. خود بومی زبانها هم یه سری لغات هست که بلد نیستن.

خود من الان صحبت از غذا درست کردن بشه ممکنه یه سری از مواد رو نشناسم. آیا من فارسیم نقص داره؟ به من میگن برو فارسیتو اصلاح کن؟

تازه من 23 ساله دارم فارسی گوش میدم.

دقیقا این موضوع پیوست این نقل قول شماست :

این بر میگرده به فاکتور صبر و ثبات.

نگران نباشید. اینا بالاخره میان. یادتونه تو هبیت ترکرتون درباره زندگی در حال صحبت کردید ؟

الان متوجه شدن پادکست و فیلم نوک نوک قلست. خیلی خیلی دوره. ولی بیاید فعلا از انگلیسی حالمون لذت ببریم و کم کم بهش میرسیم. شما همیشه چند قدم از دیروزتون به اون قله نزدیک تر میشید.

به این فکر کنید که چی متوجه میشید. دائم اینو بگید من چی متوجه میشم.

من دیروز انیمیشن Leap رو فرصت کردم ببینم. فکر میکنم 96 یا 97 درصدشو متوجه شدم. این مورد طی مدت ها لیسنینگ رخ داده. فرض کنید من اون اون چهار درصدی که متوجه نمیشدم رو فدای 96 درصد می کردم. دیگه از انیمیشن لذت نمیبردم.

من الان فیلمارو با زیرنویس انگلیسی میبینم. این موضوع رو یادم میاد که چقدر اون موقع دنبال زیرنویس فارسی میگشتم. همش خندم میگیره و کلی حال میکنم با الانم.

ضمنا به این هم توجه کنید. من مثال زدم تو فارسی آشپزی حالیم نمیشه. درسته؟

انگلیسی هم همینطوره.

الان ما تو گروهمون خانوم @fdoosti رو داریم که در ازمایشگاه کار می کنن و مشخصا اگه بیایم دایره لغات من رو با ایشون مقایسه کنید در این زمینه خیلی ضعیف ترم. ایشون راحت تر در این باره میتونن پادکست گوش بدن تا من حتی با اینکه مدت شنیدن انگلیسیشون به نسبت من کمتر بوده.

یا مثلا خانوم @a.bayani رو داریم که برای دکتری الاهیات دارن حاضر میشن. مشخصا لغات مذهبی ایشون خیلی از من بهتره.

یا مثلا دایره لغات و نوشتاری آقای @Nobleman از من بهتره و سطح رسمی نویسی ایشون خیلی خیلی از من بهتره.

خب میبینید؟ ما همیشه یک ایده یک موضوع هست که درش لغاتمون کمتر باشه. آیا باید خیلی ناراحت شیم؟ نه…

یک جمله کوتاه از اولی ریچاردز هست که عاشقشم.

Brain is a mysterious thing

واقعا مغز یه دنیاییه، یک چیز عجیب و غریب و یه رازه. فقط کافیه بهش زمان بدید. فقط به انگلیسی گوش بدید، کتاب بخونید، گوش بدید و گوش بدید و گوش بدید.

اصلا معلوم نیست از کجا ولی مغز بالاخره یاد میگیره. بالاخره پادکست رو متوجه میشه، بالاخره موانع رو میشکونه و شمارو نزدیک و نزدیک و نزدیک به قله ای که در ذهنتونه می کنه.

23 پسندیده