ترتیب صفت ها، موصوف صفت

سوال : ترتیب صفت ها برام سخته چطور حفظ کنم؟ یا موصوف صفت ها سخته برام عقب به جلو بخونم. چرا اینجوریه. راه حلی دارید؟ این مدل ها شامل چی هست؟ منظورم موصوف صفت، مضاف مضاف الیه … است‌. امکان دارد چند نمونه با مثال توضیح بدهید؟

مرسی

مرسی

1 پسندیده

خیلی دوست دارم کمک کنم ولی فارسی این چیزایی که گفتیم بلد نیستم :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

بسیار خب! بیایید ساختارهای مشابه در زبان انگلیسی را بررسی کنیم تا تفاوت‌ها و شباهت‌ها را بهتر درک کنید.

۱. Adjective and Noun (صفت و اسم)

در انگلیسی، قاعده کلی این است که صفت قبل از اسم می‌آید.

• ساختار: Adjective + Noun
  • مثال‌ها:
    • A good book (کتاب خوب)
    • A red car (ماشین قرمز)
    • Cold weather (هوای سرد)
    • An intelligent boy (پسر باهوش)

تفاوت اصلی با فارسی: ترتیب قرار گرفتن کلمات کاملاً متفاوت است. در فارسی صفت بعد از موصوف می‌آید (کتاب خوب)، اما در انگلیسی قبل از آن (good book). این تفاوت اصلی‌ترین دلیل سردرگمی است.

۲. Possessive Construction (ساختارهای مالکیت)

در انگلیسی، مالکیت به چند روش بیان می‌شود:

• الف) استفاده از 's (آپاستروف اس): برای بیان مالکیت افراد، حیوانات، و برخی نهادها.

• ساختار: Possessor ('s) + Possessed Noun
    • مثال‌ها:
      • The student’s book (کتابِ دانش‌آموز)
      • Ali’s book (کتابِ علی)
      • Sara’s father (پدرِ سارا)
      • The car’s color (رنگِ ماشین) - این مورد کمتر رایج است و معمولاً از “of” استفاده می‌شود.
  • ب) استفاده از “of”: برای بیان مالکیت اشیاء، مفاهیم انتزاعی، و گاهی اوقات افراد و حیوانات.

• ساختار: Possessed Noun + of + Possessor
    • مثال‌ها:
      • The book of the student (کتابِ دانش‌آموز) - کمی رسمی‌تر یا تاکیدی‌تر از حالت 's
      • The color of the car (رنگِ ماشین)
      • The importance of this issue (اهمیتِ این مسئله)
      • The capital of Iran (پایتختِ ایران)
  • ج) استفاده از ضمایر ملکی (Possessive Pronouns): این ضمایر جایگزین اسم مالک می‌شوند.

• ساختار: Possessive Pronoun + Noun
    • مثال‌ها:
      • My book (کتابِ من)
      • Your car (ماشینِ تو/شما)
      • His father (پدرِ او - مذکر)
      • Her house (خانهِ او - مونث)
      • Its color (رنگِ آن - برای اشیاء و حیوانات)
      • Our friend (دوستِ ما)
      • Their house (خانهِ آن‌ها)

تفاوت اصلی با فارسی:
در فارسی، ما از ساختار “مضاف + ی + مضاف‌الیه” استفاده می‌کنیم (کتاب + ی + من = کتاب من). در انگلیسی، یا از 's یا از “of” یا از ضمایر ملکی استفاده می‌شود. ترتیب کلمات نیز متفاوت است.

۳. ترکیب Adjective و Possessive

وقتی یک اسم هم صفت دارد و هم مالکیت آن بیان می‌شود، ترتیب در انگلیسی به این صورت است:

• ساختار: Determiner (مانند a, an, the, my, your…) + Adjective + Possessor ('s) + Noun
    • A good student’s book (کتابِ خوبِ دانش‌آموز)
  • ساختار: Determiner + Possessive Pronoun + Adjective + Noun
    • My good book (کتابِ خوبِ من)
  • ساختار: Determiner + Adjective + Noun + of + Possessor
    • A good book of the student (کتابِ خوبی که متعلق به دانش‌آموز است)

مقایسه با مثال فارسی:

• فارسی: کتابِ خوبِ من

• انگلیسی: My good book

• فارسی: ماشینِ قرمزِ علی

• انگلیسی: Ali’s red car

چرا این تفاوت‌ها وجود دارد؟
هر زبان ساختار دستوری منحصر به فرد خود را دارد که در طول زمان تکامل یافته است. این تفاوت‌ها ناشی از ریشه‌های تاریخی و تکامل زبان‌ها هستند. فارسی یک زبان هندواروپایی با شاخه ایرانی است، در حالی که انگلیسی یک زبان ژرمنی (از خانواده هندواروپایی) است. ساختارهای دستوری آن‌ها تحت تأثیر زبان‌های مختلف و تاریخچه خود شکل گرفته‌اند.

چگونه این تفاوت‌ها را بهتر درک کنیم؟

1. ترجمه دوطرفه: سعی کنید جملات فارسی را به انگلیسی ترجمه کنید و برعکس. این کار به شما کمک می‌کند تا جایگاه کلمات را درک کنید.
  2. تمرکز بر الگوها: به جای حفظ کردن قوانین پیچیده، الگوهای رایج را شناسایی کنید (مثلاً Adjective + Noun، Possessor’s + Noun).
  3. استفاده از منابع آموزشی: کتاب‌های دستور زبان انگلیسی و منابع آنلاین می‌توانند توضیحات و تمرین‌های بیشتری در این زمینه ارائه دهند.

اینارو چت جی بی تی گفت ببین بدردت می خوره:grin::grin::ribbon:

1 پسندیده

سلام دوست عزیز
لطفاً قبل از تاپیک زدن در تالار ابتدا سرچ کنید، اگر پاسخی پیدا نکردید بعد تاپیک بزنید.
لینکهای زیر پاسخ سوال شماست.

صفت + اسم تو فارسی موصوف و صفت است؟