سلام عاطفه خانوم گرامی.
جا داره ازتون تشکر کنم بابت اینکه تجربیاتتون رو با ما به اشتراک گذاشتید
بله. البته بخوایم یه مقدار به تهه قضیه نگاه کنیم میشه گفت هر کلاس زبانی مشکل نداره بلکه برخیشون ممکنه مفید هم باشن:
ولی خب متاسفانه بسیاری از کلاس های زبانی که ما دربارشون صحبت میکنیم و معمولاً مورد نقد ما قرار میگیره شامل همون موارد عمده میشن.
اگه دقت کنید شما ترمی به آموزشگاه یه پولی میدید که براتون فقط کتاب رو روخوانی کنن
متاسفانه این ایده در خیلیا ایجاد شده که زبان باید آموزش داده شه. در صورتی که زبان یاد دادنی نیست، بلکه یاد گرفتنیه.
یعنی شما باید خودتون فعال باشید و زبان رو یاد بگیرید. اکثر دوستانی که سال ها میرن کلاس و موفق نیستند جز اون دسته غیر فعال هستند. مثلا سه بار در هفته میرن کلاس و دیگه حله… یا علی مدد. من به زودی میرم سطح advanced و هورااا…
ولی زبان یعنی مهارت، مهارت یعنی وجود، وجود یعنی زندگی…
شما یک مهارت رو زندگی می کنید تا یاد بگیرید.
برخی دوستان گاهاً میان به من میگن من با تکرار دوباره و دوباره یه موضوع مشکل دارم. و من بهشون معمولاً میگم با راه رفتن و دویدن چطور؟
الانی که رو پاهاتون هستید و قدم میزنید نشان از تسلط شما به پاهاتون داره و شما بارها و بارها راه رفتید تا تونستید به این درجه برسید. الان دیگه بهش فکر هم نمیکنید.
بعد سر یه مهارت دیگه میرسه همه میخوان سریع حرکت کنن. همه دنبال سریع ترین راه هستند. اصلا به مغز نازنین امان نمیدن یکم فرآیند رو آنالیز کنه. فقط بدو بدو بدو…
نتیجش؟
هدر دادن وقت و یاد نگرفتن کافی.
چه تفاوتی بین یه نفر هست که طی 1 سال به مهارت سلاست رسیده و یکی دیگه هنوز تو 10 سال نه؟
برنامه های این دو شخص یکی از تفاوت هاییه که میشه بهشون اشاره کرد. اگر کارهای روزانه و تمرکز این دو نفر رو بر منابع با هم ارزیابی کنیم میبینیم که شخص اول یک شخص با تعهده که هر روز، ساعت ها تلاش میکنه ( 6 ساعت 7 ساعت یا حتی بیشتر) ولی شخصی که تو ده سال موفق نشده، یه روز میخونه، یه روز نه. همون روزیم که میخونه سه تا لغت رو چک میکنه که عذاب وجدان نگیره. یا مشقای کلاسشو مینویسه.
شیوه خوندن هم مهمه.
شخص اول یه سری کار هارو بار ها و بارها تکرار میکنه و بسیار با تمرکز میخونه. به اصطلاح اون شخص برای زبان desk time داره.
ولی شخص دوم نه. میشینه به موسیقی گوش میده، میگه دارم زبان یاد میگیرم. یا میشینه فیلم میبینه میگه دمم گرم امروز دو ساعت رو پر کردم.
و کلی فاکتور دیگه.
همونطور که شما اشاره کردید یک شخص موفق باید خودش دست به کار بشه و خودش یادگیریش رو با برنامه خوب و متمرکز به دست بگیره.