طاقبستان یا به کردی «طاق وه سان» و به لکی (توک وسون). مجموعهای از سنگ نگارهها و سنگ نوشتههای دورهٔ ساسانی است که در ایران در محله طاقبستان در شمال غربی شهر کرمانشاه و در غرب ایران واقع شدهاست. این مجموعه در قرن سوم میلادی ساخته شدهاست و ارزش هنری و تاریخی زیادی دارد. چند صحنهٔ تاریخی از جمله تاجگذاری خسرو پرویز، تاجگذاری اردشیر دوم، تاج گذاری شاهپور دوم و سوم و همچنین چند سنگ نوشته (کتیبه) به خط پهلوی کتیبهای و مراسم شکار گراز توسط سوار کاران و نواختن موسیقی با آلات موسیقی چنگ در آن حک شدهاست. وجود کوه و چشمه در این مکان، آن را به گردش گاهی زیبا تبدیل نموده که از زمانهای دیرین تا به امروز مورد توجه بودهاست.
من رفتم ، فوق العاده زیباست ، توصیه میکنم کوه بیستون، طاق بستان ، قوری قلعه و علی الخصوص صحنه (دربند) برید به سختی دل میکنی انقدر که جای باصفاییه
ما هرسال کرمانشاه و همدانیم
غار قوری قلا (کردی: قوڕهقهڵا) یا قوری قلعه ، بزرگترین غار آبی خاورمیانه[۱] با پیشینهٔ ۶۵ میلیون سال است؛[۲] که در استان کرمانشاه قرار دارد. این غار در ۲۵ کیلومتری شهرروانسر، در دامنه کوه شاهو و مشرف بر جاده روانسر -پاوه و در همسایگی روستایی به همین نام جای گرفتهاست.
درازای این غار ۱۲ کیلومتر و ژرفای آن ۳۱۴۰ متر است و به عنوان یکی از هفت اثر طبیعی ملیایران، به ثبت رسیدهاست.[۲] در سال ۱۳۵۵ یک گروه از غارشناسانانگلیسی و در سال ۱۳۵۶ گروه دیگری از غارنوردانفرانسوی بخشهایی از غار را بطول پانصدوپنجاه متر بررسی و اکتشاف کردند. در دهه ۱۳۶۰ نیز گروهی از غارنوردان کرمانشاهی بخشهای جدیدی از غار را تا عمق بیش از سه کیلومتر اکتشاف و شناسایی کردند.
ژرفای حوضچههای این غار به ۱۴ متر میرسد هم چنین دمای درون غار ۷ تا ۱۱ درجه است و در همگی فصلهای سال ثابت است.[ نیازمند منبع ] این اثر طبیعی دارای تالارهای زیبا در ۱۴۰۰ متری و ۵۰۰ متری به نامهای تالار مریم، تالار کوهان شتر، تالار مسیر برزخ، تالار بلور و تالار عروس میباشد. این غار یکی از زیباترین جاذبههای دیدنی و جهانگردیِشهرستان روانسر میباشد.