سلام دوستان
امیدوارم حالتون خوب باشه.
در این تاپیک قصد دارم به یکی از سبک های مشهور رمان نویسی بپردازم که پادآرمان شهری نام داره.
ویران شهر یا مدینه فاسده (به انگلیسی: Dystopia) جامعهای خیالی در داستانهای علمی تخیلی است که در آن، ویژگیهای منفی، برتری و چیرگی کامل دارند و زندگی در آن دلخواهِ هیچ انسانی نیست. این جوامع معمولاً زمانی از یک جامعه را نشان میدهند که به نابودی و هرج و مرج رسیده است. این جوامع در زمانهایی بد و شوم ترسیم میشوند که میتوان آن را دورهٔ بدزمانگی یا دُژگاهی نامید.
با این تعریف، یک «جامعهٔ پادآرمانی» نقطهٔ مقابل و وارونهٔ یک جامعهٔ آرمانی (آرمانشهر) است. آرمانشهرها جوامعی خیالی هستند که در آنها همه چیز مثبت و ایدئال است. ترسیم یک جامعهٔ پادآرمان و بدزمانه توسط نویسندگان آینده نگر معمولاً بهمنظور هشدار به مردم در مورد ادامه یا افزایش چیرگی برخی معضلات اجتماعی صورت میگیرد.
در دیکشنری هم واژه ی پادآرمان شهر به این صورت تعریف شده است:
از مشهورترین رمان های نوشته شده در این سبک می توان به مزرعه حیوانات اثر جورج اورول اشاره کرد. اما کتابهای بسیار دیگری هم در این سبک نوشته شده اند که چند مورد مشهور آن در اپلیکیشن زیبوک هم موجود است که در پایین قابل مشاهده هستند:
شما هم اگر کتابی در این سبک میشناسید ممنون میشیم در اینجا بفرمایید.
سلام
سرگذشت ندیمه و 1984 و مزرعه حیوانات رو میخواستم نام ببرم که دیدم معرفی کردین
ولی اینا هم در نوع پاد آرمان شهری یا دیستوپیایی درخور توجه هستن
رمان کوری اثر ژوزه ساراماگو
رمان Divergent که سری فیلم هاش هم ساخته شده
رمان ساکن برج بلند اثر فیلیپ کی دیک
البته بیشتر داستان های فیلیپ کی دیک همچین حالتی دارن.
و به نظرم چه خوبه که به سریال های «black mirror»
و « west world » هم اشاره کنم
که انصافا شاهکار هستن
سریال west world به شدت پیچیده و چالش برانگیز و البته جذابه
سریال black mirror هم دیستوپیای تکنولوژی هست و تباهی بشر به وسیله تکنولوژی
از نکات جالب توجه اینکه بعد از تماشای هر اپیسود انگار یه دست کتک حسابی خورده باشی ،
نمی تونی از جات بلند بشی
این فیلم خیلی عالی و جذاب بود من واقعا لذت بردم ولی کتابشو نخوندم بخاطر گرونی وحشتناک کتاب
قطعا کتاب خیلی خیلی بهتر از فیلمه، انشالله که زودتر به سطح پیشرفته زبان برسم راحت کتاب اصلی رو بخونم نه ترجمه شده رو
سلام آقا مصطفی
من رمان قلعه حیوانات خوندم و فیلم سه گانه عطش مبارزه هم دیدم فیلمش جذبم نکرد، در آینده در زیبوک کتابش رو میخونم کتاب رو بیشتر از فیلم دوست دارم
مجموعه رمان Shatter me از Tahereh Mafi نویسنده ش ایرانی و آمریکایی هستن
من جلد یک رو خوندم فکر میکنم مجموعه جذابی باشه
همچنین مجموعه دونده هزارتو نویسنده جیمز دشنر
سلام . درسته . متاسفانه کتاب که هیچی ، دیگه دفتر هم نمیشه خرید !
امیدوارم زودتر به سطح پیشرفته برسیم
درسته که میگن هنر زبان مشترک تمام آدم هاست
ولی راجع به هنر هایی که مستقیما با زبان و ادبیات سر و کار دارن ، مثل سینما ، تئاتر ، شعر و نویسندگی ، اینکه بتونی اثر هنری رو به زبان اصلی ببینی و درک کنی قطعا چند برابر لذت بخش تره😊
خواهش میکنم . اصولا این نوع محتوی به مخاطب آگاه سیلی میزنه و باعث آگاهی بیشتر میشه !
همچین تماشا و مطالعه این آثار علاوه بر چالش برانگیز بودن ، دید آدم راجع به خیلی از مسائل رو هم تغییر میده
طوری که شما با مطالعه یکی از اینها ، انگار توی زمینه های مختلف مطالعه کردی
برای همین من خیلی علاقه مندم به این به اصطلاح ژانر
چه تاپیک باحالی بود. دمت گرم.
اگه فیلم خوب در این زمینه هم بخوابیم معرفی کنیم من فیلم ممورد علاقهام د این زمینه the book of elli هستش. البته فیلم با این موضوع زیاد هست
درود بر اقا مصطفی.
من رمان یا اثر ادبی در این مورد نخوندم.
ولی یه پیشنهاد دارم:
من چندین سال متمادی در مورد ارمانشهر مهدوی(اسلامی) کلاس رفتم و بهترین تجربه زندگی من شد رفتن به کلاس توحید یکی از بهترین تحلیلگران توحید شهرمون.
از اونجایی که میدونید ارمانشهر مهدوی(اسلامی) و ایرانشهر ارمانی(هخامنشیان یا ساسانیان ) کاملا در تضاد هستن و ای کاش میشد داخل تالار بحث اون رو ارائه داد ( متاسفانه خیلی سیاسی و ضد مذهبی میشه)
من شخصا به هر فردی که علاقه داره مسیر اصلی جمهوری اسلامی رو بشناسه ،شناخت عمیق توحید و ارمانشهر مهدوی رو پیشنهاد میدم ( فقط با ارتباط با حوزه علمیه امکان پذیره و میشه به عمق مسئله پی برد)
برای شناخت ایرانشهر ارمانی یا صورت پیشرفته تر اون ارمانشهر غربی کتاب بسیار گرانقدر اقای پوپر، جامعه باز و دشمنان ان ( The open society and its enemies) رو پیشنهاد میدم
این کتاب بسیار عالی هست و پیشنهاد میکنم اول ارمانشهر مهدوی رو یاد بگیرید بعد این کتاب رو بخونید.
تمام رمانها و فیلهایی با محتوای شبیه به مزرعه حیوانات اثر گرفته از این کتاب فلسفی هستن.
این کتاب هم انگلیسی داره و هم فارسی.