سلام به همه زبانشناسی های عزیز
سال نسبتا نو بر شما مبارک!
من چند ماه پیش که قدری ناامید شده بودم، اومدم یه خورده غر زدم که چرا یاد نمیگیرم و پیشرفت نمیکنم و حس درجا زدن دارم و اینا. دوستان اومدن از تجربههاشون گفتن و خیلی بهم کمک کردن. اصلا همین که احساس کردم عضو یه اجتماعی هستم که همه توش هدف مشترکی داریم، کلی بهم انگیزه داد.
امروز یهو یادم اومد که بیام اينجا يک مسئلهای رو عنوان بنمایم… یه تشکر حسابی به خاطر چیزی که خودم هم فکر نمیکردم اتفاق بیفته.
من تصمیم داشتم امسال تابستون که اومد، یه کانال یوتیوب بزنم و توش زیباییهای ایران رو به دنیا نشون بدم. چون فکر میکنم رسانهها تصویر خیلی بدی از ایران ساختن و کلا مردم دنیا تصورات عجیبی درباره ما دارن.
چند ماه پیش گفتم حالا درسته زبانم به اون خوبی نرسیده ولی حالا شروع کنم تا کم کم به اون حد برسم. اولین ویدیومو که منتشر کردم، عکسالعملها برام خیلی جالب بود. جدا از تعريفايي كه از خود ويديو ميكردن، برام عجیب بود كه یک عالمه آدم با سن و سالای مختلف، مستقیم از خودم یا از پدر و مادرم، هی اینو میپرسیدن: زبان از کجا یاد گرفتی؟!
حتی غریبهترها فکر میکردن خارج بزرگ شدم. نمیدونستن تو کلاس هفتم اولین باری که زبان داشتیم، از دوستم پرسیدم: ایز یعنی چی؟
گفت: هست.
گفتم: تو هستی میشه یو ایز؟
زبان خوندن من از سال ۹۴ شروع شد، با خوندن این لیستای کلمات مهم و کتاب داستانای ساده. دو ترم دو تا کلاس زبان مختلف رو هم امتحان کردم ولی نتونستم با هیچ کدوم ارتباط برقرار کنم. بيخيال شدم، در حدي كه حتي نمرههامو هم نگرفتم.
سال 95 بدون این که حتی چیزی سرچ کنم، تو کامنتای این مطلب، با زبانشناس آشنا شدم. شروعش کردم، فقط برای این که کلاس زبان نرم. همینقد یادمه که ظاهرش خیلی زشت بود. و تعداد دوره هاش اینقدری بود که من داشتم برنامه میریختم تا دو سه سال دیگه همهشو تموم کنم!
من کلا خیلی منظم نبودم. بیشترین دورهای که پشت سر هم کار کردم، اون پنج ماهی بود که با اتوبوس مسیر مدرسه رو میرفتم. قایمکی گوشی میبردم مدرسه که تو راه برگشت زبان گوش بدم و کیف کنم.
و حالا سال اول دانشگاهم. به میزان کافی لغت و اصطلاح بلد نیستم و چون هیچ وقت تمرین حرف زدن و نوشتن نداشتم، (به توصیه ای جی تمرکزم روی ورودی بوده نه خروجی:) حتی تا دو سال پیش آن چنان فیلم هم نمیدیدم. اماااا درک چیزی که دارم میخونم یا میشنوم برام خیلی راحته. یادمه یکی دو سال پیش یه کتاب از مارک منسون خونده بودم و همینطوری رفتم اسمشو تو یوتیوب زدم و چند تا مصاحبه باز کردم. یه دفعه دیدم اِ! من که دارم کل حرفاشو میفهمم! اصلا خودم شوکه شده بودم! فکر نمیکردم خارج از زبانشناس هم بتونم چیزی رو متوجه بشم! حتی توی آزمون عملی دانشگاهم (برای رشته تئاتر) هم بهم گفتن انگلیسی حرف بزن و با تمام استرسی که داشتم، این کارو کردم و حسابی به حیرت واداشتمشون!
و حالا فقط همه ازم میپرسن: چجوری؟!
جواب همیشه یه کلمهس…
خلاصه که دمتون گرم. راستش وقتی شروع کردم، اصلا فکر نمیکردم به درد بخوره.
اينم ويديوي دوم من، عيب و ايراد داره ولي خيلي خوشحال ميشم كه ببینین و هر نظري که دارين بهم بگين، چه از نظر زبان، چه فرم و محتوا و هر چيز ديگه.
زبانشناسان و زبانآموزان، سال خوبی داشته باشین!
امیدوارم امسال همه به هدفاتون برسین.