ضمیر یا pronoun کلمهایه که بجای اسم میشینه ، یعنی اسم از جمله حذف میشه و بجاش ضمیر گذاشته میشه. یه نوع از ضمایر، ضمایر شخصی (Personal pronoun) هست که به دو دستهی فاعلی و مفعولی تقسیم میشه. اگر این ضمیر بجای فاعل جمله بشینه اسمش میشه ضمیر فاعلی، اگر بجای مفعول بشینه، اسمش میشه ضمیر مفعولی. همونطور که میدونید در زبان انگلیسی در حالت سوم شخص مفرد برای مذکر، ضمیر he و برای مونث از she استفاده میشه. و این یعنی در زبان انگلیسی برخلاف فارسی، از طریق ضمیر مفعولی هم میشه جنسیت رو تشخص داد.
توی این ویدیو من صرفا میخوام به ضمایر فاعلی برای سوم شخص مفرد اشاره بکنم و جواب سوال زیر رو بدم:
« چطور میتونیم موقعی که متنی رو از فارسی به انگلیسی برمیگردونیم جوری به شخص اشاره کنیم که مذکر یا مونث بودنش مشخص نشه؟ مثلا من شخصی رو در تاریکی دیدم. (نه اون زن یا اون مرد، یک شخصی)
اگه حوصلهی خوندن متن رو ندارید، ویدئوی زیر رو مشاهده کنید:
ویدئو
در جواب این سوال باید بگم ، سه راه وجود داره.
راه اول: اگر نوشتار هست و کمی رسمیه میتونین از این حالت استفاده کنین:
she/he, s/he
مثلا:
S/he studies English.
او انگلیسی میخواند.
راه دوم:استفاده از کلمه someone هست که خنثی هست و جنسیت رو نشون نمیده.
I saw someone in the dark.
من یک نفر را در تاریکی دیدم.
There’s someone at the door.
یک نفر پشت در است.
حالت سوم استفاده از ضمیر they هست. اشتباه نکنین ، منظورم سوم شخص جمع نیست بلکه singular they هست )یعنی they مفرد). در واقع شما میتونین از این ضمیر برای اشاره به یک شخص که نمیخواین به جنسیتش اشاره بشه استفاده کنین و کاملا معنی مفرد داره.این رو در نظر داشته باشین که کاربرد این ضمیر به این شکل درست هست اما به نسبت خیلی کم بهکار میره. این ضمیر برای مفرد به این صورت بهکار برده میشه:
Amanda is 25, they are from California.
آماندا بیست و پنج سالشه و اهل کالیفرنیاست.
Every client got a package delivered to them…
هر یک از مشتری ها یک بسته دریافت میکنه که بهش ارسال میشه.
Each child played with their parent…
هر کودک با والدین خودش بازی میکنه.
The cup of coffee is their.
این فنجون قهوه مال اونه.
این روشهای جایگزین به درد زمانهایی میخوره که جنسیت فرد برامون واضح نیست، خبر نداریم یا به هر دلیلی نمیخوایم بهش اشاره کنیم. پس از یکی از سه روش بالا استفاده میکنیم تا مفهوم جمله رو بدون اشاره به جنسیت طرف منتقل کنیم.