برای مثال i had cut my hair و i have cut my hair چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
سلام دوست عزیز.
تفاوت اصلیشون این هست که present perfect به یک طریقی به زمان حال مرتبطه میشه بیایم با ی مثال بگیم اول تفاوتش با گذشته ساده simple past چیه:
He lost hi key this morning
او کلیدش رو امروز صبح گم کرد (الان نمیدونیم تونسته پیداشون کنه یا نه)
حالا present perfect:
He has lost his key this morning
او کلیدش رو امروز صبح گم کرده (الان میدونیم که نتیجه ی این عمل این هست که الان کلیدش رو نداره)
پس در present perfect نتیجه ی کاری که در گذشته انجام شده در زمان حال نمود پیدا کرده.
مثال خودتون :
I have cut my hair
من موهام رو کوتاه کردم(نتیجه ش رو الان داریم میبینیم)
حالا بیایم مقایسه کنیم present perfect رو با past perfect.
Past perfect اینطوریه که وقتی میخوایم بگیم قبل از یک اتفاقی در گذشته یک اتفاقی دیگه افتاده ازش استفاده میکنیم:
مثلا :
When I entered the house, my wife had cooked the dinner
وقتی من وارد خونه شدم، همسرم شام رو پخته بود (قبل از اینکه وارد بشه شام پخته شده بوده)
اگر بخوایم به صورت کلی بگیم present perfect زمان گذشته رو به حال مرتبط میکنه، past perfect زمان گذشته تر رو به گذشته ش مرتبط میکنه.
یک مثال دیگه :
I didn’t go to the barbershop because I had cut my hair before.
من به آرایشگاه نرفتم چونکه قبلش موهام رو کوتاه کرده بودم
ممنون
خواهش میکنم
ممنون میشم اگه این سوالم جواب بدین
تفاوت past perfect continuous و present perfect continuous هم به این صورته؟
برای مثال I had been washing the dishes for 2 hours یعنی کاریه که تموم شده و I have been washing the
dishes for two hours یعنی کاریه که هنوز ادامه داره؟
کلا این دو تا زمان تفاوتشون چیه با هم دیگه؟
بله حتما. ببینین توی دو تا زمان تنها تفاوت perfect با حالت continuous این هست که وقتی بخوایم روی انجام یک کار و یا مدت زمانی که طول کشیده اون کار انجام بشه تاکید کنیم از حالت continuous استفاده میکنیم.
توی حالت present/past perfect میدونیم که کار تموم شده ولی در حالت continuous هردو شاید تموم شده بشه شاید نشده باشه.
مثلا:
I have painted the wall
من دیوار رو رنگ کردم (دیگه رنگ کاری تموم شده و الان داریم نتیجش که یک دیوار رنگ شده هست رو میبینیم)
I have been painting the wall
من در حال رنگ کردن دیوار بودم (نمیدونیم هنوز کارش تموم شده یا نه ولی داره تاکید میکنه که داشته رنگ میکرده، مثلا فرض کن دوستش ازش میپرسه نهار درست کردی؟ جواب میده نه من داشتم دیوار رو رنگ میکردم)
به همین خاطر هست که بعد از حالت های continuous میتونیم زمان رو هم ذکر کنیم.
همون مثال قبلی:
I have been painting the wall for 5 hours
من 5 ساعته که مشغول رنگ زدن دیوار بودم ( دوباره نمیدونیم رنگ کاریش تموم شده یا نه ولی گوینده داره تاکید میکنه که 5 ساعت از وقتش رو گذاشته و منظورش اینه که 5 ساعت زمان زیادیه)
واسه past perfect و past perfect continuous هم دقیقا همین قانون حاکمه. اگه لازم بود بگین واسه این هم مثال بزنم
ممنون عالی بود
خواهش میکنم