موافقم. عجیبه که بره رانندگی و خیلی چیزهای دیگه باید امتحان بگذرونی و گواهی بگیری ولی بره بچه دار شدن هیچ مانعی نباشه. به نظرم باید برای والدین امتحانی ایجاد بشه که آیا صلاحیت پدر یا مادر شدن رو دارن یا نه، و اگه توش قبول نشدن اجازه بچه دار شدن نداشته باشن.
درسته، اینجا نباید تفکر صفر و صدی داشت و باید تا حد امکان اخلاقی زندگی کنیم. کمترین کاری که میتونیم کنیم اینه که از فرزندآوری خودداری کنیم. من زیاد به سرشت انسانها خوشبین نیستم و معتقدم که سرشت انسان به راحتی به فساد کشیده میشه، به خودم هم چندان اطمینانی ندارم. تجربه نشون داده که یک نفر چطور میتونه زندگی میلیون ها انسان رو به خاک سیاه بنشونه. همین دیکتاتورهای تاریخ بهتر بود هرگز به دنیا نمی اومدند، والدین اونها تا حدی در رنج اون میلیون ها نفر شریکند. ما فکر میکنیم که فرزند ما استثناست، ولی چه بسا همین والدین جنایتکاران هم همین عقیده رو درباره فرزندشون داشتن. هر قدر هم شرایط رو کنترل کنیم باز هم هیچ تضمینی نیست که فرزندمون به کار خلاف کشیده نشه. به نظر من بچه دار شدن یک قماره، قمار روی زندگی دیگران، فرزند من و شما یا جزو اون معدود جنایتکاران تاریخ میشه که به میلیون ها انسان آسیب جبران ناپذیر وارد میکنن یا میشه جزو اون میلیونها نفر بیگناه که هیچ زور و توانی از خودشون ندارن و مجبورن این زندگی نکبت بار رو تحمل کنن. احتمال دوم شاید بیشتر باشه اما در نتیجه کار تفاوتی ایجاد نمیکنه، چون هر دو حالت به هیچ وجه مطلوب نیست، بویژه با درنظر گرفتن این نکته که کودک هیچ نقشی در به دنیا اومدنش نداره و زندگی بر او توسط والدینش تحمیل میشه.
زنده یاد صادق هدایت هم همین باور رو داشت در کتاب فواید گیاهخواری که فک کنم سال ۱۳۰۶ زمانی که بیست و چند سال بیشتر نداشت نوشت. اینم یه درد دیگه ست که بزرگان فرهنگ ما اینقدر ناشناخته موندن، اول از همه خودمو میگم که تا چند وقت پیش هیچ چیزی از او نمیدونستم. تا یه چیزی هم میگی سریع بهت گوشزد میکنن که نمیدونم طرف افسرده بود و خودکشی کرد و … (ما عادت داریم به همه چیز برچسب بزنیم). تو اون فرهنگ عقب مونده اون زمان معلومه که شخصی به این فرهیختگی چقدر در عذاب بوده. کافیه مقدمه او بر ترانه های خیام رو خوند تا به فرهیختگی او پی برد.
آقای مشرقی اطلاعات وتجربه اشون تواین زمینه خیلی بالاست،اگه بودن ودرباره اشون صحبت میکردند،خوب میشد،اگرم بانگلیسی می نوشتند که دیگه بهتر.
بدم نمیادهمچین تاپیکی بزنیم باهمدیگه،البته اونوقت دلم میخوادواسه تقویت رایتینگ باشه نه صرفاصحبت کردن معمولی.
خیلی خیلی ایده خوبیه،راستش من همیشه برام سوال بوده که چراوالدینی که کم سوادتروخیلی فقیرترن،تعدادبچه های بیشتری دارند،ازنوجوونیم این مسائل برام جلب توجه داشته. وجوابشم کاملامشخصه،وقتیم که توکشورای دیکتاتوری زندگی کننداین خانواده هادیگه بقول معروف اظهرمن الشمسه.خودم دوستان وآشنایانی دارم که اطرافیان بهشون پیشنهاد میدن واسه افزایش تعدادفرزندان یاحتی مواقعیم تحت فشار مجبورمیشندمحل زندگیشونوتغییربدن.
درواقع این موردواسه گواهی دادن حالابهرشکلی که بشه بنظرم خیلی اهمیتش ازرانندگی و…بالاتروبیشترم هست.
جایی خوندم بایدحتی به افراد واسه بودن وگشتن توفضای مجازی هم تاییدیه بدن بعدازیسری آزمایشها وتستهای مخصوص. اینم ایده خوبیه.
البته که جای بحث بسیاری داره.
راستش منم باشماموافقم تواین زمینه بااین تفاوت که میشه ازنظرفرهنگی،اخلاقی وتربیتی ازپرورش انسان های این چنینی تاحدزیادی جلوگیری بشه،یاحداقل کنترل بشه،چون هم تاریخ وهم علم ثابت کرده انسانهاهم قابلیت بالاترین پیشرفتهای فکری واخلاقی وروحی رودارندوهم برعکسشو.
یه روزازسرکارکه برمی گشتم یه پسرنوجوونودیدم که جلوی دریه خونه ای توپیاده رودرازکشیده بود،باعجله نزدیکش شدم ببینم چه مشکلی براش پیش اومده شناختمش،فرزندیه پدرومادریه که هردوشون تاحدی اختلالات روحی دارندوپدربیشتردرگیراین مسائله،عمه ی همین پسرنوجوون تعریف میکردبرادرم بعدازسه تادختر رفته باپزشک صحبت کرده واسه داشتن یه فرزندپسر،چون معتقده فقط پسرمیتونه وارث و….پدرش باشهپزشکش بهش گفته بروخداروشکرکن که بیماری ات به دخترات منتقل نمیشه واگه پسردوست داری بدون که ازخودتم بیماریش شدیدترخواهدبود،کسانیکه باین مسایل واردن خوب متوجه میشندجریان چیه.
حتی پزشک به پدرش گفته آخه وقتی تومردی دیگه چه اهمیتی فرزندت پسرباشه یادختر…فایده ای نداشته ونتیجه اشم که دیگه میدونید…حرف زیاده وفرصت کم وشایداینجانبایدبیشترازین درینموردحرف بزنیم
واقعیت دردناکیه که افرادفرهیخته که سالهااززمان خودشون جلوترن،دوراه بیشترندارند یاساکت باشند یاساکتشون میکنندازراههای مختلف،البته نه همه جا.راحترین راه هم انگ زدنه.
کتاب زندگی از نگاه یک فضانورد رو که می خوندم ، دیدم چقدر قشنگ توصیف کرده زندگیش رو و برام جذاب شد که علاوه بر کتاب برم کلیپ هایی که از فضا و فضاپیماشون گرفتند رو هم ببینم .
به لطف نت مون نتونستم به یوتیوب دسترسی داشته باشم پس تو آپارات سرچ کردم و رسیدم به این کلیپ.
امیدوارم اگه دوسش دارین براتون باز کنه .
من یکی یکی کلماتی که توی کتاب خونده بودم رو توی کلیپ دیدم، این که فضانورد ها چون گرانش زمین وجود نداره مجبورن خمیر دندونشون رو بخورن یا با دستمال پاک کنن، جای چسب ها به دیواره ها و این که حواست باشه پاهات به سیمی گیر نکنه .
این که چون از پاهات برای رفتن استفاده نمی کنی برلی مثلا ۶ ماه ، شاید پاهات تحلیل بره ، پس دستگاه هایی اونجا هست تا باهاشون ورزش کنی .
من کلی ازش لذت بردم ، کلی .
و بیشتر به این خاطر که تونستم یه کلیپ خارجی زبان رو بدون زیر نویس متوجه بشم . نه کامل ، شاید سی درصد و این برام موفقیت بود.
می تونم بگم تلاش هام داره نتیجه می ده و از این بابت خوشحالم .
اخطار: این مستند بر اساس زندگی یک قاتل زنجیره ای و آدم خوار و حاوی تصاویر تکان دهنده است. دیدن آن برای همه افراد مناسب نیست.
مجموعهٔ تلویزیونی محدود آمریکایی برای نتفلیکس است که در رابطه با زندگی قاتل زنجیرهای جفری دامر ساخته شدهاست. رایان مورفی و ایان برنن سازندگان این مجموعه هستند و ایوان پیترز در نقش دامر، در کنار ریچارد جنکینز، مالی رینگوالد، مایکل لرنید، و نیسی نش در آن ایفای نقش کردهاند.
یک مجموعه بیوگرافی، جنایی، درام و هیجان انگیز محصول کشور آمریکا به کارگردانی مشترک جنیفر لینچ، پاریس بارکلی، کلمنت ویرگو و گرگ اراکی (Jennifer Lynch و Paris Barclay و Clement Virgo و Gregg Araki) است که فصل اول آن در سال 2022 میلادی توسط کمپانی Ryan Murphy Productions تولید و منتشر شد؛ فیلمنامه این سریال را نیز ایان برنان، رایان مورفی، دیوید مک میلان، جانت ماک و ریلی اسمیت به صورت مشترک به رشته تحریر درآورده و هنرمندانی چون ایوان پیترز، مایکل لرنید، ختفت فاگناسی، کارن مالینا وایت، بریدن مانیاگو، فت ماهاتانگدی، اندرو شیور، سوفیان المومی، دیوید باررا و غیره در آن به ایفای نقش پرداختهاند؛ همچنین این سریال که براساس زندگی واقعی یک قاتل سریالی به نام جفری دامر ساخته شده است، اولین بار در تاریخ 21 سپتامبر سال 2022 میلادی توسط سرویس استریم نتفلیکس NETFLIX در سطح جهانی منتشر شد؛ سریال هیولا: داستان جفری دامر پس از انتشار با نظرات مثبت فراوان و استقبال گسترده از سوی مخاطبین و منتقدان روبرو گردید به طوری که برای داستان جنایی، نحوه کارگردانی، فیلمنامه، موسیقی متن، جنبههای فنی، مضامین مطرح شده، شخصیتپردازیها و همچنین اجراها تحسین و ستایش شد؛ این مجموعه روایت داستان هیولای میلواکی از دیدگاه قربانیان است که به دلیل بیدقتی و بیکفایتی ماموران پلیس افراد زیادی کشته شدند.
جفری لایونل دامر (به انگلیسی: Jeffrey Lionel Dahmer) (۱۹۶۰ -۱۹۹۴) که به هیولا و قصاب میلواکی شهره است اولین قتل خود را در سال ۱۹۷۸ و تنها چند روز پس از فارغالتحصیلی از دبیرستان مرتکب شد. دامِر پسری ۱۹ ساله به نام استیون هیکز را به خانه خویش دعوت کرد، ولی سرانجام او را کشت زیرا نمیخواست استیون از پیشش برود. وی بعدها در دانشگاه اوهایو حضور پیدا کرد اما بعد از ۲ ترم اخراج شد. سپس به ارتش آمریکا ملحق شد اما پس از ۲ سال به علت نوشیدن بیرویه الکل از ارتش نیز اخراج شد. دامر مابین ژوئن ۱۹۷۸ تا ۱۹ ژوئیه ۱۹۹۱، ۱۷ مرد را به نحو فجیعی سلاخی کرد. او همچنین علاقه زیادی به آدمخواری داشت زیرا باور داشت که با خوردن گوشت قربانیانش آنها دوباره در درون وی زنده خواهند شد.
توضیح خودم: دامر فرد آرامی بنظر می اومد. او مشکلات روانی متعددی داشت، بیماریهایی از جمله: افسردگی، اختلال شخصیت مرزی، اختلال شخصیت اسکیزوفرنی، اختلال شخصیت ضد اجتماعی، اختلال شخصیت خودشیفته، اختلال شخصیت وسواسی جبری، نکروفیلیا و سادیسم جنسی. در ابتدا مقتول ها رو به خانه خودش دعوت می کرد (دامر و مقتولان روابط جنسی داشتند) و وقتی که افراد قصد رفتن از خانه رو داشتند دامر دچار اضطراب می شد، آنها رو می کشت و برای اینکه بتونن به شکل دیگه ای به زندگی برگردند اونها می خورد و با برخی استخوان ها وسایل تزئینی درست می کرد (این باور در برخی مکاتب، فرقه ها و ادیان به شکل های مختلف وجود داره). بیشتر مقتولان سیاه پوست بودند. دامر به خاطر اختلال روانی به اعدام محکوم نشد و حبس ابد گرفت. جلسات دادگاه او بسیار شلوغ بودند و مکان های شلوغ باعث وحشت دامر می شد. بهمین خاطر علیرغم چشم های بسیار ضعیف در جلسات دادگاه عینک نمی زد. سه سال بعد از دستگیری در زندان توسط یک زندانی دیگر با دسته جارو به قتل رسید.
دامِر دربارهٔ دوازدهمین قربانی اش (تونی هیوز) گفت: ما کل آخر هفته رو با هم گذروندیم. باورت میشه؟ دقیقاً مثل یه رابطهٔ واقعی بود! عشق بازی کردیم، توی پارک باهم قدم زدیم، موادغذایی خریدیم و با همدیگه غذا پختیم. برای یک لحظه، فقط و فقط یک لحظه، احساس کردم که همه چیز درست شده. احساس کردم زندگیام عادیه. احساس کردم این یکی دیگه ترکم نمیکنه و لازم نیست به زور نگهش دارم. ولی وقتی یکشنبه شب شد، گفت که فردا صبح قراره با اتوبوس از اینجا بره. گفت که نمیتونه کارش رو وِل کنه. من میدونستم که نمیتونم تا همیشه به زور پیش خودم نگهش دارم، پس توی نوشیدنیاش قرص خوابآور ریختم و وقتی از حال رفت، برای آخرین بار باهاش رابطهٔ جنسی برقرار کردم. بعد هم کشتمش، دقیقاً مثل تمام آدمای قبلی کشتمش.
عکس تونی هیوز در زیر
سلام به همگی
خب ،طبعاصبای عاشق حیوانات وطبیعت ازین مجموعه خیلی خوشش اومده ،خیلی این مستندو دوسش دارم آقابهزاد.
گرچه کلمات تخصصی اش قابل توجه هست ولی منکه تامتوجه نشم،دست ازسرشون برنمی دارم.
بعضی فصلهاشوسه باردیدم.
بخش اول روکامل تماشاکردم وسیرنمیشدم ازدیدنشون.
فصل دوم روهم دوقسمتشودیدم وتنهامشکلم کمبودوقت هست نمیدونم چیکارکنم.
شباکه میخوام بخوابم میگم کاش الان صبح بودوتازه میخواستم شروع کنم.
نیست عمرمون مثل برق میگذره…
این چندوقته که فرصت بیشتری داشتم اززبانشناس استفاده کنم،انگارکه تویه باغی باشم وازبس پرازدرختاوگلهای رنگارنگ وخوشبوهست،انتخاب لذت بردن ازتک تک اون همه زیبایی سخت باشه،نمیدونستم چیکارکنم.
انگلیسی باحس خوب روگوش کنم
شاهدعینی روببینم
یاکتابهای زیبوک روبخونم
وامانکته ی جالب توجه درباره این مستند،یکی اینکه تمام فصلهابدون استثنا ۲۹دقیقه ای هستند
علت خاصی داره؟
ودیگه اینکه اطلاعات زیاد دیگه ای درموردمثلا بدن انسان ویامحیط اطرافمون باتماشای این مستندتااینجا،بدست آوردم.
تعجبم دراینه که گاهی می بینم دوستان تاپیک زدند،انگیزه ندارند،نمیدونندچی بخونندویاچطوربرنامه ریزی کنند.
اینهمه منابع عالی درسطحهای مختلف باموضوعات جذاب ومتنوع،بنظرم بایدمشکلمون کی خوندن باشه.نمیدونم.
خلاصه که خیلی خیلی متشکرم ازمعرفی این مستنددیدنی.
راستی کجاییدشما @behzad.ryan ؟
خوشحالم که خوشتون اومده و مفید دیدین
بله مستند خیلی خوبی بود
جا داره از بچه های تیم زبان شناس یه بار دیگه تشکر کنم @aFsaneh_boroumand
از همتون بابت این توجه به درخواست ها متشکرم
لطفا مراتب تشکر و قدردانی ما رو به به بقیه هم اعلام کنید
داشتم ویدیوئی شبه مستند در یوتیوب می دیدم درباره رنج حیوانات در حیات وحش (Wild Animal Suffering)، همونطور که در ویدیو گفته میشه، ما معمولا نگاه رمانتیکی نسبت به طبیعت داریم، ولی برای هر کس که میخواد چهره واقعی، بیرحم و نفرت انگیز طبیعت رو ببینه، مشاهده این ویدیو رو پیشنهاد میکنم:
سلام دوستان گرامی
در دقیقه پنجم این مستند( دقیقتر بخوام بگم در تایم حدود 5:15) صوتی در پس زمینه فیلم شروع به پخش میشه.
میخواستم بپرسم که آیا کسی هست بدونه اون چی هستش؟
ضمنا مستندش جالب بود تشکر از آقا مصطفی.
دوستان عزیز
حقیقتش این مستند ارزش یک بار دیدن رو داره
یک تیر و دو نشون میشه
هم مستند خوبی رو میبینید و هم اینکه شاید کسی پاسخی برای کنجکاوی من پیدا بشه
مخصوصا دوستانیکه موسیقی میشناسند و آوا شناسی میدونن