غزلی خیام وار از حافظ با صدای استاد شجریان

خواهش، حتما
به این مثال خوب توجه کنید:
تا حالا یک فیلم زامبی محور دیده اید؟ در اون فیلم موقعی که انسان ها زامبی ها رو می کشن متاسف نخواهید شد، حتی اگه یک دختربچه کوچولو باشه، مثل قسمت اول سریال واکینگ دد.
پس بیگانه انگاری به نوعی در تمامی انسان ها به صورت بالقوه و نهفته وجود داره، حتی خود ما. پیشنهاد می کنم یک بار دیگه یک فیلم زامبی محور با این دیدگاه ببینید. تو تاپیک فیلم، سریال و انیمیشن های پیشنهادی معرفی می کنم.

جنایت های اس اس علیه یهودیان و مغول ها و اعراب علیه ممالک تصرف شده یا داعش حتی علیه زنان و بچه ها و غیرنظامیان رو خوانده ایم.
در تصویر زیر یک سرباز نازی در جریان جنگ جهانی دوم در حال شلیک به یک مادر یهودی است در حالی که بچه اش رو در بغل گرفته

این سرباز اگه مخاطب اعدامش رو یک انسان مثل خودش بدونه قادر به چنین کاری نیست. چیزی که باعث انجام این جنایت میشه خوب دانستن خود و امثال خودمون و بد، پلید، شیطانی و مضر دونستن آنچه از جهاتی خاص با ما تفاوت داره است که به این فرآیند میگن بیگانه انگاری.
یکی از ملزومات بیگانه انگاری اطمینان کامل از درستی عقاید فرد (جزم اندیشی) و دیگه تبعیت کامل از دستورات رهبر، پیشوا، مافوق، رهبر دینی یا هرچه اسمش رو بذاریم هست. (در صورت تبعیت فرد مسئولیت اخلاقی کارش رو در واقع به کسی ازش تبعیت می کنه واگذار می کنه، با این توجیه که آنها بهتر میدونن، اونها چیزهایی میدونن که ما نمیدونیم)
البته در نهایت جنایت تاثیر خودش رو میذاره. میدونیم که نفرات اس اس از بین نیروهای برتر ارتش نازی انتخاب می شدند و آموزش های ویژه ای می دیدند. نیروهای ورماخت از بین اس اس ها انتخاب می شدن و آموزش خاص، بیشتر و سخت تری می دیدند. اما حتی نیروهای ورماخت هم بعد از مدتی اعدام کردن و کشتن، دچار فروپاشی روحی و اخلاقی می شدند و حتی دست به خودکشی یا تیراندازی به سایر نظامی ها یا حتی فرماندهان می زدند. بخاطر همین اتاق های گاز و سایر روش های اعدام جمعی ساخته شد.
تماس و ارتباط با دگر اندیشان و متفاوت ها (در مورد هلوکاست نیروهای نازی با یهودیان) باعث برانگیختن حس هم ذات پنداری و نزدیکی می شد. بخاطر همین حتی الامکان نیروهای آلمانی از ارتباط با یهودیان منع می شدند. در حالی که اعدام یک دختر جوان یهودی حتی بدون دلیل بازخواستی نداشت، تجاوز یا هرگونه ارتباط جسمی ولو در حد بوسیدن ممنوع بود و کار نظامی خاطی به دادگاه و احتمالا تبعید به مناطق جنگی خطرناک می رسید.
برای درک بهتر شرایط یهودیان در جنگ جهانی دوم دو فیلم فهرست شیندلر و پیانیست رو پیشنهاد می کنم.
جالب اینجاست که یکی از علت های مهم یهودی ستیزی بین آلمان ها همین بیگانه انگاری های موجود در دین یهود بود. یهودیان مجاز به اعمال و انجام کارهای تجاری و مالی به شکلی با غیر یهودیان هستند که از انجام اون با سایر یهودیان منع شده اند. اما متاسفانه با شروع یهود ستیزی، مقصران و میتونیم بگیم جنایتکاران یهودی که ثروتمند بودند فرار کردند و آدم های بیگناه بهای اون رو دادند.

6 پسندیده