پنج توصیه استاد ملکیان به جوانان (ویدیو)

خواهش میکنم. ممنون از توجه شما :pray: :pray: :rose: :rose:

کاملا موافقم. :ok_hand:

این ویدیو متأسفانه تا الان فقط سه تا لایک خورده. مسلما من هیچ نفع شخصی از افزایش لایک و بازخورد نمیبرم، ولی دوست دارم جوانان اشتباه امثال من رو نکنند که هر چی رو که در مدرسه و جامعه به خوردمون میدادند باور میکردیم. دلم به حال نوجوانان دبیرستانی که استرس کنکور رو باید بکشند میسوزه و اینکه خانواده ها هنوز در این توهم اند که فرستادن بچه به مدرسه و دانشگاه کار درستیه. من اگر فرزندی داشتم هرگز او را به مدرسه نمی فرستادم تا ۱۲ سال! شست و شوی مغزی بشه و آخرش هم یک آدم معمولی. بلکه خودم با فلسفه و ادبیات آشناش میکردم.

ای کاش این توصیه هارو وقتی ۱۵ سالم بود می شنیدم. بخصوص توصیه سوم و پنجم. افسوس که کسی اونموقع نبود تا این چیزا رو به من بگه…

حیف اون همه عمر و جوانی که به هدر رفت، درحالی که میتونستم کلی مطلب مفید و به درد بخور یاد بگیرم. لعنت به نظام آموزشی و انسانهای خودخواه و پول دوست که زندگی جوان ها رو برای پول و مقام تباه می کنند.

6 پسندیده

چه خوب بود منبع درآمدی که داشتیم تو یکی از سه حوزه ی ادبیات روانشناسی یا فلسفه می بود تا فرض کن یک عمر وقتتو صرف تعمیر ماشین یا کابینت سازی یا فنونی که هیچ لذت معنوی از تحصیلش عایدمون نمیشه نمی کردیم و به مسایل معنا دار میپرداختیم

3 پسندیده

مرسی که به اشتراک گذاشتی. مفید بود. توصیه ها چیزهایی بود که درون آدم حس میشد اما تو زندگی و جامعه حس میکرد اشتباهند.
کاش همه جوان ها زودتر میفهمیدند .کاش جهان بینی درست رو کسی به آنها میگفت.
جوانی زمان خیلی خیلی خوبیه اما اگر کسی آگاه باشه و باورهای درستی داشته باشه.

4 پسندیده

خواهش میکنم. ممنون از لطف و توجهتون. :rose: :rose:

3 پسندیده

خواهش میکنم. :rose: :rose:

در مورد پرسشتون هم، متأسفانه اطلاعی درباره ماتریکس ندارم.

4 پسندیده

فقط و فقط با فلسفه‌ورزی است که شهروندان از شرورِ فکری و ذهنی رهایی و آزادی می‌یابند. یعنی از القاءپذیری، تلقین‌پذیری، تقلید، تعبّد، تبعیت از افکارِ عمومی، همرنگی با جماعت، پی‌روی از مدهای فکری، شیفتگی نسبت به به‌اصطلاح بزرگانِ جامعه، مریدی و مرادی، تعصب، جزم و جمود، پیش‌داوری، بی‌مدارایی، آرزواندیشی، خرافه‌پرستی، و از همه مهمتر خودشیفتگی. فلسفه‌ورزی یعنی همان عقلانیت، استدلال‌گرایی، و دلیل‌جویی، همان کیمیای یگانه است که به مسِ وجودِ هر انسانی بخورد او را یک‌سره متحوّل و متبدّل می‌کند و همه‌ی این شرورِ فکری و ذهنی را که مادرِ همه‌ی مشکلاتِ اجتماعی اند ریشه‌کن می‌سازد. می‌خواهم بگویم- و بهتر است که تصریح کنم- که تا شرورِ ذهنی و فکری دامنِ ما، آدمیان را گرفته اند از دستِ مشکلاتِ اجتماعی و عینی رهایی نمی‌توانیم داشت؛ یگانه راهِ از میان برداشتنِ این شرور ذهنی و فکری، فلسفه‌ورزی است.
مصطفی ملکیان

متن کامل مصاحبه:

5 پسندیده

ممنون از تاپیک خوبتون. مفید بود. سلیقه کتابخونی شونو خیلی دوست دارم.

3 پسندیده

خواهش میکنم. :rose: :rose:

2 پسندیده

خیلی عالی بود آقامصطفی عزیز
بنظرم شما اینجاتوتالاریه گنج گرانبها هستید،بادنیایی از اندیشه های ناب ،دانش وتجربیات فوق‌العاده سودمندکه بی هیچ چشمداشتی اونها رودراختیار ماهاقرارمی دهید.
ازصمیم دل براتون آرزوی سلامتی و موفقیت دارم.

2 پسندیده

چه کتابهایی وچه نظریات ارزشمندی،نظراستادملکیان درمورد نویسندگانی مثل محموددولت آبادی وخصوصا کتاب قشنگشون"کلیدر"خیلی برام جالب بود،همونطورنویسندگانی مثل سیمین دانشوروکتابهاشون.
واقعانمیدونم چطوری بایدازتون تشکرکنم،بخاطر این معرفیها وتجربیات،قبلاچندباری اسم جناب ملکیان روشنیده بودم،امانمیدونستم ایشون اینقدر باسواد،بااطلاع وصاحب نظرن تواین زمینه ها.
خیلی متشکرم :rose::rose:

2 پسندیده

خواهش میکنم. شما همیشه به بنده لطف دارید و از این بابت ازتون صمیمانه متشکرم. :rose: :rose:
من هم خوشحال میشم که دانش بسیار اندکم رو با دوستان به اشتراک بذارم. هر فایده ای هم که به دوستان برسه، از فیلسوفان عزیزی مثل استاد ملکیان هست و بنده صرفا وسیله ای برای انتقال این مطالب ارزشمندم. :rose: :rose:

2 پسندیده

خواهش میکنم. بله، استاد ملکیان واقعا شخصیتی فرهیخته و فاضل هستند و امیدوارم سالهای سال سلامت باشند و ما را از اندیشه های ارزشمندشان بهره مند کنند. :pray: :pray:

2 پسندیده

@mostafa.76

تبعیت از شهود اخلاقی و آزادی از شرور ذهنی چطور قابل جمعه؟
چطور تشخیص بدیم ندایی که ما رو به فعلی دعوت می‌کنه متاثر از هدایت افکار عمومی نیست و اصالت داره؟ شاید تحت تاثیر تبلیغات بیرونی، حتی خواستنی‌های به ظاهر اصیل ما مجازی شده باشن. شما که از اسرارآمیز بودن شهود خبر دارین. گاهی حتی به نظر خطرناک میاد گوش دادن به نداهای درونی. چون بعضا تمام قوای عقلانی آدم بسیج می‌شن که علیهش بیانیه صادر کنن اما توان مقابله با قدرت اثرگذاریش روی سرزمین وجودی ما رو ندارن. شما اگه بخواید در این خصوص به کسی توصیه‌ای بکنید، اون توصیه دنبال کردن نشانه‌های حسی و اخلاقی قوی درون اون فرده؟ اگه قوه‌ی منطق و استدلال رو در اون موارد خاموش کنیم و دیگه به قضاوت درست و غلط اون مسیر نشینیم، تردید دوباره ما رو از پا درنمیاره؟ راه درست زندگی کردن رو پیروی از شهود می‌دونید؟

2 پسندیده

سلام.
به نظر تناقضی نیست. ایشون نمیگن که قوه استدلال رو کلا خاموش کنیم، بلکه خواندن برخی کتابها رو برای کشف شهودهای اخلاقی پیشنهاد کردن که فکر نمیکنم این شهودها زیاد هم باشن. باقی شرایط که غالب هم هستن با عقل و منطق باید پیش بریم، حتا در کشف شهودهای درونیمون هم باز تا جایی باید با عقل همراه باشیم. تعریف خودشون که اینه:

به هر حال فکر کنم شهودگرایی رویکردی در فلسفه اخلاقه و مثل هر رویکرد دیگه ای قابل نقد. ولی چون بنده اطلاعی از مواضع و استدلال های این نظریه ندارم، نمیتونم قضاوت کاملی دربلره اش داشته باشم.

2 پسندیده

بله من هم همون موارد خاص و معدود مدنظرم بود
پس علیرغم شخصیت شهودی‌تون با شهودگرایی موافق نیستید…
صرفا نظر خودتون را می‌خواستم بدونم در این خصوص

2 پسندیده

راستش بنده بشخصه نظری دراینباره ندارم، چون موضوع برای خودم مبهمه و باید درباره اش مطالعه و تفکر کنم که هنوز نکرده ام.

2 پسندیده

یه نگاه به کتابا انداختم خیلی پيچيده و مبهم و فلسفی بودن
حقیقتش من اصلا از فلسفه خوشم نمیاد

بازم‌ ممنون

1 پسندیده

خواهش میکنم.

با کتابهای ساده تر هم میتونید شروع کنید:

2 پسندیده

استاد ملکیان: من شیفته ابوالعلای معرّی ام:

آشنایی بیشتر با شخصیت و عقاید ابوالعلا معرّی:

2 پسندیده

اینم یکی از نقاط اشتراک شما و استاد ملکیان

1 پسندیده