سوءاستفاده از تقدس

در پایان از شما صمیمانه تشکر می کنم که پادکست من را گوش کردید و مشتاقانه امیدوارم که شما همچنان پیگیر مطالب دیگر من نیز باشید.

دوستدار شما

علی میرکمالی

یکشنبه

سی ام مهرماه یکهزار و چهارصد و دو

1402/7/30
:o::o::o:

8 پسندیده

و متاسفانه چ موضوع تلخیست که بسیار هم در طول زمان تجربش کردیم و خرسندیم که بواسطه آگاه سازی و اطلاع رسانی در فضای مجازی و غیره و ذلک _ ذهن ها بیدار گشته و بسترسازی بهینه میشود .

2 پسندیده

جهت بیدارشدن ؛ کافیست مکررات گذشته را تکرار نکنید :four_leaf_clover:

2 پسندیده

سلام
موضوع جالبی بود
متشکرم
در آمریکای جنوبی در یک مراسم بیش از ده هزار انسان قربانی شدند. بیشتر این انسان ها از دهکده های کوچک دور افتاده در جنگل از خانه هاشون دزدیده شدند. ماجرای این مراسم دستاویز فیلم آخرالزمان به کارگردانی مل گیبسون شد.

3 پسندیده

این فیلم آخرالزمان فوق العاده است

2 پسندیده

سلام دوست بزرگوار
ممنون از پیشنهاد فیلم آخرالزمان اثر مل گیبسون،حتما سعی می کنم که این فیلم را در فرصت مناسب ببینم.

1 پسندیده

بله موافقم :white_check_mark:

خواهش
امیدوارم از دیدنش لذت ببرید
علاوه بر دیدن یک فیلم خوب، نکاتی تاریخی هم در مورد زندگی اونها یاد میگیرید

1 پسندیده

سلام وقت بخیر
من امروز تو تالار زبانشناس
داشتم دنبال تجربیات دیگران از مطالعه استفاده کنم
که با صوت شما در مورد تقدس گرایی روبرو شدم
هم برام جالب بود چرا ،باید یه محتوای این شکلی اینجا بارگذاری بشه؟هم اینکه بر خودم لازم دونستم که حتما نظرم رو بگم
از نظر من این ربطی به تقدس گرایی و سرکوب دیگران نداشت ،جامع ایران انقدر که توسط رسانه های غربی
برای تحمیل سبک زندگی غیر انسانی
مثل ترویج خیانت ،روابط نا متعارف ،مصرف مواد مخدر و الکل ،دچار آسیب شده
از دین دچار ،آسیب که نشده هیچ
اتفاقا بسیار هم در خیلی مواقع ،دین ،نقش نجات دهنده داشته
اینو به عنوان یک آسیب شناس اجتماعی
که با جوانان زیادی ،صحبت داشتم
و آسیب هاشون رو به خوبی میشناسم
میگم و بر خودم لازم دونستم که حتما عنوان کنم
این مقابله و مبارزه با دین
به اسم روشنفکری و ترویج هر گونه رفتار غیر انسانی به عنوان نماد روشنفکری و ترویج دین گریزی رو بندازیم دور
اگه بهتر فکر کنیم
بهتر نظر میدیم

2 پسندیده

واقعا همینطوره.
نه مترو جای سخنرانیه مذهبیه نه اپلیکیشن زبانشناس جای صحبت های روشنفکری سکولار

2 پسندیده

احتراما این نظر شخصی شما بود.
این پست هم نظر شخصی یکی دیگه بود.
این میشه آزادی بیان که اوت حرفش رو مودبانه بزنه، شما هم نقد کنی.
ولی اینکه بگین من نظرم رو بگم، حرفم رو بزنم، نظرات مخالف و متفاوت حق مطرح شدن نداشته باشه میشه سانسور
بعد این رو شدید کنیم میشه سرکوب
و دقیقا بخاطر همین چیزها است که تقدس گرایی چیز خطرناکیه

5 پسندیده

اینکه هر چیزی جای داره درسته و مردم رو زده میکنه از دین،
در ادامه با نظر شما هم موافقم غرب بلای سر ما اورد انکارنشدنی و ما فقط نکات منفیش رو فوق العاده جذب کردیم ولی نکات مثبت ان را غافل شدیم
ولی بعضی ها کاری کردن ما از دین دور شدیم مثل کار پیرمرد در مترو
باشد که بیشتر تفکر کنیم و دین را بررسی کنیم

خب مگه الان کاری به جز نقد انجام شد؟؟؟جسارتا الان ضد تقدس گراییه که واکنش نشون میده ،وگرنه منم در حد نقد کردن و دعوت به درست فکر کردن بود،اصلا نقد یعنی ،دنبال بهتر کردن ایده ها و تفکرات،گ

بله درسته ،ولی رفتارهای شخصی آدم ها ربطی به تقدس گرایی نداره ،ربط به این داره که اون آدم ،دین رو اشتباه متوجه شده و اشتباه انجام میده .اینکه کلا از ریشه بخوایم خود دین رو زیر سوال ببریم و یا تقدسات رو ،این نشان از نگاه سطحی خودمون داره

با احترام باید بگم
شما درک درستی از مطالب نداشتید
که همچنان در آخر عنوان میکنید
تقدس گراییه چیزی خطرناک است
من فقط ،دوست دارم
همین جملرو معنی کنید
شاید بشه منظور رو متوجه شد،
مثلا چند نمونه از خطرات رو عنوان کنید

ممنون میشم

از بین ادیان بودا اسلام تشیع اسلام تسنن یهود و مسیحی و اودین کدوم مقدستره؟

سرکوب عقاید مخالف، متضاد یا حتی متفاوت
سانسور و خفقان
همین چیزهایی که همین الان در تمام حکومت های دینی دنیا شاهدش هستیم و بودیم
و متاسفانه تا بحال نمونه خوبی هم دیده نشده که بخوابم بگیم این یکی اشتباه بود
همه شون به فاجعه ختم شده اند
به انواع مختلف فقر، بویژه فقر آگاهی و فرهنگ که اصلاح اون چند نسل زمان لازم داره. فقر مالی، مسکن و … که از کوچک ترین پیامدهای اونها است.
شما یک نمونه خوب و واقعی از یک حکومت دینی در تاریخ رو مثال بزن
حتی یک مورد جهت مثال زدن هم پیدا نمی کنیم.

این عبارت شما خودش بیانگر سرکوب و سانسور نیست؟
« چرا ،باید یه محتوای این شکلی اینجا بارگذاری بشه؟ »

3 پسندیده

نه ربطی به سرکوب نداره
به این علت که فضای اینجا
برای منظور دیگریست
و سرکوب و سانسور ،خیلی متفاوته با نقد کردن
و اصولا سرکوب رو کسانی که قدرت دارند
قادر به انجامش هستند
در مورد آسیب ها هم که ،فقط کلی گفتید و مثالی نزدید
که مثلا چه چیزی از تقدس باعث فقر شده؟؟؟؟
مثلا کشور ترکیه ،که کشوری بود با مردمی با اعتقدات مذهبی
در دنیای امروزی که با دور شدن از عقایدو مقدسات
طبق اعلام بانک جهانی
بالاترین آمار خیانت رو در جهان داره
منظورم از مثال به این شکل بود
یعنی طبق یه آمار رسمی ،بفرمایید ،چه طور گرایشات مذهبی و مقدسات ،باعث مشکلات اجتماعی شدند؟
چون من حوزه فعالیتم تحقیقات در این موارد
خوشحال میشم ،نظر کارشناسی شما هم بدونم

این ادیان در امتداد هم هستند و هر دینی که پس ارز دین دیگر اومده ،در واقع کامل کننده بوده و نه نقض دین قبلی ،در مورد تقدس هم ،باید دید ،تقدس رو چی معنی میکنید ،تقدس ،از نظر من ،یعنی موجودیتی که ارزش والایی برای دوست داشتن و پذیرفتن داره ،مثل ذات مقدس پروردگار ،و همچنین کتب آسمانی ،که توش سراسر خیر و هدایته،مثل وجود مادر ،با تمام مهربانی ها و حتی یک عشق پاک هم میتونه مقدس باشه

گرایشات مقدس وقتی باعث فلاکت میشن که یه عده ارباب قدرت فک کنن میتونن با سواستفاده از احساسات مذهبی مردم، هر طور بخوان اونها رو مثل مترسک برا حفظ منافع دنیوی خودشون, برقصونن.
کاری که روح دین رو ازش گرفت این حرکت‌ها بود. دین وجه معنوی خودش رو از دست داد چون درگیر و آلوده سیاست و سیاسی بازی شد و بجای ساختن روان انسان، دنیاش رو ویران کرد.
درست نیس میزان دینداری جامعه ترکیه رو با شوها و سریال های ترکی ارزیابی کنید.تا جایی که من از طریق خانواده و دوستانم که زیاد اهل سفرن، دستم اومده،مقیدترین مردمان همان مسلمان‌هایی هستن که در سایه آزادی و نه با زور باتوم به دینداری مشغولن.
اینطور وانمود نکنید که غرب نشسته فقط مردم ما رو از راه بدر کنه. اونها دارن خط مشی خاص خودشونو دنبال میکنن. اما اونها که ادعای رستگار کردن ما رو داشتن و تمام رسانه امکانات و قدرت در اختیارشان بود، آیا تونستن کارنامه قابل قبولی در هدایت جامعه داشته باشن؟؟؟ جامعه ما اخلاقی تره یا مراکش یا مالزی یا ترکیه با ژاپن یا آلمان؟؟ مثلا درمورد وجدان کاری؟ پایبندی به قانون؟ حق الناس؟ فساد اداری؟ شفافیت و صداقت در خدمات دهی به مردم و…؟؟
شما بعنوان یک بانو کافیه برا پاسخ این سوال یکبار از سر تا ته خ امیرآباد رو طی کنید و از حجم متلک ها ی ناشایست حیرت زده بشید و از خودت بپرسی چی موجب شده کارکرد مذهب در کشور من نتیجه عکس بده؟؟؟ پدیده ای که تا پنجاه سال پیش که ما به تعبیر اهل فن غرق در فسادبودیم!!! خانمها بسیار کمتر از حالا تجربه ش میکردن. آیا همه چیز فقط و فقط و فقط توطئه غرب بوده یا مدعیان خواب بودند؟!
در ضمن لینک گزارش بانک جهانی از آمار خیانت ترکیه رو هم فراموش کردید بگذارید.

3 پسندیده

اینکه ترکیه الان تبدیل به چه کشوری شده ،نظر من نبود ،آماریه که بانک جهانی داده،و اینکه اونها نشستن ،و برای ما برنامه ساختن هم ،تئوری شخصی بنده نیست ،باز اذعانات خود سیاست مدارهای غربه ،اینکه چرا الان جامعه اینطوری شده ،به نظرتون از سر دینداریه؟یا اتفاقا دیندار نبودن؟؟الان دختران و پسران ما در سنین پایین ،مصرف مشروبات الکلی ،روابط آزاد،ومواد مخدر ،سوءاستفاده های جنسی ،خیانت ،عدم تعهد در روابط،بی احترامی و نافرمانی به بزرگترها، نداشتن حدو مرز ،این ها از دینداری بوده یا دین گریزی؟؟؟