ببخشید یک گرامر هست که اسمش رو نمیدونم ساختارش اینجوریه که وابسته به فعل اصلیه
Subject +verb( main verb)+someone+infinitive
مثل فعل want
I want her to go
میشه :من میخوام اون بره (یعنی فعل to go فاعلش her هس)
ولی سوال من این هستش گه اگه بجای اون someone مثلا something بیاد مثل جمله زیر
I want a chance to say something to my mom
:من یه شانس میخوام که به مامانم چیزی بگم (اینجا چون someone نداریم و something هست فاعل فعل مصدری میشه خودِ i ?)
یعنی در این ساختار فقط باید object ما شخص ها باشن ؟ درسته؟
شما به ساختاری به اسم “want someone to do something” اشاره میکنید. تو این ساختار، فاعل جمله، فاعل فعل اصلی هستش و مفعول صریح جمله، فاعل فعل مصدری میشه.
تو جملهی اول:
Subject: I (من)
Verb (main verb): want (میخوام)
Someone: her (او)
Infinitive: to go (رفتن)
فاعل جمله “من” هستش و مفعول صریح یا مستقیم جمله “او” هستش. “او” فاعل فعل مصدری “رفتن” میشه. (منظور اینه که فعل مصدری رو مفعول انجام میده.)
تو جملهی دوم:
Subject: I (من)
Verb (main verb): want (میخوام)
Something: a chance (یک شانس)
Infinitive: to say something (چیزی گفتن)
فاعل جمله “من” هستش و مفعول مستقیم جمله “یه شانس” هستش. ولی اینجا**“یه شانس”** فاعلفعل مصدری “چیزی گفتن”نیست.
در این ساختار، فاعل فعل مصدری همیشه “من” هستش.
نکاتی در مورد ساختار مفعول مستقیم با مصدر:
این ساختار با فعلهای “want” (خواستن)، “need” (نیاز داشتن)، “wish” (آرزو کردن)، “like” (دوست داشتن)، “love” (عشق ورزیدن)، “hate” (نفرت داشتن)، “prefer” (ترجیح دادن) و … استفاده میشه.
مفعول مستقیم جمله میتونه اسم، ضمیر، یا عبارت اسمی باشه.
در اینجا چند نمونه دیگه از ساختار مفعول مستقیم با مصدر آورده شده:
I need her to help me.
(من به کمک او نیاز دارم.)
I wish you to be happy.
(آرزو میکنم که تو خوشحال باشی.)
I like my friends to visit me.
(دوست دارم که دوستانم به من سر بزنند.)
I hate people to lie to me.
(نفرت دارم که مردم به من دروغ بگویند.)
ممنونم
یعنی با این افعال استثنا هم که با این ساختار میان ، فقط باید مفعول ما شخص باشه تا کننده کار فعل مصدری، بشه ؟ ( مثل him, her, me, you یا اسم شخص ها)
دلیلش میتونه این باشه که چون مفعول غیر شخص توانایی انجام فعل مصدری رو نداره ؟مثل همین chance و… که شخص نیستن
بله، درسته، معمولاً مفعول تو این ساختار باید یه شخص یا موجودی باشه که توانایی انجام کار رو داشته باشه. دلیلش اینه که فعل مصدری (to do something) نیاز به فاعلی داره که بتونه اون کار رو انجام بده. مفعول غیر شخص توانایی انجام کار رو نداره.