با درود بر همه دوستان زبانشناس .
من نزدیک نه ماه است که از اپ زبانشناس به نسخه پرو اومدم مواردی از این آپ به نظرم اومد گفتم اشتراک گزاری کنم.
مواردی که دربارش بحث میکنم.
۱. سیستم امتیاز دهی ، مقایسه و لیگ.
۲. چالشها، اعلانات
۳. پروفایل
۴. لایتنر
۵. سرچ
۶. خانه
۷. افزونه تعیین سطح
۸. حرف آخر
امیدوارم دوستان هر نکتهای که مد نظرشون اومد را زیر همین عنوان بیان کنند.
ابتدا باید تشکر کرد از تیم قوی و خوبه زبانشناس که کارشون درسته و باید به همشون گفت ایولا.
و قبل بحث باید بگم مقایسه من بین دو اپ از مجموعه زبانشناس است و با هیچ اپ دیگه ای مقایسه نمیکنم فقط دو محصول متفاوت از زبانشناس را باهم مقایسه میکنم بر اساس تجربه ای که دارم از هر دو اپ.
۱ سیستم امتیاز دهی و مقایسه:
نسخه زبانشناس پرو در واقع نسخه بهبود داده شده همون نسخه زبان آموز است. نسخه زبان آموز به منظور تامین نیاز آن دسته از زبان آموزانی تولید شده که سطح زبانی صفر داشتند یا دست کم نیاز به یکسری آموزشهای پایهای داشتند. حالا تیم زبانشناس تصمیم گرفته که کلا تمرکزشو بذاره روی این اپ.
نکتهای که قابل توجه است این آپ همچنان براساس دروس تعاملی و یکسری امتیاز دهی عجیب و غریب پیش میره.
اول باید گفت مقایسه کردن اساسا یجور مریضی است. چون انسانها شرایط فیزیکی، روحی، اجتماعیو… متفاوتی دارند اینکه من خودمو با هرکس دیگه ای حتی برادر و خواهرم مقایسه کنم اساسا از بیخ و بن اشتباه و دامن زدن بهش رسماً بیماری است و باید درمان بشود. شما با مقایسه خودت با دیگری هیچی دستتو نمیگیره فقط با مقایسه خود الانت با چیزی که بودی مفید است.
خب حالا ما اگر حتی مقایسه کردن را هم درست بدونیم سیستم زبانشناس پرو درست عمل نمیکنه و موجب میشه زبان آموزها اطلاعات غلط را منتشر کنند و حقیقت گم بشه.
مثال:
شما مییاید زبان آموز و شروع به خوانش میکنید و امتیاز جمع آوری میکنید و در لیگ به رقابت میپردازید. حتما از معجون تقویتی(تو یک ربع هرامتیازی بگیری دوبرابر میشه) استفاده میکنید یا میخرید یا براساس انجام دروس تعاملی بهتون هدیه میدن. از این دو حالت خارج نیست؛ به همین نسبت امتیاز کلتون که با ستاره طلایی گمونم نشان داده میشه میره بالا و شما رسماً دارید امتیازی را به اشتراک میگذارید که بر اساس خوانش نبوده ممکنه تو روزهای اول چندان مهم نباشه ولی تعداد زنجیرتون میره بالا شما رسماً تبدیل میشوید به یک شخصی که افراد دیگه خودشونو با شما مقایسه میکنن و متوجه نیستند که بخش زیادی از این امتیازات پوچ است. پس اساسا سیستم امتیاز دهی معجون تقویتی باید تعطیل بشه چون بیمورد و احمقانه است.
حالا شما در نظر بگیر یه شخص آمده نسخه پرو مثلا از نسخه زبان شناس آمده نه علاقه داره یا اساس نیازی ندارد که دروس تعاملی انجام بده پس عملا اگر بخواد در رقابت شرکت کنه و قسمت رقابت براش جذاب باشه در بهترین حالت نفر ۵ الی۶ است (به تجربه میگم شما هم میتونید آزمایش کنید) مگر اینکه پول بده و معجون تقویتی بخرد یا حتما دروس تعاملی انجام بده تا معجون تقویتی نسیبش بشود.
نتیجه میگیریم یک اگر تیم زبان شناس قرار است تمرکزش را بر این نسخه بگذارد و ملتو دعوت کند که از نسخه حقیقتا عالی زبان شناس به نسخه پرو بیایید، باید سطح نسخه پرو متناسب با کاربران نسخه زبانشناس هم تنظیم شود؛ چون خیلی ها ممکنه نخواهند دروس تعاملی انجام دهند و خیلی ها ممکنه اساسا افزونه رقابت براشون احمقانه باشد و نخواهند در رقابت شرکت کنند.
پس حتی اگر مبنارو بر مقایسه بگذاریم، که افراد قرار است با مقایسه خودشون با دیگران مثلا انگیزه بگیرند، باز هم این نسخه داره بد عمل میکند و باید اصلاح شود.
نسخه پرو کمیت محور است نه کیفیت محور:
وقتی تمرکز رو مقایسه بره و لیگی که اساسا رقابت در آن ناعادلانه است، ناخودآگاه تمرکز از کیفیت به کمیت میره «آخه تو یک روز بر اساس خوانش درست، چطور ۲ الی ۳ هزار امتیاز میشه بدست آورد! در بهترین حالت ۳۰۰ الی ۳۵۰ امتیاز با صرف ۹۰ درصد از زمان روزانه».
کمیت خوبه ولی تشدیدش تبدیل میشه به همون چرخه معیوبی که در مدارس رخ داده و میده و ما هیچکدوممون با خوانش سالها زبان هیچی بلد نشدیم.
۲.چالشها و اعلان تبریک:
به شدت خام و غیر جذاب مگر چالش برای بچه ۳ ساله ترتیب دادید؟ درسته ما طیف وسیعی از سن و سلیقه را داریم ولی اساسا این نوع چالشها نبودش بهتر از بودنش است.
مثلا:
حسین چالش آذر ماه را تموم کرد هوراااا. بهش تبریک بگید. توجه کنید منهای اینکه این چالشها به شدت خام هستند با سیستم امتیاز دهی احمقانه زبان آموز رسماً پوچ و احمقانه هم میشوند و حتی احمقانهتر, وقتی که اعلان میاد مثلا محمد چالش آذرماه را تموم کرد بهش تبریک بگو چقدر سبک و خام. بدتر از اون محمد با ۱۰۰ نفر رفیق شد خب به درک! چه کنم، برای دوست شدنش باید اعلان تبریکشو ببینی!!! محمد ۱۰۰ قسمت را تمام کرد که براساس دروس تعاملی است فقط، خب که چی که تمام کرد! از دم غول بالا رفته!
زمانی تبریک گفتن معنی پیدا میکنه که به این شکل باشد: محمد ۵۰ روز زبان خوند و ۶۰۰۰ امتیاز جمع کرد اونوقت برجسته میشه و تبریک گفتن دارد محمد ۱۰۰ روز زبان خوند و ۱۴۰۰۰ امتیاز بدست آورد دوباره … محمد در یک هفته اخیر ۱۰ ساعت زبان گوش داده یا خونده تبریک و… مخصوصا وقتی که سیستم پر از بلاهت معجون تقویتی جمع شده باشد, اونوقت میشه به امتیاز محمد اعتماد داشت و در صورتی که من با محمد شرایط مشابهی دارم فرایند مقایسه را انجام دهم و به یه نتیجهای برسم پیش خودم.
خب پس سیستم چالشها و اعلانات تبریک نیاز به اصلاح جدی دارند که بخشی مربوط میشه به اصلاح سیستم امتیاز دهی.
۳. پروفایل:
پر از موارد نالازم، نامشخص، گنگ و خام. پروفایل است یا بازار شام!
محمد زنجیره ۱۰۰ روزه ساخت خب اون بالا تعداد زنجیرههای محمد مشخص است!
محمد عکس پروفایلشو گذاشت آخه این یعنی چی؟
محمدبا ۱۰۰ نفر رفیق شد خب باز اون بالا تعداد دنبال کننده و شونده وجود دارد!
محمد سوت زد
محمد خوارید
محمد رفت
محمد آمد
محمد…
محمد ۳ ساله است از تهران.
خدایش چقدر خام و بی ربط انگار مجله کودکان کودکستان.
مقایسه کنید با صفحه اول اپ زبانشناس مقایسه پراید با لکسوز.
۴. لایتنر
یک صدای بشدت نچسب لغت را براتون بازگو میکند طوری که لذت ببرید و عموما در حال سکته زدن است. نسخه پرو حتی در قسمت لایتنر هم ضعیفتر از نسخه زبانشناس است.
۵. سرچ
خوب و دسته بندی شده است. تنها قسمت خوب و نه عالی، فقط خوب این اپ، همین قسمت سرچ است.
۶. خانه:
هر اسم دیگهای مناسب این قسمت است الا خانه.
مثلا شما سوار ماشین شدید گفتید منو ببر خونه در فلان آدرس، تاکسی هم شمارو سوار میکنه یهو یجای بی ربط و در عینحال آشنا براتون پیادتون میکند، چه حسی دارید؟ این قسمت دقیقا همون حسو منتقل میکنه.
اگر قراره بهمین شکل بمونه اسمشو تغییر بدید یا حذف بشه یا تبدیل به قسمتی بشه که شما دروس مورد علاقتونو اونجا میگذارید مثلا شما روتینتون اینکه چهار درس متفاوت را بخوانید اون چهارتا اونجا باشند و شما دسترسی راحتی بهشون دارید اونوقت خانه معنی پیدا میکند.
۷. افزونه تعیین سطح
بشدت بیربط و بیخود که باز ارتباط پیدا میکنه به سیستم معیوب امتیاز دهی. طرف با دریافت معجون تقویت در روز ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ امتیاز میگیره در طول یک هفته سطحش از A1 میرسه به C1 بعد شما قراره با این افزونهها سطح افراد را بفهمید و اقدام به مقایسه کنید که سراسر پوچ است و دقیقا همینجا است که این حس به شما منتقل میشود که زبانشناس شکل یک دکان را گرفته است.
۸. حرف آخر :
انتقال از نسخه زبانشناس به نسخه پرو رسماً انتقال از یک اپ به اپ دیگه است با محتوای مشابه نه نسخه برتر شده نسخه قبلی.
ولی ابدا بهتون نمیگن شما پول پرداخت کردید برای نسخه زبان شناس و نه نسخه پرو و وقتی به نسخه پرو آمدید، مواجه با کلی چیز میشید که دوست ندارید و امکان بازگشت هم براتون وجود ندارد چون لایتنرتون و زنجیرتون از دست میره.
سوالی که من دارم چرا باید افزونه هوش مصنوعی روی این نسخه کجوکوله اضافه بشه و چرا هوش مصنوعی را روی نسخه کامل شده زبانشناس انجام ندادید؟ و اساسا چرا باید چنین اتفاقی بیوفته که نسخه خوب زبانشناس کنار گذاشته بشود.
هنوز بعد از نزدیک به ۹ ماه و دریافت چندین آبدیت نسخه پرو یه فرم کودکانه و ضعیف است و ابدا در حد و اندازه نسخه زبانشناس نیست.
توصیه:
خودتون زبانتونو بر اساس شرایطی که دارید پیش ببرید به لیگ, معجون تقویتی، مقایسه با اشخاص دیگه، ابدا توجه نکنید.
خود زبانشناس و تمام مربیانی که دروسشون در این اپ است به خوانش مستقل تاکید دارند.
موفق باشید.