مشکل در انجام تمرینات

درود

من یک مشکلی دارم، برنامه‌ی من اینجوریه

۱- برای دو بار گوش دادن به ۴ دقیقه از صوت کتاب های سطح بندی شده(سطحش برام مناسبه)
۲- پیدا کردن واژگانی که در اون ۴ دقیقه بلد نیستم در فرهنگ لغت oxford، نوشتم فنوتیکشون، معنیشون و مثال
۳- گوش دادن دوباره اون ۴ دقیقه
۴- تمرین روش سایه
۵- نوشتن خلاصه

فقط مشکلی که هست یه جورایی این کارو با ناپسندی خیلی زیادی انجام میدم. همش میخوام که سریع برم مرحله بعد و ماست مالی کنم بره، حواسم به کارایی که میکنم نیست، به قول معروف به اجبار دارم این کارارو میکنم، وقتی میشنم تا برناممو جلو ببرم یه چیزی جلومو میگیره، مثل انرسی یا همون لختی
برنامه‌ی پیشنهادی شما چیه؟ مشکل کجاست؟

و مشکل دیگه اینکه برای مرحله ۴ من نیاز به یک مکان بسیار ساکت و آروم دارم و یه جوراییخجالت میکشم و خب وضعیتمم حوریه که به مکان ساکت دسترسی ندارم.

سلام دوست عزیز
ضمن خوشامدگویی، مشکلی که توصیف کردید، کاملاً قابل‌درکه و خیلی از زبان‌آموزان با چالش‌های مشابهی روبه‌رو میشن. به نظر می‌رسه برنامه‌ی شما از نظر علمی بسیار قوی طراحی شده، اما فشار روانی، کمال‌گرایی، و عدم انعطاف باعث میشه اجراش براتون سخت بشه. در ادامه راهکارهایی رو پیشنهاد می‌دم:

۱. مشکل “اجبار و ناپسندی” در اجرای برنامه:

• علت: احتمالاً برنامه بیش از حد سفت‌وسخت و زمان‌بره، یا ذهن شما رو به جای لذت بردن از یادگیری، معطوف به “تمام کردن” مراحل کرده.
  • راهکار:
    • برنامه رو قطعه‌قطعه و کوتاه‌تر کنید. مثلاً به جای ۴ دقیقه، با ۲ دقیقه صوت شروع کنید.
    • مراحل رو اختیاری کنید. مثلاً بعضی روزها فقط گوش دهید و واژه‌ها رو یادداشت کنید، بدون خلاصه‌نویسی یا سایه.
    • تایمر بگذارید. مثلاً ۱۵ دقیقه برای کل فعالیت اختصاص دهید و بعد از آن حتماً استراحت کنید.
    • سیستم پاداش کوچک بعد از هر مرحله (مثلاً یک لیوان چای یا ۵ دقیقه استراحت).

۲. مشکل “تمرین سایه (Shadowing)” در محیط شلوغ:

• راهکارهای عملی:
    • با زمزمه یا صدای بسیار آرام تمرین کنید (نیاز به سکوت مطلق نیست!).
    • تمرین رو به زمان‌های خلوت روز موکول کنید (مثلاً صبح زود یا شب دیروقت).
    • به جای سایه، تکرارهای کوتاه انجام بدید (مثلاً فقط جملات کلیدی رو تکرار کنید).

۳. مشکل “کمال‌گرایی و حواس‌پرتی”:

• علت: ذهن شما ممکنه به‌خاطر ترس از “بد انجام دادن” مراحل، مقاومت کنه.
  • راهکار:
    • اشکال نداره اگر کامل نباشه! حتی اگر ۵۰٪ برنامه رو انجام دادید، باز هم پیشرفت محسوب می‌شه.
    • از تکنیک “۵ دقیقه” استفاده کنید: به خودتون بگید “فقط ۵ دقیقه انجام می‌دم”، معمولاً بعد از شروع، ادامه می‌دید.
    • یادگیری رو بازی کنید: مثلاً واژه‌ها رو با صدای خنده‌دار یا لهجه‌های بامزه تکرار کنید!

و نکته‌ی دیگه اینکه لطفاً قبل از تاپیک زدن در آینده لینک زیر رو مطالعه کنید و نکاتش رو رعایت کنید.

1 پسندیده