نحوه نوشتن رسپی غذا
یکی از مقالات چالشبرانگیز به زبان انگلیسی، نوشتن دستور پخت یا راهنمای تهیه غذاست. این مقالات از جمله writingهایی هستند که باید کمی بیشتر روی آنها وقت بگذارید و نکات مهم آن را رعایت کرده تا یک رسپی خوب و ایدهال آماده کنید.
برای نوشتن دستور پخت غذا به انگلیسی باید نکات زیر را در نظر بگیرد:
· قبل از هرچیزی باید دستور پخت خود را بارها و بارها امتحان کنید تا ایرادی در آن نباشد و تمامی مقادیر، اندازهها، زمانها، درجه حرارتها و غیره را به دقت و در کمال صحت و صداقت ثبت کنید. چرا که افراد مختلفی از این دستور پخت شما استفاده کرده و اگر به نتیجه دلخواه نرسند دیگر به شما اعتماد نخواهند کرد.
· پس از آن، در نوشتن دستور پخت غذا به انگلیسی، ابتدا باید مواد اولیه و مقدار هریک را به دقت و کامل لیست کنید. فراموش نکنید که در ابتدای نوشتن رسپی ذکر کنید که با این حجم از مواد اولیه، برای چند نفر میتوان غذا تهیه کرد.
· پس از اینکه مواد اولیه را لیست کردید؛ باید مقدار دقیق هریک را در مقابل آن بنویسید. مثلا یک کیلو برنج، دو عدد هویج، یک پیمانه آرد و یا غیره.
· پس از اینکه مقدار دقیق مواد اولیه را مشخص کردید؛ میتوانید در مقابل هریک بنویسید که به چه صورت باشند بهتر است. مثلا اینکه این مواد باید به صورت رنده شده، خُرد شده، قطعه شده، ورقهورقه شده، همزده شده، الک شده و غیره باشد را پس از نوشتن مقدار هریک میتوانید ثبت کنید.
· اگر یک ماده اولیه دارید که در مراحل مختلف پخت از آن استفاده خواهید کرد؛ میتوانید مقدار کلی آن را نوشته و در انتهای آن از واژه divided استفاده کنید. این واژه یعنی اینکهاین مقدار از مواد را باید جداگانه اندازهگیری کرده و با هم ترکیب نکنید. مثلا در دستور پخت یک غذا ممکن است شما به دو پیمانه آب احتیاج داشته باشید که یک پیمانه آن را در ابتدای پخت به مواد میافزاید و یک پیمانه دیگر را در اواسط پخت. در این صورت میتوانید در لیست خود به صورت کلی بنویسید که به دو پیمانه آب به صورت جداگانه نیاز دارید. میتوانید این جمله را به صورت 2 cups of water, divided بنویسید یعنی این دو لیوان آب را جداگانه نیاز دارید و نباید با هم ترکیب شوند.
· مرحله بعدی پس از لیست کردن مواد اولیه و نوشتن مقدار دقیق آنها و تکنیکی که برای هریک استفاده میکنید؛ راهنمای گام به گام پخت است. در این مرحله، باید تمامی مراحل پخت را به صورت کامل و گامبهگام و تا حد امکان به سادهترین شیوه ممکن بیان کنید تا تمام افراد (حتی مبتدیترین آشپزها نیز) بتوانند از آن استفاده کنند.
· سعی کنید در این مرحله، زمان دقیق پخت، حرارت مورد نیاز برای پخت و هر نکته مهم دیگر را کاملا صریح، شفاف و دقیق توضیح دهید.
· تمامی مراحل را به ترتیب و با دقت کامل توضیح دهید و سعی کنید هیچ مرحلهای را از قلم نیندازید.
· اگر ابزار و لوازم خاصی برای تهیه این غذا مورد نیاز است سعی کنید از قبل این لوازم را لیست کنید. مثلا اینکه برای این غذا به همزن، گوشتکوب برقی، ماکروفر و یا غیره نیاز است.
· بهتر است برای آموزش غذای خود، ابزار و مواد اولیهای را استفاده کنید که در دسترس همگان باشد.
با رعایت نکات فوق میتوانید یک دستور پخت غذای ساده و عالی به انگلیسی تهیه کرده و بنویسید. برای درک بهتر نکات فوق، در ادامه یک نمونه رسپی غذا به انگلیسی را بیان کرده و معادل فارسی آن را نیز در اختیار شما قرار میدهیم. (لازم به ذکر است که نمونه زیر تنها یک مثال نمایشی است و مقادیر به کار رفته در آن نیز تست نشده است.)
How to cook Ghormh Sabzi (a kind of Persian delicious Khoreshts)
In this recipe, I’m giving you the best way of cooking Ghormeh Sabzi for about 5 people. So, follow the steps carefully to have the best result.
Ingredients:
· Onion: 1 medium onion chopped or grated.
· Beans: 1 and ½ cups of red beans boiled for 15 minutes.
· Red meat (beef or lamb): 500 grams minced.
· Vegetables: 1000 grams chopped and fried. (chop chives, parsley, cilantro and fenugreek and fried them till they change the color and become darker)
· Oil: ¾ cup of frying oil.
· Spice: ½ tsp turmeric, ¼ tsp pepper, 1 tsp salt (depends on your taste), divided. (tsp = teaspoon)
· Sour dried lemon or lemon juice: it depends on your taste.
· Water: 10 cups of water.
Recipe:
-
First, pour the oil into a pot and add chopped onion and fry it until the color changes to a light gold.
-
Second, add the minced meat and fry until the meat changes color.
-
Third, add turmeric and pepper to it.
-
After that you have to add the boiled beans and fry for about 1 minute.
-
Then add the fried vegetables, sour dried lemon and water to the pot.
-
Next turn up the heat till the water boils. Then turn it down and let it cook for about 3 hours.
-
At the end, you can add the salt. (if you use lemon juice instead of sour dried lemon, you can add it now)
-
Now your Ghormeh Sabzi is ready.
· You can use pinto beans instead of red beans and small meatballs instead of minced beef or lamb.
دستور پخت قرمه سبزی (یکی از خورشتهای خوشمزه ایرانی)
در این رسپی، بهترین روش پخت قرمهسبزی برای 5 نفر را به شما آموزش میدهیم. پس مراحل زیر را به دقت دنبال کنید تا به بهترین نتیجه برسید.
مواد اولیه:
· پیاز: یک عدد پیاز متوسط خُرد یا رنده شده؛
· لوبیا: یک و نیم پیمانه لوبیا قرمز که 15 دقیقه جوشانده شده باشد؛
· گوشت قرمز (گوشت بره یا گوساله): 500 گرم تکه شده؛
· سبزی: یک کیلو خُرد شده و تفت داده شود. (تره، جعفری، گشنیز و شنبلیله خُرد شده را به حدی تفت میدهیم که رنگ آن تیره شود)؛
· روغن: ¾ پیمانه روغن سرخ کردنی؛
· ادویه: ½ ق.چ.خ زردچوبه، ¼ ق.چ.خ فلفل و یک ق.چ.خ نمک (به ذائقه شما بستگی دارد) . این ادویهها را جداگانه قرار دهید. (ق…چ.خ = قاشق چایخوری) (اگر میخواهید با بیش از 100 مخفف پرکاربرد انگلیسی آشنا شوید؛ بهتر است سری به مقاله مخفف کلمات انگلیسی بزنید)
· لیمو خشک (لیمو عمانی) و یا آبلیمو به میزان دلخواه؛
· آب: 10 پیمانه آب.
دستور پخت:
-
ابتدا روغن را داخل قابلمه ریخته و پیاز خُرد شده را به آن اضافه میکنیم و تا زمانی تفت میدهیم که رنگ پیاز طلایی روشن شود.
-
در مرحله دوم، گوشت خُرد شده را اضافه کرده و تا زمانی تفت میدهیم که گوشت تغییر رنگ بدهد.
-
در مرحله سوم، زردچوبه و فلفل را اضافه میکنیم.
-
پس از آن، لوبیا جوشانده شده را اضافه کرده و حدود یک دقیقه دیگر تفت میدهیم.
-
بعد، سبزی سرخشده، لیمو خشک و آب را اضافه میکنیم.
-
پس از آن، حرارت را زیاد کرده تا زمانی که آب بهجوش آید. بعد حرارت را کم میکنیم و اجازه میدهیم خورشت حدود 3 ساعت بپزد.
-
در انتهای پخت، نمک را اضافه میکنیم. (اگر به جای لیمو خشک از آبلیمو استفاده میکنید در این مرحله باید آن را بیفزایید).
-
اکنون قرمهسبزی شما آماده است.
· شما میتوانید به جای لوبیا قرمز از لوبیا چیتی استفاده کرده و به جای گوشت گوساله یا بره خُرد شده از کوفته قلقلیهای کوچک استفاده کنید.
کلام آخر:
در این مقاله سعی کردیم با سادهترین بیان، روش نوشتن یک رسپی و یا دستور پخت غذا به انگلیسی را برای شما توضیح دهیم. در نوشتن رسپی باید دقت داشته باشید که ابتدا چندین بار دستور پخت خود را تست کرده و نتیجه دلخواهی به دست آورده باشید و پس از آن، اندازهها را کاملا دقیق بیان کنید تا تمام افرادی که از رسپی شما استفاده میکنند، نتیجه یکسانی را کسب نمایند.
برای نوشتن دستور پخت غذا به انگلیسی ابتدا باید مواد اولیه را لیست کرده و میزان دقیق هریک را در مقابل آن بنویسید و در نهایت اگر شیوه خاصی برای هر ماده اولیه به کار میبرید نیز ذکر کنید. (مثلا یک هویج خُرد شده و یا رنده شده و یا تکهتکه شده) و پس از آن سعی کنید مراحل آمادهسازی غذا را بهترتیب و به سادهترین روش ممکن بیان کنید که همه افراد از مبتدیترین تا حرفهایترین آشپزها بتوانند از آن استفاده کنند.
حال اگر دوست دارید نحوه پخت یکی از غذاهای دلخواه خود را برای ما به انگلیسی بنویسید.