گرامر رو خوندم الان چیکار کنم؟

سلام دوستان
بعد از خوندن گرامر چیکار باید کرد؟
با خواندن گرامر که چیز خاصی از زبان یاد نگرفتم…

3 پسندیده

سلام دوست گرامی
وقتی صحبت از گرامر میشه اولین چیزی که تو ذهن همه ما شکل میگیره یکسری توضیحات گرامریه که تو هر درس گفته میشه که باید حفظ میکردیم :point_down: :point_down: :point_down: :point_down:
گرامر

بعد چیزی که ما از این روش یاد گرفتیم این بود که قواعد رو حفظ کنیم که نتیجش چی بود؟ فقط سر جلسه امتحان میتونستیم جواب درست رو بنویسیم به محض اینکه چند روز از امتحان میگذشت دوباره روز از نو روزی از نو، یعنی باز ترم بعد هم امتحان زبان میگرفتن باید دوباره همه رو حفظ میکردیم و دلیلش اینه اصلا این مدل یاد گرفتن گرامر به کل غلطه. گرامر رو باید ناخودآگاه یاد گرفت که وقتی انگلیسی صحبت می‌کنین، بتونین به صورت ناخودآگاه و بدون فکر کردن، گرامر صحیح رو به کار ببرین. به عبارت دیگه زبان انگلیسی مثل روندن ماشین میمونه و با خوندن کتاب‌های تئوری نمیتونیم بهش مسلط بشیم.

خوب حالا این سوال پیش میاد که راه حل یادگیری طبیعی و ناخودآگاه گرامر چی هست؟

اولا وقتی در معرض زبان انگلیسی باشیم، مطالب مختلف رو بخونیم، و تکنیک سایه رو روی مطالب صوتی پیاده‌سازی کنیم، خودبه‌خود الگوهای مختلف زبانی و گرامری، در ذهن ما حک میشه. و ذهن ما چاره‌ای نداره جز اینکه اون الگوها رو رفته‌رفته یاد بگیره.

علاوه بر گوش دادن، شما باید از تکنیک جواب دادن به سوالات کوتاه انگلیسی استفاده کنین.

این تکنیک به این صورت هست که داستان کوتاهی برای شما بیان میشه. پس از اینکه داستان رو چند بار خوندین و فهمیدین، تعداد زیادی سوال ساده، از شما در رابطه با داستان پرسیده میشه که بایستی به سرعت جواب بدین. این سوالات به صورت های مختلف پرسیده میشه. مثلا یک سوال ممکنه هم به صورت گذشته، و هم به صورت آینده پرسیده بشه. از اونجایی که شما داستان رو بخوبی یاد گرفتین، جواب دادن به این سوالات بسیار راحت هست و این کار باعث میشه گرامر به صورت طبیعی و ناخودآگاه در ذهن شما ثبت بشه.

یک مثال توی فارسی هم میزنم، همه کودکان قبل اینکه مدرسه برن با تکرار در گوش دادن به صحبت های دیگران و اشتباه کردن در جمله سازی به مهارت تسلط بر دستور زبان در کلام میشن بعد که میرن مدرسه با کتاب نگارش و دستور زبان چرایی اون رو متوجه میشن. خیلی ساده تر بگم اونا ناخودآگاه و بدون فکر کردن میدونن در چه زمانی چه قواعدی استفاده کنن.
مثلا این جمله رو ببینید: نازنین باید این کتاب را بخوانی، بی‌­نظیر است.
اینجا اگر بپرسن فعل بخوانی چه فعلی هست، با اینکه تو کتاب نگارش و دستور زبان فارسی هم این قواعد رو خوندیم اما 99 درصد نمیدونن که این فعل مضارع التزامیه، اما آیا تو صحبت هامون ازش درست و به جا استفاده نمیکنیم؟ قطعا میکنیم و این همون یادگیری ناخودآگاه قواعد و دستور زبان هست.
کلا ما میگیم دستور زبان یا گرامر چیزی نیست که شما چند تا فرمول حفظ کنید بعد بیاین تحلیل کنید چون اینجا ing گرفته این میشه یا چون ed گرفته فلان میشه، باید دستور زبان رو ناخودآگاه یاد گرفت. راه حلش چیه؟ همین داستان های کوتاه که به روش TPRS تهیه شدن و میان داستان رو به زمان های مختلف میگن و سوالات آسون زیادی رو حین داستان گویی میپرسن و باعث مشارکت شما میشن که به مرور ذهن شما رو آماده میکنه که کی و کجا چه زمانی رو استفاده کنید.

نکته آخر: ما نمیگیم گرامر نخونید، ما میگیم برای یادگیری گرامر از راه حل درست استفاده کنید. اول ناخودآگاه گرامر رو درک کنید و یاد بگیرید بعد نکات طلایی اون رو به صورت تئوری هم مرور کنید، اینجوری بهتر گرامر رو متوجه میشید

الان باید طبق سطحتون دوره مناسب بخونید و روی گرامر به شیوه مدارس زوم نباشید

12 پسندیده

ضمن عرض سلام و تشکر بابت وقتی که در جهت پاسخگویی به مطلب بنده گذاشتید.
در پاسخ باید عرض کنم که عرض شما کاملا درست هست و اگه بخواهیم برای کارهای روزمره و معمولی گرامر رو یادبگیریم روش خوبیه .!
اما هدف من از یادگیری گرامر شرکت در آزمون های زبان داخل کشور هست و به همین دلیل نیاز دارم گرامری که مطالعه کردم رو به یک نحوی در ذهنم تثبیت کنم.

2 پسندیده