تفاوت های آزمون آیلتس و تافل

عرض سلام و خسته نباشید خدمت تمامی دوستان و زبان اموزان…یه سرچی رو در رابظه ی با تافل و ایلتس داشتم گفتم شاید کسی بخواد بیشتر در مورد این این دو ازمون بدونه البته همتون استادید جاشم تو تالار فک کنم خالی بود،ولی خب چه خوبه که اگه قراره کسی در اینده به این ازمون ها نیاز داشته باشه از همین الان بیشتر حواسش باشه و شدتشو بیشتر کنه…
البته تو مقاله تفاوت آیلتس و تافل هم این موضوع خیلی کامل تر توضیح داده شده که میتونین اون مقاله رو هم بخونین.
همانطور که می دانید، کسانی که هدف مهاجرت به کشورهای انگلستان, استرالیا،کانادا، نیوزلند و غیره را در نظر گرفته اند،نیاز به آیلتس جنرال (General Training IELTS ) دارند، جز در موارد و رشته های خاص که گاهی اوقات برای مهاجرت هم نیاز به آیلتس آکادمیک (Academic IELTS) دارند. از مهاجرت که بگذریم، برای ادامه تحصیل، تصمیم برای شرکت در آزمون آیلتس یا تافل، یک سوال اساسی است.
تافل در دانشگاه های آمریکا از اهمیت بیشتری برخوردارست و آیلتس در دانشگاه های اروپا. در سطح آکادمیک و برای ادامه تحصیل، اکثر دانشگاه های معتبر دنیا هر دو مدرک را قبول می کنند و معمولا سطح نمره آیلتس و تافل را برابر میکنند. مثلا دانشگاهی که آیلتس ۷٫۵ را شرط پذیرش اعلام می کند نمره تافل iBT بین ۱۰۰ تا ۱۰۵ را شرط پذیرش قرار میدهد و این در حالیست که برای کسب این نمره در آیلتس و تافل به تلاش یکسان نیاز است و فرد نیاز به تغییر سطح اطلاعاتش ندارد.داوطلبانی که در یکی از این دو آزمون، توانایی کسب نمره بالا و یا مطلوب خود را داشته اند، در آزمون دیگر نیز نمره ای مشابه و در همان حدود آورده اند.
به عنوان مثال یکی از داوطلبان که در آزمون آیلتس نمره ۸ گرفته بود در آزمون تافل iBT موفق به کسب نمره ۱۰۸ شد. ( حداکثر نمره در آزمون iBT ، نمره ۱۲۰ می باشد).اما ممکن است از خود بپرسید که بهتر است در کدام شرکت کنید؟ آزمون بین المللی آیلتس در ایران برگزار می شود و این خود یک نکته مهم است. آیلتس توسط دو مرکز (آیلتس تهران و دانشگاه آزاد) و در سه شهر تهران، اصفهان، و مشهد به طور مرتب در حال برگزاریست. در حالی که تافل فقط توسط سازمان سنجش برگزار می شود. باید به این نکته توجه داشت که برخی از دانشگاه های انگلیس و اروپا، فقط آزمون آیلتس را شرط پذیرش می گذارند و برخی از دانشگاه های آمریکا فقط تافل را می پذیرند. پس بهتر است که قبل از انتخاب آزمون، به سایت دانشگاه سری زد تا از نمره و نوع مدرک مورد پذیرش اطمینان حاصل کرد
.تعریف دقیق تافل و آیلتس
تافل و آیلتس هر دو آزمون هایی برای تعیین سطح افراد در مهارت های چهارگانه زبانی یعنی گوش دادن، صحبت کردن، خواندن، و نوشتن هستند. هرکس در نظر دارد در یک کشور انگلیسی زبان به تحصیلات دانشگاهی بپردازد می بایست توانایی خود را در درک و کاربرد زبان انگلیسی با دادن یکی از این آزمون ها اثبات کند.
طراح آزمون ها
تافل را موسسه آمریکایی ETS طراحی می کند و آیلتس کار مشترک دانشگاه کمبریج، British Council و یک موسسه استرالیایی به نام IDP است.
قدمت تافل و آیلتس
تافل خیلی زودتر از آیلتس وجود داشته است. نخستین آزمون تافل در سال ۱۹۶۴ میلادی برگزار شد اما آیلتس پدیده جدیدی است و در سال ۱۹۸۹ ابداع شد.
تفاوت های عمده ی تافل و آیلتس
تافل آزمونی است که توانایی داوطلب را در درک و کاربرد زبان انگلیسی با مشخصه های زبان امریکایی می سنجد اما در آزمون آیلتس، انگلیسی به عنوان زبان بین المللی سنجیده می شود و به عنوان مثال، در آیلتس، قسمت سنجش مهارت شنیدن از لهجه های مختلف انگلیسی استفاده می شود و نه فقط یک لهجه خاص.
آیا این آزمون ها فقط برای تحصیل در دانشگاه های انگلیسی زبان است؟
در بیشتر موارد بله؛ اما برای موارد دیگری مانند مهاجرت به کشورهای کانادا و استرالیا، آزمون آیلتس ضروری است و برای دریافت بورسیه های تحصیلی، استخدام در مراکز دولتی و یا شرکت های بازرگانی، ممکن است کسب حدنصاب امتیاز در
تافل لازم شود.
آیا تافل فقط برای ورود به دانشگاه های آمریکا معتبر است؟
خیر؛ بنا به وب سایت رسمی ETS، شش هزار موسسه در ۱۱۰ کشور دنیا و تقریبا تمام دانشگاه های انگلستان، استرالیا، نیوزیلند و کانادا برای پذیرش، بورس تحصیلی، و فارغ التحصیلی، نمرات تافل را ملاک قرار می دهند. سایت رسمی
آیلتس هم آمار و ارقام مشابهی را در خصوص مقبولیت آیلتس ذکر می کند.حداقل نمره قبولی در این آزمون ها کسب کف نمره برای ورود به دانشگاه مورد نظر شرط است و مفهوم قبولی و مردودی چندان مطرح نیست. دانشگاه های محتلف هر کدام معیار و استاندارد خود را برای گزینش دانشجو دارند و بر این اساس شما باید بدانید دانشگاه مورد نظرتان چه کف نمره ای را برای ورود و ثبت نام قبول می کند. به طور کلی نمرات آیلتس از 1 تا 9 درجه بندی شده اند و برای ورود به اکثر
دانشگاه ها نمره آیلتس باید در حدود ۵٫۵ تا ۷ باشد.مدت زمان اعتبار آزمون هانتایج هر کدام از آزمون های ایلتس و تافل مدت دو سال اعتبار دارند.
انواع آیلتس
آیلتس به دو دسته جنرال (عمومی) و آکادمیک (دانشگاهی) تقسیم می شود. آیلتسِ آکادمیک مخصوص کسانی است که قصد تحصیل در دانشگاه را دارند. همچنین پزشکان و پرستاران که قصد کار یا ادامه تحصیل در رشته خود در یک کشور انگلیسی زبان را دارند. اما آیلتس جنرال ویژه مهاجران و کسانی است که می خواهند برای موارد دیگر به یک کشور انگلیسی زبان سفر کنند.
انواع تافل
تفاوت تافل ها بیشتر در نحوه برگزاری آنهاست. ابتدا آزمون تافل به صورت کاغذی بود و داوطلبان جواب پرسش ها را روی پاسخنامه علامت می زدند. با پیشرفت تکنولوژی، تافل به صورت کامپیوتری هم رایج شد.
مقیاس نمره در هر کدام از این آزمون ها متفاوت است.آمار شرکت کننده ها بسیاری از دانشگاه ها در کشورهای مختلفی همچون کانادا، انگلستان، استرالیا، نیوزلند و آمریکا امتحان IELTS را به رسمیت می شناسند. همچنین جهت مهاجرت به کشورهای کانادا، استرالیا و نیوزلند، داشتن مدرک IELTS الزامی است. تنها در سال ۲۰۰۱ بیش از ۲۰۰،۰۰۰ نفر در سراسر جهان در امتحان شرکت کردند. آمار گواه آن است که رشد تعداد شرکت ‌کنندگان در آیلتس با قدرت ادامه دارد. در
حال حاضر این امتحان در بیش از ۲۷۰ مرکز امتحانی واقع در ۱۱۰ کشور مختلف دنیا برگزار می گردد.
نمرات IELTS
در آزمون IELTS در هر بخش نمره ای مجزا به داوطلب داده می شود تا شخص، مهارتش را در هر بخش به شکل جداگانه محک زند. نمره هر بخش از امتحان بین صفر تا ۹ می باشد. نمره کلی امتحان با معدل گیری از نمره چهار بخش امتحان محاسبه می گردد. درنهایت هم نمره این آزمون از ۹ محاسبه می شود، که اخذ کنندگان نمره ۱ ( ضعیف ترین ) تا نمره9(قویترترین) فرد را تشکیل می دهد.شرکت کنندگان در امتحان IELTS به طیف وسیعی از سوالات بسیار ساده تا بسیار مشکل جواب می دهند. در کارنامه IELTS، علاوه بر نمره کلی، نمره هر بخش به صورت جداگانه
ذکر می شود.
تعبیر هر کدام از نمره های صفر تا ۹ مطابق متن صورت می گیرد:
Fluent with complete understanding – Expert User – ۹
Full operational command, occasional inaccuracies – Very Good User – ۸
Operational command, occasional inaccuracies – Good User – ۷
Effective command, inaccuracies – Competent User – ۶
Partial command, many mistakes – Modest User – ۵
Limited command, frequent problems – Limited User – ۴
Only general understanding – Extremely Limited User – ۳
Only basic understanding with difficulty – Intermittent User – ۲
No language ability – Non User – ۱
N/A – Did not attempt the test – ۰
هر دانشگاه برای پذیرش متقاضیان حداقل نمره ای را مشخص می کند که اکثر آنها حداقل نمره کلی ۶٫۵ را می خواهند به طوری که نمره هر بخش هم از ۶ کمتر نباشد. به عنوان مثالی دیگر، برای اینکه حداکثر امتیاز زبان انگلیسی را جهت مهاجرت به کانادا کسب نمایید، باید در هر چهار قسمت امتحان IELTS حداقل ۷ بگیرید.
در روز امتحان ابتدا به سوالات Listening سپس به سوالات Reading و بعد به سوالات Writing پاسخ خواهید داد. تاریخ و ساعت برگزاری قسمت Speaking در روز امتحان به شرکت کنندگان اعلام می شود و معمولا امتحان Speaking از عصر روز امتحان شروع شده و بمدت ۵ روز ادامه می یابد.
کارنامه این آزمون تا دو سال معتبرست. هر فرد در صورت عدم اخذ نمره مورد نظر در آزمون قادر است دوباره در آزمون های بعدی شرکت کند.
خب جناب اقای استاد ناصری @hnaseri که تجربه ازمون تافل رو دارن میتونن بیشتر کمکمون کنن
موفق باشید.

29 پسندیده

با سپاس از دوست عزیز @Farzadalishah
مقاله ای است که زبان آموزان نیاز جدی به آن دارند.
ابعاد مختلف این دو آزمون بررسی شده اما تا آنجا که به اطلاعات من بر می گردد، این مقاله ایراداتی هم دارد که در زیر به آنها اشاره می کنم. در پاسخ های بعدی هم اطلاعات بیشتری به اشتراک خواهم گذاشت.

برابری که ارائه می کنند اصلا منصفانه نیست. بنابراین باید برای تحصیل در آمریکا و کانادا فقط دنبال تافل بود.

این برابری ایراد دارد. ملاک وبسایت خود ETS است. اما در عمل هر دانشگاهی هم یک سری اعدادی را معرفی می کنند. در کل همان طور که در بند اول گفتم به دنبال برابری نباشید. فقط آزمونی که برای شان مهم تر است را تقدیم شان کنید.

هم آیلتس و هم تافل در مراکز متعددی در کشور به صورت هفتگی برگزار می شود‌.

این بخش در کل ایراد دارد. تفاوت های متعدد دارند و این مورد هم دقیق نیست.

8 پسندیده

واقعا دمت گرم اقا مصطفی…دستتون درد نکنه که ایراداشو مطرح کردین…همون ابتدای پست گفتم که بعد ی سرچ…این مطلبو به اشتراک گذاشتم…منمون که کاملش کردید…

7 پسندیده

با سپاس از @Farzadalishah
از اونجا که این موضوع بسیار مهمه و یه جورایی جاش در تالار خالی بود، باید به خوبی توسط دوستان مختلف بسط داده بشه.
من هم به نوبه ی خودم، اطلاعاتم رو به اشتراک می گذارم.
۱. در گام اول باید زبان رو ارتقا داد، صرف نظر از این که هدفمون تافل باشه یا آیلتس.
۲. پس از این که سطح سه زبانشناس رو رد کردیم باید همزمان کار با منابع تافل یا آیلتس شروع بشه.
۳. ما هیچ حق انتخابی در مورد انتخاب تافل یا آیلتس نداریم. باید ببینیم هدف و‌ مقصدمون چی از ما می خواد. مثلا برای ادامه تحصیل در آمریکا یا کانادا فقط باید تافل داد.
۴. بهترین منبع تافل TPO است و بهترین منبع آیلتس مجموعه آزمون های کمبریج است.
۵. آزمون تافل و آیلتس تفاوت های بسیار دارند ولی از آنجا که ما حق انتخابی نداریم، بهتر است وارد جزییات نشوید و برای خودتان ذهنیت مثبت یا منفی ایجاد نکنید. هر دو آزمون مطابق با مقصد مورد نظرمان ما را به اهداف مان می رسانند و هر دو هم استاندارد هستند.
۶. اگر به هر دلیل مقصدتان عوض شد و مجبور شدید مثلا از آیلتس به تافل شیفت کنید، اصلا نگران نباشید. با یک سطح خوب زبان، خیلی زود می توان به آزمونی دیگر شیفت کرد. کافیست تعدادی از آزمون های بند چهار (TPO یا کمبریج) را کار کنید.

16 پسندیده

خیلی بزرگواری کردید…سپاس اقا مصطفی عزیز

7 پسندیده

مرسی داداش از مقاله خوبت :heart:

9 پسندیده

دوستان در صورت تمایل می تونن به لینک زیر هم مراجعه کنن : :point_down:
برنامه شرکت در آزمون آینده آیلتس یا تافل.

6 پسندیده

بله…ایرسافام و چند تا مرکز دیگه هم هستن

5 پسندیده

یه گروه تلگرامی خوب هم هست …با نام آیلتس پک…می تونید اگه نیاز به مطالب تخصصی تر داشتید، به اون مراجعه کنیدو پرسشاتون رو اونجا مطح کنید…ادمینای سایت، تجربه گرفتن نمره خوب رو تو این آزمون داشتن

6 پسندیده

با سپاس از مطلب خوبتان

5 پسندیده

بسیار عالی … به نظرم جا داشت توی تفاوت آیلتس و تافل در مورد مدت زمانی که آزمون ها طول میکشه هم صحبت بشه . در کل ممنون از توضیحاتتون .

3 پسندیده

سلام میشه لطفا لینک گروهو بفرستین ممنون میشم :white_flower::rosette:

3 پسندیده

سلام.

https://t.me/IELTS_Super_Pack_Group

https://t.me/IELTSSuperPack

4 پسندیده

:heart::heart::heart::heart::heart::heart:ممنوووونم:heart::heart::heart::heart::heart::heart:

3 پسندیده