در جواب where are you from، سادهترین جواب این است که بگوییم «I am from + نام کشور یا شهر». اما در این مطلب همهی پاسخهای ممکن برای جواب دادن به این سوال را با هم یاد میگیریم. اگر حوصله خواندن مقاله را ندارید، توصیه میکنیم ویدئوی زیر را تماشا کنید:
یکی از بهترین روشها برای یادگیری زبان، مکالمه با یک پارتنراست و یکی از اولین سوالهایی که معمولا در این مکالمهها پرسیده میشود، جملهی معروف where are you from است. اما اینکه در جواب where are you from چه بگوییم به عوامل مختلفی بستگی دارد.
در جواب where are you from چه بگوییم؟
این سوال یکی از سوالات مبهم و چند پهلو است که احتمالا در ابتدای بسیاری از مکالمهها میشنوید. بهخصوص اگر پارتنری که برای مکالمه پیدا کردهاید اهل یک کشور خارجی باشد. فردی که این سوال را از شما میپرسد ممکن است چند منظور مختلف داشته باشد. مثلا:
- الان کجا زندگی میکنید؟
- کجا بزرگ شدهاید؟
- کجا به دنیا آمدهاید؟
- والدین شما کجا به دنیا آمدهاند یا اصالتا کجایی هستید؟
اینکه منظور فرد سوالکننده کدام مورد است، مشخص نیست. ولی با توجه به موقعیت مکانی، رابطهی دو نفر و موارد دیگر میتوانید تا حدودی منظور او را حدس بزنید. اینکه در جواب where are you from چه بگوییم به تمام این شرایط بستگی دارد.
یکی از عواملی که افراد موقع پاسخ دادن به این سوال در نظر میگیرند، ترجیح شخصی خودشان است. بیشتر افراد در جواب این سوال، محل زندگی خودشان را عنوان میکنند.
اگر در یک کشور خارجی زندگی میکنید و مهاجر هستید، احتمالا منظور کسی که این سوال را از شما میپرسد این است که شما اصالتا اهل کجا هستید؟ کجا بزرگ شدید و سوالهایی شبیه این.
اگر در تعطیلات به سر میبرید و با یک فرد خارجی در ارتباطید، احتمالا این سوال هم برای این است که بدانند اهل کدام کشورید.
اما وقتی یک همکار یا دوست که از سابقهی شما اطلاع دارد، این سوال را از شما میپرسد منظورش این است که اکنون کجا زندگی میکنید.
اگر نمیدانیم که در جواب where are you from چه بگوییم، صحیحترین پاسخ این است که کشور محل تولدمان را ذکر کنیم.
اگر هر دو اهل یک کشور هستید، میتوانید اسم ایالت، استان و شهر محل زندگی خود را عنوان کنید.
پاسخهای متنوع در جواب where are you from
سادهترین و اولین پاسخی که در جواب این سوال وجود دارد جملههای زیر است:
I came from + نام کشور یا شهر
I am from + نام کشور یا شهر
مثال:
I’m from Australia.
من اهل استرالیا هستم.
اگر شما هم سوال مشابهی از طرف مقابل دارید میتوانید بلافاصله از جملهزیر استفاده کنید:
I’m from Australia. What about you?
من اهل استرالیا هستم. شما چطور؟
حالا فرض کنید که در یک مکالمه کسی از شما این سوال را پرسیده و شما در تهران زندگی میکنید. میتوانید یکی از پاسخهای زیر را بدهید:
I have been in Tehran my whole life.
من در تمام طول زندگیم در تهران بودم.
I have been in Tehran since my birth.
من از زمان تولدم در تهران زندگی میکنم.
I have lived in Tehran my whole life.
من در تمام طول زندگیم در تهران زندگی کردهام.
حالا اگر هم در تهران بزرگ شدهاید و هم در تهران به دنیا آمدهاید میتوانید از این جمله استفاده کنید:
I was born and brought up in Tehran.
من در تهران به دنیا آمدهام و بزرگ شدهام.
همین جمله را میتوانید به شکلی دیگری هم عنوان کنید:
“I’m from Tehran. Born and raised.”
من اهل تهرانم. همینجا به دنیا آمدم و بزرگ شدم.
اگر جایی به دنیا آمدهاید و بعد از مدتی به یک کشور یا شهر دیگر نقل مکان کردهاید میتوانید از جملهی زیر برای جواب دادن به سوال استفاده کنید.
I was born in Spain but we moved to the Netherlands when I was a young child.
من در اسپانیا به دنیا آمدم ولی وقتی بچه بودم به هلند رفتیم.
سوالهای مشابه where are you from
این سوال را ممکن است به شکلهای مختلفی از شما بپرسند. سوال where are you from یک سوال کلی است. طرف مقابل شما در مکالمه ممکن است با سوالاتی جزییتر منظور خودش را بهتر برساند. مثلا ممکن است بپرسد:
What city are you from?
اهل کدام شهری؟
What state are you from?
اهل کدام ایالتی؟
این سوال را در آمریکا زیاد میشنوید. چون آمریکا کشور پهناوری است و ایالتهای مختلفی دارد و هر ایالت دارای فرهنگ و آبوهوای خاص خودش است. با این سوال تا حدودی متوجه میشوند که در کدام منطقه زندگی میکنید.
What country are you from?
اهل کدام کشوری؟
برای جواب دادن به این سوال دو روش وجود دارد.
روش اول: عبارت I’m بهاضافهی ملیت شما.
I’m + (your nationality)
I’m Japanese.
من ژاپنیام.
روش دوم: عبارت I’m from به اضافهی نام کشور شما.
I’m from + (your country)
I’m from Iran.
من اهل ایرانم.
گاهی اوقات در مکالمات روزمره، جملهی where are you from را کامل بیان نمیکنند و فقط میپرسند:
where you from
در این جمله فقط فعل Are حذف شده است ولی همان معنای جملهی قبلی را میدهد. شما هم میتوانید در مکالمات غیررسمی از این جمله برای پرسیدن ملیت فرد مقابل استفاده کنید.
گاهی اوقات افراد سعی میکنند به شکلهای غیرمستقیم این سوال را بپرسند تا بیادبانه به نظر نرسد. اما منظورشان همان سوال قبلی است و میتوانید به روشهایی که بالاتر گفتیم، به این سوالها جواب بدهید.
مثلا فرض کنید که با یک نفر در نیویورک در حال صحبت هستید و طرف مقابل از شما میپرسد:
Are you from New York?
اهل نیویورکی؟ (اهل همینجایی؟)
برای پاسخ به این سوال میتوانید از جوابهای سوال قبلی استفاده کنید؛ فقط کافی است یک No به ابتدای جمله اضافه کنید.
No, I’m Iranian.
No, I’m from Iran.
سوال Where do you come from?
این سوال هم دقیقا معادل Where are you from است ولی کمتر استفاده میشود.
سوال پرسیدن از محله و استان
گاهی اوقات در یک مکالمه، شما کشور محل زندگی خود را عنوان میکنید ولی طرف مقابل دوست دارد اطلاعات بیشتری در مورد آن کسب کند. در این صورت ممکن است سوالات زیر را بشنوید:
Where are you from?
India
Where in India are you from?
Delhi.
اهل کجایی؟
هند
کجای هند؟
دهلی
یا ممکن است سوال زیر را بپرسند:
“What part of Iran are you from?”
اهل کدام قسمت ایرانی؟
در جواب این سوالها میتوانید اسم شهر یا استان محل زندگی یا محل تولد خود را بگویید.
سوال Where are you coming from?
این سوال معمولا زمانی پرسیده میشود که فردی در سفر است و میخواهند مبدا سفرش را بپرسند. مثال:
(Airport Security) Where are you coming from today?
(Passenger) I started my journey in Hamburg and I had a stopover in Frankfurt.
مسئول امنیتی فرودگاه: از کجا داری میآی؟
مسافر: سفرم رو از هامبورگ شروع کردم و یک توقف در فرانکفورت دارم.
جمعبندی
احتمالا بعد از سوال how are you و احوال پرسی، جملهی where are you from پر تکرار ترین سوالی است که دو نفر در بدو آشنایی از یکدیگر میپرسند. اینکه در جواب where are you from چه بگوییم به فردی که سوال را پرسیده و موقعیتی که در آن قرار دارید، بستگی دارد. همین الان یک پارتنر مکالمهی انگلیسی برای خودتان پیدا کنید و این چند جمله و سوال را با او تمرین کنید. با تمرین و تکرار میتوانید جوابهای مختلف را ببینید و نکتههای جدید یاد بگیرید.