وقتی زئوس هم دلش به حال انسانها سوخت!

با سلام و درود به دوستان زبانشناس.
داشتم حماسه ایلیاد از هومر رو که به لطف دوستان عزیز زبانشناس در اپ قرار گرفته می خوندم. به اون بخش از داستان رسیدم که پاتروکلوس دوست و یاور آشیل به دست هکتور، پهلوان تروی کشته میشه و بر سر جنازه اش جنگ بزرگی در میگیره. هومر اینجا از اسب های جاوید و نامیرای آشیل یاد میکنه که وقتی می بینند سوارکارشون روی زمین افتاده و جانش رو از دست داده سرجای خودشون می ایستند و تکون نمی خورند و اشک از چشمانشون سرازیر میشه. زئوس، خدای خدایان که از بالا نظاره گر ماجراست وقتی این صحنه رو می بینه سخنان زیر رو بیان میکنه:

Seeing their tears flow, pitying them, Lord Zeus
bent his head and murmured in his heart:
“Poor things, why did I give you to King Pêleus,
a mortal, you who never age nor die,
to let you ache with men in their hard lot?
Of all creatures that breathe and move on earth
none is more to be pitied than a man.

ترجمه: هنگامی که خداوندگار جهان، زئوس، اشک ریختن آنها را دید، دلش به رحم آمده، سرش را پایین آورد و به آرامی گفت:
جانوران بیچاره، چرا شما را به شاه پلئوس میرا دادم؟ شماهایی که نه پیر می شوید و نه می میرید. تا با انسانها در رنج مصیبتشان شریک شوید؟
از میان جمله آفریدگانی که بر روی زمین نفس کشیده و می خزند، هیچ یک به اندازه ی انسان تیره بخت نیست.

این جملات رو هومر، حدود ۲۸۰۰ سال پیش در دهان زئوس گذاشت و اکنون که تاریخ در پیش روی ماست می توان به آسانی درستی آن را تصدیق کرد. واقعا انسان بدبخت ترین موجود زنده در زمین است. سایر حیوانات همواره در لحظه حال زندگی می کنند و تصوری از گذشته و آینده ندارند، آنها برخلاف انسانها مجبور نیستند که سایه ترسناک مرگ را
هر روز در پیش چشم خود داشته باشند و فقط به وسیله ی غریزه از خطرات کشنده فرار می کنند. هیچ حیوانی دست کم تا اونجا که من اطلاع دارم همنوع خود را نمی کشد، ولی ما انسانها چه کرده ایم؟ صفحه ای از تاریخ را پیدا نمی کنید که خالی از جنگ، خونریزی و ستم انسانها به یکدیگر نباشد. پیشرفت های ظاهری هم این خوی وحشیانه انسانها را از میان نبرده است و حتا شوربختانه باعث دسترسی آنها به سلاح های کشتار جمعی و بمب اتم شده است تا همدیگر را راحت تر بکشند! انسانها حتا به محیط زیست خود هم رحم نمی کنند و روزانه درحال وارد کردن آسیب هر چه بیشتر به این کره خاکی اند.
سخنم را طولانی نکنم، ای کاش این سخنان هومر درست نبود، ولی چه کنیم که راهی برای انکار آن نیست و فقط می توان به خرد هومر آفرین گفت که با چشم تیزبین و بیان رسای خود این آثار ادبی زیبا را برای آیندگان به جا گذاشت.


این تاپیک مربوط به «کتاب 17» در اپلیکیشن «زبانشناس» است. کتاب «ایلیاد»

13 پسندیده

زیبا بود
اما شخصا شخصیت و کارهای پرومتئوس رو ترجیح میدم
علیرغم وجود تمام بدی ها و مصیبت ها، سعی می کنه مفید باشه و در حد و توان خودش کلرهای خوب و مثبت انجام بده و جهان رو به جای بهتری تبدیل کنه
این پرومتئوس هست که موجودی هوشمند و دارای حق انتخاب اما میرا می سازه، بعنوان ماده اولیه از گل استفاده کرد، و بر اساس الگوی خدایان انسان رو ساخت. گاهی در این موجودات میرا چنان استعداد های خاصی مثل زیبایی ظاهری یا خرد و غیره دیده می شد که تحسین خدایان رو هم بر می انگیخت.
جالب اینجاست که برخی اعتقاد دارند خواستگاه جبرئیل، فرشته بزرگ و شاید مهم ترین فرشته در ادیان ابراهیمی پرومتئوس بوده
هر چند نقش و اهمیت فرشتگان کم کم با گذر زمان کمتر شد و بر قدرت و جایگاه خداوند اضافه شد

3 پسندیده

سلام…
خیلی ممنون از جملاتی که به اشتراک میزارین، من ی چنتاییشون رو تو تاپیکای مختلف خوندم و دوسشون داشتم.

راستش من همون روزی که متنتون رو خوندم، خیلی دوست داشتم که نظر خودمم به اشتراک بزارم ولی وقت نداشتم که بنویسم…

ب نظر من این جملات بیشتر ی تلنگر حساب میشن برای آدما. اگه بدی و زشتی هست، اگه ظلم و بی عدالتی هست، کسی به جز خود انسان ها مسئولش نیست. خیلی از آدما( از جمله خودم)به خاطر خودشون زندگی میکنن و فراموش میکنن که ارزش واقعی زندگی ی آدم بر میگرده به تاثیری که رو زندگیای اطرافش داره. این تلنگرا باعث یادآوری میشن، چون بعضی موقع ها آدما انقد درگیر خودشون میشن که خیلی از حقیقتا و چیزهایی که واقعا مهمن تو زندگی رو فراموش میکنن. اما فراتر از ی تلنگر، ب نظر من، این دیدگاه تک بعدیه و کامل نیست. هیچ چیزی مطلقن بد یا خوب نیست. در کنار تمام این هایی که گفتین، زندگی زیبایی هایی هم داره و حتی اگه اون زیبایی ها و خوبیا خیلی ناچیز باشن، وجودشون برای ادامه دادن کافیه. شاید هیچ کدوم از ما توانایی و قدرت این رو نداشته باشه که بتونه چیزای بزرگی مثل جنگ یا فقر رو ریشه‌کن کنه ولی هر کسی در حد خودش توانایی بهتر کردن این دنیا رو داره.

images (1)

3 پسندیده

سلام و درود.
ممنونم از نظر لطفتون و خوشحالم که این مطالب مورد پسندتون بوده. :hibiscus: :pray:
بله کاملا درست می فرمایید، هر یک از ما باید برای بهتر شدن جهان تلاش کنیم. :ok_hand:

3 پسندیده

نکته جالبیه که وقتی از گاندی پرسیدن هدف از خلقت بشر و زندگی انسان رو، گاندی خدمت کردن میدونست.
منم با گاندی موافقم
بنظرم شناخت ماورا یا وجودی فرای تصور مثل خدا یا عبادت چنین وجودی هدف و وظیفه معقولی نیست
اما خدمت کردن خیلی خوبه
و در هر شرایطی میتونه مفید باشه
جهان باقی و روز داوری هر جوری که باشه، اساسا باشه یا نباشه، خدمت کردن مفید و راه چاره است

3 پسندیده

دقیقا، طرز فکر دنیای جدید طرز فکر مادیه، برای ی پدر و مادر اینکه بچشون موفق باشه خیلی مهمه ولی هیچ پدر و مادری رو این تاکید نمیکنه که از اون مهم تر خوب بودنه. هر انسانی در هر حدی که باشه میتونه ی جوری به ی کسی کمک بکنه و شرایط رو ی ذره برای اطرافیانش راحت تر کنه. زندگیی که حتی رو فقط ی زندگی دیگه تاثیر مثبت گذاشته، زندگی ارزشمندیه، حالا این تاثیر هر چی که میخواد باشه.

I see one-third of a nation ill-housed, ill-clad, ill-nourished.The test of our progress is not whether we add more to the abundance of those who have much; it is whether we provide enough for those who have too little.

Franklin Delano Roosevelt

3 پسندیده

Very beautiful :ok_hand:

3 پسندیده

خوندم حرفاتون رو و دوسشون داشتم. و وقتی نظرهای مخالف و موافق رو با هم می خونم بیشتر به دلم میشینه .

مرسی که کتابی که می خونید نکته های این چنینی اش رو اینجا بازگو می کنید. حس می کنم بد نیست این تاپیکا بیشتر بشه.
چون تاپیکایی که فرق کلمات رو می پرسن ،یا اشکالای ریز یا معنی کلمه رو خیلی دنبال نمی کنم چون می دونم زبان مثل پازله و دوباره یه جاهایی بهشون بر می خورم.

ولی چیزی که زبان خوندن رو برام جذاب تر می کنه اینه که بتونم سطح ام رو به یه جایی برسونم‌ که بتونم بهترین ها رو با زبان اصلی خودشون بخونم نه اون چیزی که بقیه تشخیص می دن به صلاحمونه.

لطفا بیشتر از این تاپیکا بزنید :v:

3 پسندیده

خوب، راستش این از اون چیزهایی نیست که تو آموزش پدر و مادر ها باشه
بزرگتر از آموزش های معموله
اما بچه ها با دیدن محیط اطراف و … یاد میگیرند
و ممکنه الگوهای خوبی در زندگی پیدا کنن

آره، نکته خوبیه
دقیقا بهمین دلیل تو آموزش و پرورش ما اونقدر که باید به زبان انگلیسی اهمیت نمیدن
منم کلا به بیماری سانسور فوبیا مبتلا شدم و قبل از دیدن هر فیلم یا خوندن کتاب، سعی می کنم مطمئن بشم سانسور نشده باشه، والا بخدا جدی میگم
:sweat_smile:

4 پسندیده

سلام و درود.
ممنونم از نظر لطفتون :hibiscus: :pray:

چشم حتما. من چند وقتی در تالار فعالیت نداشتم و حدود دو هفته ست که دوباره حضورم رو افزایش دادم. سعی میکنم به گذاشتن این گونه مطالب در تالار ادامه بدم.

3 پسندیده

:clap::clap::clap::clap:

شنیدم که میگن، اوج پیشرفت آدماازجایی شروع میشه که برن سراغ چیزهایی که ازفکرکردن درباره اشون،سوال پرسیدن درباره ی اونها،شک کردن به واقعی یاتخیلی بودنشون،منع شدن…حالامیخواداین ممنوعیت باتقدس بخشیدن باون چیزها/افراد باشه ،یا بدون دلیل یابادلایل
واهی منفور دونستن اونها… .

به زبان دیگه ای بیش ازپیش اهمیت دادن…نه بخاطرصرفا یک زبان…ونتیجه اش شد تنفرحداکثریِ بیشتربچه هاازهرچیزیکه مربوط باون زبان بود…منم گاهااینطوری میشم…ازوقتی فهمیدم ترجمه هاچقدرسانسوردارن…منظورم ترجمه های زبانشناس نیستا…
آدم میتونه کتابهاوفیلمهارو باجاهای دیگه مقایسه اشون کنه…اولینباریکه این اتفاق برام افتادسرخوندن اتفاقی ترجمه ی چندصفحه ازکتاب من پیش ازتوتونت بود…بعدازخوندن انگلیسی اش…

3 پسندیده

ی پدر و مادرم میتونن همین الگو باشن و قطعا تاثیری که دارنم خیلی بیشتره. ما نیاز نداریم چیزی رو به دیگران با حرف بقبولونیم، رفتار خودمون نشون دهنده باورهامونه.

3 پسندیده

کلا تو فلسفه شخصی من انسان در حال گسترش مرزهاست، این نهایت فعالیت انسان هاست. تو هر رشته و زمینه ای باشند مرزهای اون رو گسترش میدن، وسیع تر و عمیق ترش می کنن، و در نهایت هیچ خط و مرزی نیست که ازش عبور نکنن

فکر کنم منظورتون زبان عربی بود. بله متاسفانه، باعث نفرت اجتماعی شد. هرچند ما اونم یاد نگرفتیم. زبان زیبا، قشنگ و بسیار پر کاربردیه. زبان رسمی اگه اشتباه نکنم بیست و هفت کشور در جهانه و تو کلی کشور دیگه هم استفاده میشه. ما تا دیپلم حداقل هفت سال عربی میخونیم، اما بریم یه کشور عربی قادر به یک مکالمه ساده و ابتدایی نیستیم.

بله میشه، مسلما نقش مهمی دارن، اما بچه ها ممکنه الگو رو از هر جایی بردارن، حتی از یک شخصیت تاریخی، مثلا یکی از الگوهای مهم ناپلئون بناپارت اسکندر کبیر بود. بعضی اوقات تاثیر اطرافیان هم میتونه بیشتر باشه، مثلا من همیشه گفته ام اهمیت و الگو بودن مرحوم عموم فرزاد تو زندگی ام از پدر خودم خیلی بیشتر بود، با اینکه خیلی کمتر می دیدمش

4 پسندیده

دقیقا باهاتون موافقم…مااین بحثابابچه های lingbe که ازسایر کشورها بودن هم، داشتیم…
حتماهمینطوره…

سعی میکنم باحفظ قوانین تالارگریزی بزنم به واقعیتهای تلخ والبته شیرین اطرافمون…
اتفاقااززبانهای موردعلاقه امه…
زبان بسیارزیباوعمیقیه…البته باکلی قوانین گرامری…هرنکته گرامریش کلی جزییات توش داره…گاهی دوستان عرب زبان پستهای خیلی جالبی میزارن lingbe ،یباردرمورد تعدادکلماتی که معنی دوست ورفیق میده پستی دیدم خیلی جالب بود…میگفتن بیشترین مترادفهای دوست ورفیق توزبان عربیه…پیداش کنم براتون میفرستم…
بله متاسفانه…روش تدریس غلطش وتمرکز روگرامر مثل انگلیسی،مزیدبرعلت بوده…
ولی خوشبختانه الان داستان‌های کودکانه عربی تونت هست که میشه هرکی علاقه منده یادگیریشوتقویت کنه وادامه بده…
حتی گفته شده زبان عربی تنهازبانیه که مشکلات گرامری نداره…مثلایجاآقای ای جی میگفت؛ماآمریکاییا بیدلیل یجا میگیم: on the park/یا in the park بدون هیچ علت خاصی …توزبانشناس دیدمایجایی یادم نیست…میخواست بگه اینقدردنبال گرامرخوندن نباشین…
ولی شنیدم عربی همچین موارد بی دلیلی توش نداره…

4 پسندیده

آره، عربی خیلی زبان قشنگیه
زشتی هاش رو به ما نشون دادن
من خوزستان، اهواز بزرگ شدم. خوب اونجا عرب زیاد داریم. جالب اینکه هم کلاسی های عرب من با درس عربی بیشتر مشکل داشتن. اونها عربی به راحتی حرف می زدن، فیلم و تلوزیون می دیدن، در حالی که معلم های ما خودشون نمی تونستن عربی حرف بزنن، اما همین بچه ها نمره عربی معمولا پایین می گرفتن، شاید حتی پایین تر از بقیه بچه ها. این جمله رو هیچ وقت از یکی از بچه های عرب که خیلی باهوش هم بود و نمره افتضاحی گرفت رو یادم نمیره: این عربی هست، اما اصلا عربی نیست، یه چیز دیگه است!
نمیدونم این رویه آموزش و پرورش، اسمش رو چی بذاریم، خطای آموزشی شاید، عمدیه یا سهوی
ای جی هاگ رو که شنیدین با نظام ها و موسسات آموزشی و مدارس مشکل داره، اونم ژاپن، کره، آمریکا و … شما فکر کن بیاد سیستم آموزش زبان انگلیسی و عربی آموزش و پرورش ایران رو ببینه
:rofl:

3 پسندیده

شما کاملا درست میگین. من خودم همیشه احساس کردم هر چی شناخت آدم از اطرافیانش بیشتر باشه، در حدی که بدونه چ مشکلاتی دارن یا چ سختیا رو پشت سر گذاشتن، اون خوبیا و کارای کوچیکی که برات میکنن، خیلی بزرگ میشه. من میخواستم بگم که پدرو مادرم میتونن اون تاثیرو بزارن.

:joy: :joy:

1 پسندیده

میشه محتوا ها و کتاب های با همین مضمون ولی ساده تر پیشنهاد بدید ؟ تو زبانشناس هست؟
کتاب های اساطیری ولی بسیک برا کسی که اول راهه

2 پسندیده

بره سطح کاملا مقدماتی سراغ ندارم، شاید در کتابهای سطح بندی شده این نوع کتابها موجود باشه. ولی کتابهای زیر در سبک اساطیری هستن و سطحشون ساده تره و در زیبوک هم موجودن:

اساطیر نورس
پرسی جکسون و خدایان یونان
آزمون های آپولو
مجموعه مگنس چیس
سرگذشت نارنیا
نیروی اهریمنی اش
اشیای فانی
و …

3 پسندیده

کلا این سبک کتاب ها بخاطر ماهیت خودشون نمیتونن خیلی ساده باشند
اما یکم جلوتر برین برای سطح متوسط
پیشنهاد می کنم اول کتاب های تاریخی معمول مطالعه کنید بعد برین سراغ اسطوره شناسی
این کتاب تاریخی کوچک از جهان خیلی خوبه و برای سطح متوسط مناسبه

4 پسندیده

سلام آقا بهزاد.
از خواندن بعضی از کامنتهای شما در اینجا و تاپیکهای دیگه (مثل اونجا که درباره الهه ی عدالت مطلبی نوشتید) به نظرم رسید که با اسطوره های یونان آشنایی دارید. اگر حدسم درست بوده ممنون میشم درباره مطالعاتتون در این زمینه و پیشنهادتون بره افرادی مثل من که به این موضوع علاقه دارن توضیحاتی بفرمایید.
ممنونم :pray: :rose:

2 پسندیده