دو فعل was و were هر دو گذشتهی فعل to be هستند ولی با فاعل متفاوتی استفاده میشوند. برای اینکه فرق was و were را بهتر بشناسید ادامهی مطلب را دنبال کنید و در مورد فعل to be بیشتر بخوانید.
فعل to be پرکاربردترین فعل انگلیسی است. این فعل ممکن است بهعنوان فعل اصلی استفاده شود یا به عنوان فعل کمکی از آن برای ساخت فعل در زمانهای مختلف استفاده شود.
در ادامه مثالها و کاربردهایی از هر دو شکل این فعل را میبینید.
فعل to be بهعنوان فعل اصلی
این فعل بهمعنای «بودن» است. این فعل مفعول مستقیم ندارد ولی دارای متمم است. متمم این فعل میتواند اسم، عبارت اسمی، صفت یا عبارت اضافی باشد.
این فعل در زمان گذشتهی ساده بهشکل زیر صرف میشود:
I was
I was tired this morning.
امروز صبح خسته بودم.
You were
You were very good.
خیلی خوب بودی.
He was
He was the best in his class.
او در کلاسش بهترین بود.
She was
She was late for work.
او دیر به محل کارش رسید.
It was
It was a sunny day.
یک روز آفتابی بود.
We were
We were at home.
ما در خانه بودیم.
You were
You were on holiday.
شما در تعطیلات بودید.
They were
They were happy with their test results.
آنها از نتیجهی امتحانشان راضی بودند.
همانطور که در مثالها میبینید فعل was برای فاعل اولشخص مفرد و سومشخص مفرد استفاده میشود. برای بقیهی فاعلها از were استفاده میکنند.
فعل to be بهعنوان فعل کمکی
یکی از مهمترین کاربردهای این فعل، برای ساخت زمانهای مختلف است. حالت گذشتهی سادهی این فعل یعنی was و were برای ساخت زمان گذشتهی استمراری کاربرد دارد:
فرمول ساخت این زمان به این شکل است:
فاعل + گذشتهی سادهی to be + فعل با ing
I / he / she / it was
I was speaking.
من در حال صحبت بودم.
you / we / they were
You were speaking.
شما در حال صحبت بودید.
این فعل به فعالیتی اشاره دارد که در زمان گذشته، برای مدتی ادامه داشته است.
در گذشتهی استمراری هم فعل was برای فاعل اولشخص مفرد و سومشخص مفرد استفاده میشود. برای بقیهی فاعلها از were استفاده میکنند.
جمعبندی
دو فعل was و were هر دو گذشتهی سادهی فعل to be هستند. از این فعلها یا برای ساخت گذشتهی سادهی فعل to be بهعنوان فعل اصلی استفاده میکنند یا بهعنوان فعل کمکی برای ساخت زمان گذشتهی استمراری کاربرد دارد. فعل was برای فاعل اولشخص مفرد و سومشخص مفرد استفاده میشود. برای بقیهی فاعلها از were استفاده میکنند.