نگاهی به کتاب اخلاق رنج محور (Suffering-Focused Ethics)

متن عربی این بیت ابوالعلا:

وَإِذا أَرَدتُم لِلبَنينَ كَرامَةً

فَالحَزمُ أَجمَعُ تَركُهُم في الأَظهُرِ

رینولد نیکولسون در کتاب Studies in Islamic Poetry این بیت رو به انگلیسی به این صورت ترجمه کرده:

If ye unto your sons would prove, By act how dearly them ye love, Then every voice of wisdom joins, To bid you leave them in your loins.

لینک مرتبط:

4 پسندیده

این کتاب رو درباره‌ی محافظه‌کاری پیشنهاد میدم به همگی، اگر مایل بودید مطالعه بفرمایید.

3 پسندیده

نقل قول جالب سعدی از نظامی:

نظامی گنجه ای در خسرو و شیرین این بیت را سروده است:

مرا خود کاشکی مادر نزادی

وگر زادی به خورد سگ بدادی

و سعدی در مرثیت سعد بوبکر اینچنین از نظامی نقل قول می کند:

خردمندان پیشین راست گفتند:

مرا خود کاشکی مادر نزادی

1 پسندیده

(شاهنامه فردوسی، پادشاهی هرمزد)

لینک مرتبط:

2 پسندیده
2 پسندیده

برهان شر درباره وجود نداشتن خدا از سکستوس امپیریکوس، فیلسوف شکاک یونان باستان:

»کسانی ﻛﻪ ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﺴﻠﻢ ﺧﺪا را ﺗﺄﻳﻴﺪ می کنند نمی توانند از ﺳﻘﻮط در نوعی بی دینی ﺧـﻮدداری ﻛﻨﻨـﺪ، زﻳـﺮا ﻛـﻪ اﮔﺮ ﺑﮕﻮﻳﻨﺪ ﺧﺪا ﻫﻤﻪ ﭼﻴﺰ را ﻳﺪ اﺧﺘﻴﺎر دارد، او را ﺳﺎزﻧﺪه ﭼﻴﺰﻫﺎی ﺑﺪ ﻧﻴﺰ داﻧﺴﺘﻪ اﻧﺪ؛ و اﮔﺮ ﺑﮕﻮﻳﻨـﺪ ﻛـﻪ او ﻓﻘـﻂ ﺑﺮﺧـی ﭼﻴﺰﻫﺎ را در اﺧﺘﻴﺎر دارد، ﻳﺎ اﻳﻨﻜﻪ ﻫﻴﭻ ﭼﻴﺰی در اﺧﺘﻴﺎر او ﻧﻴﺴﺖ . ﻧﺎﭼﺎر ﺑﺎﻳﺪ ﺧـﺪا را ﻳـﺎ ﺧﺴـﻴﺲ ﺑﺪاﻧﻨـﺪ ﻳـﺎ ﻧـﺎﺗﻮان؛ و ﭘﻴﺪاﺳﺖ ﻛﻪ اﻳﻦ نوعی بی دینی اﺳﺖ. «

(تاریخ فلسفه غرب، برتراند راسل، ترجمه نجف دریابندری، ص ۱۹۳)

2 پسندیده

قمری جرجانی:

جهان ما به مَثَل می شده ست و ما میخوار
خوشیش بسته به تلخی و خرّمی به خمار

جهان ما بد و نیک است و بدش بیش از نیک
گل ایچ نیست ابی خار و هست بی گل خار

برگرفته از کتاب پیشاهنگان شعر پارسی، به کوشش دکتر محمد دبیر سیاقی

زندگی قصه جانسوزی نیست
غیر تکرار شب و روزی نیست

تلخ و شوری که بود نامش عمر
بخدا آش دهن سوزی نیست

از شاعری نامعلوم

زندگی مانند یک سراشیبی است. در آغاز در بالای تپه هستیم و بهشت کودکی و دوران خوش نوجوانی را سپری می کنیم، اما رفته رفته می فهمیم که زندگی آن چیزی نبود که فکر می کردیم. کم کم شیب تند رو به پایین آغاز می شود، بدن و ذهن ضعیفتر می شوند و سرانجام هم دوران ناخوش پیری فرا می رسد و در پایان این سراشیبی هم مرگ است که در انتظار بلعیدن ماست.

از اوضاع و احوال حقیر خواسته باشید مانند سابق به طرز احمقانه‌ای می‌گذرد. فقط روزها می‌آیند و می‌روند؛ نه حقی داریم که از کسی بازخواست کنیم نه میهنی که به گذشته و آینده‌ی آن علاقه‌مند باشیم. نه آینده‌ای که برای بهبودی آن بکوشیم و نه زال و زاتولی که در تأمین آینده‌ی آن تلاشی بکنیم و نه دماغی و دلی که به کاری سر خودمان را گرم کنیم. بدتر از Huis clos [دوزخ] سارتر همه‌چیز بی‌طرفانه می‌گذرد؛ با جار و جنجال و سروصدا. ما هم روزی چند چروک بیش‌تر، چند ناخوشی تازه، چند موی سفید برای فردای خودمان ذخیره می‌کنیم. از زندگی حیوانی و نباتی هم گذشته، به حالت سنگ افتاده‌ایم. این هم یک جور-اش است: گیتی است کی پذیرد همواری؟

[نامه‌ی صادق هدایت به شهیدنورایی به تاریخ 5 آذرماه 1328]

صادق جان نیستی که ببینی هفتاد سال پس از این نامه ات نه تنها وضع ما بهتر نشده که بدتر هم شده. اونموقع هوا آلوده نبود، تورم و گرانی وحشتناک نبود، مجبور نبودی مدام غصه بی آبی و بی برقی رو بخوری. خوش به حالت که نیستی تا دستات از تهدید برگردوندن ایران به عصر حجر بلرزه و نتونی راحت بخوابی. راستی تا یادم نرفته بگم که ما از این همه کوفت و زهرماری که برامون به بار آوردن یه دلخوشیمون رفتن به یوتیوب بود که اونم ازمون گرفتن!
اون همه عرب ستیزی که تو نوشته هات هست و من کاملا درکشون میکنم وای که نیستی ببینی همون اعراب پابرهنه که دینشون رو تو پاچه ما فرو کردن الان دارن هزار بار از ما خوشتر زندگی میکنن و به ریش ما هم قاه قاه میخندن. خوش به حالت که نیستی و اینارو نمی بینی. خوشا به حالت.

5 پسندیده

تاریخ ثعالبی، ترجمه محمود هدایت:

چقدر برام مایه دلگرمیه که حدود هزار و هشتصد سال پیش یک ایرانی با زاد و ولد کردن مخالفت کرده. هرچند من به عرفان مانی باور ندارم ولی مانی اونقدر فرزانه بود که بفهمه این جهان نمیتونه آفرینش یزدان باشه بلکه آفرینش اهریمنه، و مانی به خاطر همین حرفش اعدام شد که خودش دلیل دیگری بر اهریمنی بودن این جهانه!

لینک مرتبط:

1 پسندیده

مصطفی من ی عرب شیعه اهوازیم

اون دفعه هم حرفات منو ناراحت کرد و مجبور ب اون واکنش شدم

ازت میخوام توی نوشته هات دقت کنی و ب هیچ کسی توهین نکنی

ممنون

1 پسندیده

آیا فکر میکنی وقتی این همه بذر نا امیدی میپاشی اون ادمی ک از زندگی خستس و بهش فشار اومده چ حالی بش دست میده

وقتی این همه از بدی ها و مصائب بچه دار شدن میگی مادرهایی ک خودشون توی سختی بچه بزرگ کردن هستن چ حس و حالی میگیرن؟

اگر ب این قائلی ک خدا ب ما رنج رو تحمیل کرده و باورت اینه

لطفا باور خودت رو ب دیگران تسری نده

2 پسندیده

در ضمن ن ما و ن اجدادمون پاپتی ایم و ن دینی ک داریم استغفرالله توسط ادمای پاپتی ب ما رسیده

اون عربایی هم ک ازشون حرف میزنی جیره خور اون امریکای خونخوار و اسرائیل کودک کشن

1 پسندیده

چندین ساله توی تالارم ن با کسی بحثی کردم ن مشکلی پیش اومده

ولی واقعا داری زیاده روی میکنی

ن برام مهمه ب دید امل و ارزشی یا هر چیز دیگه چ اینجا چ هر جای دیگه بهم نگاه کنن چرا ک میدونم و برام مهمه ک خودم با خودم چند چندم

1 پسندیده

نه شما عرب تبار نیستین بلکه ایرانی عرب زبانید این خیلی فرق داره. حرف من با شما نیست. ضمن اینکه من خودم از ابوالعلای معرّی اینجا پیام میذارم و منظورم همه اعراب نیست.

2 پسندیده

من حقیقت رو میگم و حقیقت هم تلخه و برام مهم نیست به کسی بربخوره چون مشکل از اون شخصه نه من. به مادران هم اهانتی نمیکنم ولی ببخشید که نمیتونم از بیان اعتقادم طفره برم. اگه اینجا حتا یک نفر به دلیل نوشته های من شخص دیگه ای رو با به دنیا آوردن بدبخت نکنه خیلی برام ارزشمنده.
ضمن اینکه خیلی از اونایی که حالشون خوب نیست با نوشته های من کمتر احساس تنهایی میکنن و میتونن با این نوشته ها همزادپنداری کنن و حالشون کمی بهتر بشه.

5 پسندیده

پس شما با آزادی بیان مخالفید!