سلام دوست عزیز
بله، از افعال take, catch و get برای بیان عمل سوار شدن یا گرفتن وسایل نقلیه استفاده میشه. اما هر کدوم از این افعال تو موقعیتها و برای وسایل نقلیه خاصی مناسبتر هستن و تفاوتهای ظریفی دارن.
-
فعل Take:
- معمولاً برای سوار شدن به وسایل نقلیه شخصی مثل ماشین، تاکسی و موتورسیکلت استفاده میشه.
- همچنین برای سوار شدن به وسایل نقلیه عمومی مثل اتوبوس، قطار و هواپیما هم میشه ازش استفاده کرد، اما تو این موارد، “get on” رایجتره.
- مثال: I’ll take the bus to work.
(من با اتوبوس به سر کار میروم.)
-
فعل Catch:
- بیشتر برای سوار شدن به وسایل نقلیه عمومی مثل اتوبوس، قطار و هواپیما استفاده میشه.
- وقتی که وسیله نقلیه در حال حرکته و شما باید اون رو تعقیب کنید و سوار بشید، از “catch” استفاده میشه.
- مثال: I’m going to catch the next train.
(من میخواهم قطار بعدی را بگیرم.)
-
فعل Get:
- این فعل خیلی انعطافپذیره و میشه ازش برای سوار شدن به انواع وسایل نقلیه استفاده کرد.
- معمولاً با حروف اضافه “on” (برای وسایل نقلیه بزرگ) یا “in” (برای وسایل نقلیه کوچک) استفاده میشه.
- مثال:
- I’ll get on the bus. (من سوار اتوبوس میشوم.)
- I’ll get in the car. (من سوار ماشین میشوم.)
و اینکه برای سوار شدن به دوچرخه، معمولاً از “ride” استفاده میشه.
و نکتهی دیگه اینکه از فعل get on برای سوار شدن به وسایل نقلیهای که روی اونها قرار میگیرین مثل دوچرخه و موتور، استفاده میکنین.
ولی get in برای وسایل نقلیهای که باید وارد اونها شد و همین طور وسایل نقلیهی کوچیکتر مثل ماشین یا ون استفاده میشه.
لینک های زیر هم میتونه براتون مفید باشه.