چرا “all” در “they all were happy” قیده؟
اخه من چند ساعته دارم به این فکر میکنم و داره منو میکشه…یه جا میگه قید و صفت تفاوتشون اینه که قید،صفت یا فعل یا قید دیگری رو توضیح میده و صفت فقط اسامی که مام میگیم باشه قبول…بعد یه جا دیگه میگن کلمه ای که اسمو توضیح داده هم گاها میشه قید حساب کرددددد…اخرش بگید کلمه ای که اسم توصیف میکنه قید یا اسم…مثلا در این جمله: they all were happy…کلمه all دقیقا اینجا داره راجب اسم ما یعنی they و اطلاعات میده و میگه: انها همه…یعنی اونا به صورت جمعی…به عبارتی داره تعداد ضمیر انها رو اوضیح میده…یا مثلا the earth there was loose که بازهم داره there به کلمه earth نسبت داده میشه…ولی در هردوشون میگه قیدن…نمیدونم یا من احمقم که نمیفهمم،یا کلا در گرامرش تناقض وجود داره…
سلام دوست عزیز
تفاوت اصلی صفت و قید به صورت زیر هستش:
- صفت: کلمهایه که اسم رو توصیف میکنه. یعنی به ما اطلاعاتی در مورد شکل، رنگ، اندازه، جنس و سایر ویژگیهای اسم میده. مثلاً تو جمله “The red car is fast”، کلمه “red” رنگ ماشین (اسم) رو نشون میده، پس صفته. کلمه “fast” هم سرعت ماشین رو نشون میده، پس اونم صفته.
- قید: کلمهایه که فعل، صفت یا قید دیگه رو توصیف میکنه. یعنی به ما اطلاعاتی در مورد نحوه انجام کار، زمان یا مکان انجام کار، یا میزان شدت صفت یا قید دیگه میده. مثلاً تو جمله “The car runs quickly”، کلمه “quickly” نحوه حرکت ماشین (فعل) رو نشون میده، پس قیده.
یه نکتهی مهمی که وجود داره اینه که یه کلمه ممکنه هم صفت باشه هم قید: بعضی کلمات بسته به نقشی که تو جمله دارن، میتونن هم صفت باشن هم قید. مثلاً کلمه “fast” هم میتونه صفت باشه (a fast car) هم قید (The car runs fast).
یا ممکنه یه اسم به روشهای مختلفی توصیف بشه. گاهی اوقات کلمهای به ظاهر داره اسم رو توصیف میکنه، اما در واقع داره یه جورایی به فعل یا کل جمله برمیگرده. اینجاست که ممکنه قید هم دخیل باشه.
درمورد مثالهایی که شما زدید:
-
در جملهی They all were happyکلمهی “all” داره “they” (ضمیر) رو توصیف میکنه، پس صفته. درسته که داره تعدادشون رو نشون میده، اما این نحوه توصیف یه اسمه.
-
در جملهی The earth there was loose، به ظاهر “there” داره “earth” رو توصیف میکنه، اما در واقع داره به مکان اشاره میکنه. “there” اینجا یه قید مکان هست و داره فعل “was” (بود) رو توصیف میکنه که کجا بود.
چرا قید؟
دلیل اینکه تو بعضی موارد کلمهای که به نظر میاد اسم رو توصیف میکنه قید در نظر گرفته میشه، اینه که اون کلمه داره یه اطلاعات اضافی در مورد شرایط یا نحوه انجام یه کار رو بیان میکنه، نه صرفاً خود اسم رو.
یه مثال دیگه:
- The cat sat still
اینجا “still” هم میتونه صفت باشه هم قید. اگه بگیم “a still cat” یعنی گربهای که آرومه (صفت). اما اگه بگیم “The cat sat still” یعنی گربه چطور نشست؟ آروم (قید).
نتیجه اینکه کلمهای که اسم رو توصیف میکنه معمولاً صفته، اما اگه اون کلمه داره یه اطلاعات اضافی در مورد نحوه یا شرایط انجام یه کار رو میده، ممکنه قید باشه.
بهترین راه برای تشخیص این دو، توجه به نقش کلمه تو جمله و معنی دقیقش هست.
لینکهای زیر هم میتونه براتون مفید باشه.