متاسفانه در بین ایرانی زبانها اشتباه رایجی هست و معلمین زبان هم در رواج این اشتباه بیتقصیر نبودهاند.
وقتی بخوایم “نداشتن” رو بیان کنیم باید از زمان حال ساده یا گذشتهی ساده (زمانهای دیگه هم هستند که من اشاره نمیکنم و با توجه به همین توضیحات میشه به اونا هم پی برد) استفاده کنیم و همونطور که میدونید برای منفی کردن زمان حال ساده از don’t و doesn’t و زمان گذشته از didn’t استفاده میکنیم. پس وقتی میگیم hasn’t یا haven’t درواقع داریم زمان حال کامل رو منفی میکنیم یا hadn’t که گذشتهی کامل رو منفی میکنه و پشتش حتما باید از اسم مفعول یا past participle استفاده بشه.
و برای بیان نداشتن از حالتهای زیر استفاده میشه
Doesn’t have
Don’t have
Didn’t have
نکته: در جملهای که does و doesn’t باشه هیچوقت has نمیاد (دقیقا مث برداشتن s یا es سوم شخص)
در جملهای که did و didn’t باشه هیچوقت had نمیاد.
چرا که اینها افعال بی قاعدهاند.
با اینها درست مانند افعال دیگه برخورد میشه ولی چون در بخشهای مختلف با عناوین مختلف استفاده میشن یه کم یادگیریشون گیج کننده است.
در خیلی از جمله ها و دیالوگ های انگلیسی برای بیان اینکه فکر یا نظری ندارم از I have no idea استفاده میشه. حالا این سوال پیش میاد برا من شاید هم برای خیلیا پیش بیاد که میشه از I haven’t ideaاستفاده کرد برای مثال؟ یا I don’t have idea
@pari
پروین خانوم شما یدونه ای.ممنون از زحمتی که میکشید.این تاپیک عالیه.اگر براتون مقدوره لطفا بیشتر از این نمونه هایی که هیچ کس نمیگه رو بیان کنید.من خودم اینقدر داستان گوش کردم تا به این نکات پی بردم.باز ممنون از لطفتون
@sara_ahmadi1486
HAVE NOT
همون طور که پروین خانوم گفتن برای منفی کردن زمان حال کامل استفاده میشه ولو غیر.
DO NOT HAVE
برای منفی کردن فعل داشتن در زمان حال ساده استفاده میشه
سلام
این بهترین شیوه یادگیری هست، شاید زمانبر اما ارزشمند. قطعا اگر از روی کتاب یا هر منبعی که این گرامرها دیکته شده می خواندید احساس رضایت از خودتان نداشتید.
@ala
بله شما درست میفرمایید.ولی بعضا میبینم که خیلی ها هنوز با این جور چیزا دست و پنجه نرم میکنن و بعضی ها بخاطر درک نکردن این موضوعات کلا از زبان زده ویا خسته میشدن.حالا که پروین خانوم این موضوع رو شروع کرده امیدوارم ادامه بده
بنده هم قصد بی ارزش نمودن کار خانم پروین رو نداشتم قطعا اینجا مکانی برای یاد دادن و انتقال تجربه و یاد گرفتن هست.
بنده فقط احساس رضایتی که از یادگیری گرامرها به صورت خودآموز ایجاد میشه رو تاکید کردم
بنظر من خیلی ساده تر میشه اینطور گفت : زمانیکه have بعنوان فعل اصلی جمله باشه خب از don’t have استفاده میکنم ( گذشته didn’t have سوم شخص doesn’t have ) ولی وقتی بعنوان فعل کمکی باشه مثل افعال Tobe باهاش برخورد میشه یعنی : aren’t isn’t همون haven’t or hasn’t حالا در زمانهای ساده یا یکم پیچیده تر .