سلام خدمت دوستان زبانشناس.
امیدوارم حالتون خوب باشه.
در این تاپیک قصد دارم ارزیابی خودم رو از کتاب انسان در جستجوی معنا با شما عزیزان به اشتراک بذارم. امیدوارم از این تاپیک لذت ببرید.
انسان در جستجوی معنا (man’s search for meaning) کتابی است نوشته ی ویکتور فرانکل روانشناس اگزیستانسیالیست که برای اولین بار در سال ۱۹۴۶ به چاپ رسید. این کتاب یکی از تاثیر گذار ترین کتابهای جهان به شمار می آید.
نویسنده در این کتاب خاطرات خود را از اردوگاه کار اجباری آلمان نازی در خلال جنگ جهانی دوم روایت میکند و در ادامه نظریه ی لوگوتراپی یا معنادرمانی خود را برای خواننده شرح می دهد.
او که خود پدر، مادر، برادر و همسر خود را در این اردوگاه های وحشتناک از دست میدهد از دید یک روان شناس به اهمیت جستجوی معنا برای زندگی، در سخت ترین شرایط زندگی میپردازد و بیان میکند که چه چیز باعث شد او و تعدادی دیگر از زندانیان تسلیم نشوند و در آن شرایط زنده بمانند.
اصول اولیه معنا درمانی فرانکل به شکل زیر تعریف میشوند:
- زندگی تحت هر شرایطی واجد معنا است. حتی مصیبت بارترین نوع آن.
- محرک اصلی ما در زندگی، میل و نیتمان برای پیدا کردن معنی آن است.
- ما این آزادی را داریم که معنی آنچه انجام میدهیم و آنچه تجربه میکنیم، یا حداقل آنچه که در جایگاه خودمان در یک موقعیت رنجآور و تغییرناپذیر با آن روبرو میشویم، بیابیم.
در واقع به گفته ی نویسنده معنادرمانی بر “آینده” تمرکز می کند. به عبارت دیگر بر معانی ای که توسط بیمار در آینده به دست خواهند آمد.
او رنج را جزء ضروری و اجتناب ناپذیر زندگی می داند. به عقیده ی او:
To live is to suffer, to survive is to find meaning in the suffering.
و در جای دیگر کتاب خود می نویسد:
Human life under any circumstances never ceases to have a meaning, and that this infinite meaning of life includes suffering and dying, privation and death.
به همین خاطر است که او از مکاتب پوچ گرایی (نیهیلیسم) و جبرگرایی انتقاد می کند. او بر سخن معروفی از نیچه تاکید میکند که گفته است:
He who has a why to live for, can bear almost any haw.
کسی که چرایی برای زیستن داشته باشد، از پس هر چگونهای بر میآید.
البته او پاسخ به سوال کلی “معنای زندگی چیست؟” را دشوار میداند. به این علت که معنای زندگی از شخصی نسبت به شخص دیگر متفاوت است و ساعت به ساعت تغییر می یابد، و هر کس معنا و هدف منحصر به فرد خود را در زندگی می یابد. فرانکل در حقیقت به طور عملی نشان داده است که دستیابی به معنای زندگی حتی در سخت ترین شرایط ممکن است و با نظریه ی خود بیماران بسیاری را معالجه کرده است.
مطالعه این کتاب فوق العاده رو به همه دوستان پیشنهاد میکنم. ترجمه ی فارسی این کتاب هم موجوده و خواندن این کتاب میتونه زندگی و دید آدم رو نسبت به زندگی تغییر بده.
راستی اگه خاطرتون باشه ای جی هوگ در یکی از درسای انگلیسی قدرت هم درباره این کتاب صحبت کرده:
در پایان مایلم چندتا نقل قول قشنگ از این کتاب رو براتون به اشتراک بذارم. امیدوارم که از مطالب این تاپیک لذت برده باشین.
Everything can be taken from a man but one thing: the last of the human freedomsto choose one’s attitude in any given set of circumstances, to choose one’s own way.
The more one forgets himself—by giving himself to a cause to serve or another person to love—the more human he is and the more he actualizes himself.
The crowning experience of all, for the homecoming man, is the wonderful feeling that, after all he has suffered, there is nothing he need fear anymore—except his God.
The truth-that love is the highest goal to which man can aspire.
Man is capable of changing the world for the better if possible, and of changing himself for the better if necessary.
Life is not primarily a quest for pleasure, as Freud believed, or a quest for power, as Alfred Adler taught, but a quest for meaning.
When we are no longer able to change a situation, we are challenged to change ourselves.
So live as if you were living already for the second time and as if you had acted the first time as wrongly as you are about to act now!
Happiness cannot be pursued; it must ensue.
No man should judge unless he asks himself in absolute honesty whether in a similar situation he might not have done the same.
For the world is in a bad state, but everything will become still worse unless each of us does his best.
I do not forget any good deed done to me & I do not carry a grudge for a bad one.
So, let us be alert in a twofold sense.
Since Auschwitz we know what man is capable of.
And since Hiroshima we know what is at stake.
لینک مرتبط: قدرت حقیقی از نظر تیک نات هان (کتاب هنر قدرت)