سلام دوستان
یه استادی داشتیم یه بار ازمون پرسید چقد اهل ریسک کردن هستید؟ چقد حاضرید چیزهای ناشناخته رو امتحان کنید؟ مثلا برید کشورهای خارجی و دل به دریا بزنید و غذاهای ناشناخته رو امتحان کنید.
من که در مورد غذا خیلی سختگیرم فک نکنم هیچوقت این ریسکو بکنم اما درمورد کتاب حاضرم همه نوع ریسکی بکنم. و این بار کتابی رو انتخاب کردم که هیچگونه شناختی نه درمورد نویسنده داشتم، نه سبک داستان و نه راوی.
این کتاب رو میتونید هم در بخش رمانهای متن اصلی و هم در قفسهی نوجوانان پیدا کنید.
تصور میکنم نویسنده، اعتقادات و باورهای خودش رو در قالب شخصیت این غوله بیان میکنه. اولش آدم تصور میکنه این غول هم مثل همهی غولهایی که توی فیلمها و داستانها دیدیم مغزش قاطی داره اما این غول خیلی باهوش و دارای تفکر منحصر به فردی است. شخصیت خاصی داره، زبان گفتاریش منحصر به فرده، با کلمات و جملات بازی میکنه. مثلا به جای اینکه بگه right or wrong میگه right or left و خواننده هم مثل دختربچهی داستان کم کم با این نوع صحبت کردن آشنا و غرق در داستان میشه.
از این دست ناواژهها داخل داستان زیاده، حتی ناواژههایی توش هست که فک کنم فهمش حتی برای بومی زبانها هم ممکن نباشه اما این ناواژهها خللی در فهم داستان ایجاد نمیکنند و با وجود تعداد زیاد این ناواژهها، شما میتونید با خیال راحت به خوندن داستان ادامه بدید.
شگفتیهای غول داستان فقط به اینها ختم نمیشه، او حتی توانایی خواندن و نوشتن داره.
غول مهربان معتقده که عمر انسانها کمتر از اونه که خودشون میگن چرا که تقریبا یک سوم عمرشون رو در خواب به سر میبرن.
Giants is only sleeping every then and now, he said. Not nearly as much as human beans. Human beans is crazy for sleeping. Is it ever occurring to you that a human bean who is fifty is spending about twenty years sleeping fast?
I must admit that never occurred to me, Sophie said.
You should allow it to occur to you, the BFG said. Imagine it please. This human bean who says he is fifty has been fast asleep for twenty years and is not even knowing where he is! Not even doing anything! Not even thinking!
Its a funny thought, Sophie said.
Exunckly, the BFG said. So what I is trying to explain to you is that a human bean who says he is fifty is not fifty, he is only thirty.
و یه جای دیگه از رفتار انسانها انتقاد میکنه چرا که انسانها تنها موجوداتی هستند که همنوعان خودشون رو میکُشن.
Giants isnt eating each other either, the BFG said. Nor is giants killing each other. Giants is not very lovely, but they is not killing each other. Nor is crockadowndillies killing other crockadowndillies. Nor is pussy-cats killing pussycats.
They kill mice, Sophie said.
Ah, but they is not killing their own kind, the BFG said. Human beans is the only animals that is killing their own kind.
و آخر اینکه من خیلی از خوندنش لذت بردم. راویش هم فوقالعاده بود.