یک وب سایت از سال 2013 عهده دار انجام یک پژوهش آماری ارزشمند در زمینه ی محاسبه ی دایره لغت افراد شده است.
شما می توانید با مراجعه به لینک زیر دایره لغت خود را محاسبه کنید. http://testyourvocab.com/
هنگام انجام این تست، دو صفحه کلمه را خواهید دید. فقط کلماتی که معنی آنها را با اطمینان می دانید علامت بزنید. در صفحه ی سوم چند پرسش در مورد ملیت و پیش زمینه ی زبان آموزی شما پرسیده می شود. همه را به دقت پاسخ دهید.
در نهایت دایره لغت شما محاسبه می شود.
روش استفاده از تست لغت:
۱. فقط یک بار استفاده کنید. پس از آن دایره ی لغات تان را با جمع زدن عدد نتیجه ی این تست و تعداد لغات لایتنرتان محاسبه کنید.
۲. فقط کلماتی که با اطمینان معنی آنها را می دانید، تیک بزنید.
۳. پرسش های صفحه ی سوم را به دقت پاسخ دهید.
۴. حتی اگر مایل بودید که تست را تکرار کنید، فاصله ی زمانی بین دو تست باید بیش از شش ماه باشد. زیرا این تست ثابت است و اگر کلمات در خاطرتان بماند، خودبخود به دنبال معانی آنها خواهید رفت.
۵. معنی کلمات این تست را سرچ نکنید. چون همان طور که در بند قبل گفته شد، این تست ثابت است و با دانستن جواب پرسش ها، کارایی تست از بین می رود.
این تست یک پژوهش ارجمند در زمینه ی محاسبه ی تعداد لغت های یک نیتیو است.
علم را باور کنید.
Believe in science
در پایان علاوه بر محاسبه ی دایره ی لغات چند لینک حاوی آمارهای بسیار جالب ارائه نیز می شود.
یکی از مهمترین نمودارها در زیر به عنوان نمونه آمده است.
نمودارها، دایره لغت دهک های مختلف اجتماع بر حسب سن آنها را نشان می دهند. منحنی آبی، دایره لغت افرادی است که از پنجاه درصد مردم بیشتر لغت می دانند. بالاترین منحنی مربوط به آنهایی است که از نود درصد مردم بیشتر لغت می دانند. و به همین ترتیب پایین ترین منحنی مربوط به اشخاصی است که فقط از ده درصد مردن بیشتر لغت می دانند.
برای هر نقطه از هر یک از نمودارها، از اطلاعات 2000 داوطلب میانگین گرفته شده است. بنابراین برای هر سن از اطلاعات 20000 نفر استفاده شده است.
به زبان ساده، دایره ی لغت دهک های مختلف اجتماع در سن های مختلف از این نمودارها قابل استخراج است.
سن خود را روی محور افقی در نظر بگیرید. حال از آن نقطه به سمت بالا بروید. اولین نمودار را که قطع کرد، به محور عمودی نگاه کنید. به شما می گوید که دایره لغت دهک اول مردم انگلیسی زبان هم سن شما چند کلمه است؟
همین کار را برای منحنی آبی انجام دهید. دایره لغت متوسط هم سن و سال های نیتیو خود را می یابید.
بدیهی است بالاترین نمودار هم دایره ی لغت قوی ترین افراد نیتیو را نشان می دهد
چقدر دلم می خواست جای شما باشم و شروع کارم با زبان را با زبانشناس و دهکده جشن می گرفتم.
مراحل زیر را بروید و ایمان داشته باشید که بهترین روش موحود است:
۱. یک داستان را به بخوانید و کلمات جدید آن را بفرستید به جعبه ی لایتنر.
۲. اگر موضوع داستان برای تان جذاب نبود،
برگردید به بند یک و همان کار را برای داستانی دیگر انجام دهید.
ولی اگر موضوع داستان را پسندیدید،
متن را بارها بخوانید تا مثل فارسی برای تان روان شود.
تا سی بار روخوانی طبیعی است. یعنی اگر مجبور به تکرارهای زیاد شدید، طبیعی است.
۳. بارها متن را گوش دهید تا مانند فارسی برای تان روان شود.
تا سی بار گوش دادن طبیعی است.
۴. متن را بارها روخوانی کنید.
حتما سعی کنید مانند یک بازیگر نقش بازی کنید و متن را با احساس بخوانید و متناظر با کاراکترهای داستان، حالت های بیان خود را عوض کنید.
۵. هر روز لغات لایتنر خود را مرور کنید.
۶. مراحل بالا را آن قدر ادامه دهید تا دایره ی لغت تان از ۵۰۰۰ لغت رد شود.
۷. هر زمان که وارد پکیج های آقای ای جی هوگ شدید، تکنیک سایه را شروع کنید تا اسپیکینگ تان راه بیافتد.
** پس از آن راه خود بگویدت که چه باید کرد. **
هر چند من همیشه خدمت تان هستم.
هر شش ماه یک بار استفاده کنید.
هر چند ** یک بار استفاده از لینک محاسله ی لغت کافیست، پس از ان باید تعدا لغات لایتنر را با اولین ارزیابی جوع کرد.**
شما راهی تا ۵۰۰۰ لغت یعنی مرز ذوان شدن ندارید. آفرین.
ممنون آقا مصطفی
بنده تقریبا همین کار ور میکنم
هر داستان رو 40 بار میخونم با گوینده هم تکنیک سایه رو پیاده می کنم به طوری که خیلی راحت میتونم برم جلو !
یه چیزی که هس بعضی از لغت ها با اینکه چندین بار تو جعبه باهاش رو به رو شدم ولی بازم تو مغزم فرو نمیره !!!
بازم ممنون از راهنمایی شما و آقا فرزاد
خواهش میکنم
فقط مرور و مرور و مرور و تکرار و تکرار و تکرار
هیچ راه دیگه ای جز تکرار و مرور نمیتونه کلمه هارو تو ذهنت بنشونه
بعدش طبق فرمایش آقا مصطفی از لایتنر هم استفاده کن تا دیگه مشکلی برای فراموشی کلمات نداشته باشی
واسه کشویی کردن هم کافیه این بغل که داری تایپ میکنی سمت چپ ایکون چرخ دنده رو بزن بعد گذینه Hide Details رو انتخاب کن
قبلش اون متن یا عکس رو هایلایت کن
امیدوارم متوجه شده باشی
کاملا طبیعیه. بی خیالشون شو. یعنی مرور کن ولی اهمیتی نده که یادت میرن. در انکی معمولا بعد از ۸ بار اشتباه، کلمه Lapse میشه. یعنی دیگه نمیاردش تا روی اعصابتون نره. مگر این که خودتون برش گردونید.
فرزاد جان به نظر من وقتی با این روش به ده هزار لغت رسیدی دیگه و تکنیک سایه هم جلو رفتی، دیگه این روش ارتقایی برات نداره. باید بری منابع سخت تر مثل فیلم ها رو کار کنی.
پیشنهاد من اینه که بری سراغ TPO و بری به سمت یک نمره ی بالای تافل.
ممنون. گرفتم. تا حالا به این آیکن دقت نکرده بودم. کلا من خیلی پاستوریزه هستم. تا در یک آموزش یک چیزی رو نبینم، به چیزی دست نمی زنم.
توجه کنید که برای استفاده باید در سایت Zhan ثبت نام کرده باشید. راهنمای ثبت نام در فایل راهنما در پست بعدی ارسال خواهد شد. Instruction-TPO-Zhan.pdf (287.7 کیلوبایت)