من زمانی که با زبانشناس شروع کردم این موقعها بود و خیلی دوستای گلی اینجا داشتم، از جمله زری خانوم فعال که اسمش تو این تاپیک آورده شده… الان نمیدونم چرا از قدیمیها کسی نیست…
کتاب محدودیت صفر رو من تقریبا فکر کنم چهارسال پیش از دیجی کالا خریدم و خوندم و دنیای قشنگی به روم باز کرد
تکنیک خاص «هواپونوپونو» در این کتاب، تکنیک فوقالعادهایه که من بارها ازش نتیجه گرفتم…
حالا بعد سالها، دوباره شروع کردم دارم میخونمش و قصد دارم تا آخر ماه تمومش کنم و برم سراغ کتاب بعدی…
حالا چرا دوباره میخونمش، چون این کتاب مثل کلیدی میمونه که رمز یک صندوقچه رو برام باز میکنه و انگار بعد سالها دقیق یادم نمونده تو صندوقچه چی بوده و میخوام دوباره دقیقتر مطالبش رو بخونم و تو زندگیم عملی کنم…
محدودیت صفر یعنی ذهنت رو انقدر پاکسازی کنی، انقدر پاکسازی کنی که خالی بشه…
وقتی به اون محدودیت صفر میرسی، تازه آماده دریافت و جذب میشی… مثل یک زمین خالی که توش هر چیزی بکاری، همون رشد میکنه!
در روزهای آینده سعی میکنم در حین مطالعه بخشهایی از متن رو که جذاب و جالب بود به اشتراک بذارم…
چقد جالب. یه تلنگری برای خود من شد. من خالهام بهم پیشنهاد کرده بود این کتاب رو بخرم و تقریبا هفته پیش خریدمش اما شروع نکرده بودم گفتم کتابای دیگهای در حال خوندن دارم. ولی با توضیحاتی که ساناز جان دادی فکر میکنم الان بهتره با همین کتاب شروع کنم چون بیشتر بهش احتیاج دارم
درسته علی جان. نکتهای وجود داره اینه که آدمها درگیر مشغلههاشون و زندگی شدن. این اتفاقی که میگین تو خیلی اپهای دیگه هم اتفاق افتاده. مثلا من خودم ۵ یا ۶ سال پیش تو اپی به اسم skout بودم. محیط کوچیکی از ایرانیا توش وجود داشتن. ادما اونجا میومدن لایو برگزار میکردن و راجب هر موضوعی میتونستن حرف بزنن با مخاطبایی که تو لایوشون میومدن
دوستیای خیلی قشنگی شکل گرفت، خود من اونجا لایو به زبان انگلیسی میذاشتم و حتی هندی و ترکیهای هم تمرین میکردم با افراد خارجی که تو لایو من میومدن
اما بعد از کلی زمان که گذشت و همه درگیر مشغلههای زندگی شدیم چندبار که تو سالهای اخیر به این اپ مجدد سر زدم نه اون افراد قدیمی حضور داشتن و هم اون جمع دیگه تبدیل به یه محیط شلوغ دیگهای شده بود که اون شور و اشتیاق از بین رفته بود و کامل تغییر کرده بود
محیط تالار هم از دید من به همین شکل شده. گاهی افرادی از اون زمانها میان و به تالار سری میزنن و جویای حال همدیگه میشن ولی لابهلای این موارد همه اکثرا مشغول این زندگیِ شلوغ شدن.
من هم تو این محیط دوستانی پیدا کرده بودم که الان اصلا خبری ازشون نیست متاسفانه
از اقا کامبیز کم و بیش خبر دارم و ایشون هم مشغول هستن اما کمتر سر میزنن به این محیط
فکر کنم یکی از دلایلش اینه که هر کسی مشغلهای پیدا کرده و فرصت پیدا نمیکنن، ولی در هر صورت امیدوارم که باز یکی یکی برگردن به خونه و شاهد حضور پر رنگ قدیمیهای تالار هم باشیم…
بله گذر زمان زندگی رو دستخوش تغییرات زیادی قرار میده و ممکنه مسیر زندگی رو به کل عوض کنه. به هر حال امیدوارم آقای کشاورز و همه ی اون دوستان تو هر مسیری که هستن طی این سال ها به آرزوهاشون رسیده باشن.
من از اون اپی که گفتین هیچوقت استفاده نکردم. ولی تا قبل از این قطعی ها از پلتفرم هلوتاک استفاده میکردم و دوستان نیتیو زیادی اونجا پیدا کرده بودم که الان متاسفانه خبری ازشون ندارم.
برای من بازدهی خیلی زیادی داشت. حتی یه سری از دوستان تالار رو اونور هم باهاشون روم مشترک داشتم. امیدوارم شرایط نت هر چه زودتر به حالت عادی برگرده. باعث خوشحالیه اگه شما و بقیه دوستان اگه فرصتی هر چند کوتاه پیدا کردید، بتونیم اونجا هرازگاهی روم هایی داشته باشیم و تاپیک محور با هم انگلیسی صحبت کنیم.
دقیقا انشالا تمام دوستان علیالخصوص اقا کامبیز همیشه در مسیر موفقیت و رشد باشن و ما هم از دیدن موفقیتهاشون خوشحال بشیم
بله درسته برای من هم اپی که گفتم خیلی تاثیر زیادی داشت چون اون اوایل حس میکردم کسی منو نمیشناسه پس از اشتباه کردن نمیترسیدم و کم کم رشد کردمو اعتماد بنفس گرفتم.
بله حتما خوشحال میشم. مخصوصا که تو تاپیکها متوجه شدم هم رشته هم هستیم
انشالا شاید حتی بتونیم داخل اپ زبانشناس همین حرکت رو پیاده کنیم
اگه چنین امکانی در زبانشناس فراهم بشه که بتونیم اینجا گروهی تمرین و مکالمه داشته باشیم عالی میشه (منم از اوناییم که ترس از اشتباه و صحبت دارم و چنین موردی میتونه خیلی به درد بخوره)
بله خیلی خوبه ولی یه موضوعی هم هست. اینکه کنترل تالار به مراتب راحت تر از اون فضاس. ببینید مثلاً همین هلوتاک میدیدم یه سریا یه رومایی میزدن که اصلاً هیچ ربطی به زبان نداشت. میومدن با زبان مادریشون بی هدف صحبت میکردن. ظاهراً اونجا رو با کلاب هاوس اشتباه گرفته بودن! اگه چنین قابلیتی هم اضافه بشه باید به خوبی روش نظارت بشه.
ولی خب هر چقدر هم بهینه باشه بازم استفاده از اپ هایی مثل هلوتاک لازمه به نظرم. ما اگه خیلی Fluent هم باشیم، بازم تأثیری که نیتیوها میزارن بیشتره. حداقل تجربه منه.
متاسفانه همه جا هستن کسایی که از فضا سواستفاده میکنن و اون عده رو باید نادیده گرفت، من این مورد رو چند سال پیش تو Discord از سمت ایرانیهای همیشه در صحنه حاضر خیلی دیدم
این برنامه رو دوستان تو همین تالار معرفی کردن و تا یه مدت که فرصت استفاده پیدا کرده بودم واقعا به دردبخور بود، روم های عمومی واقعا عالی بودن و افراد از همه کشورا میومدن و من با اینکه خودم تسلط به صحبت زیاد نداشتم و فقط شنونده بودم، ولی همین گوش دادن به صحبتای نیتیو زبانها و غیره هم مفید بود برام
زبانشناس که بشه واقعا عالی میشه و به قول شما نظارت بیشتری هست… ایشالا جهانیش هم میکنیم
دقیقا موافقم نظارت ممتد میخواد تا محیطش سالم بمونه و فقط در جهت ارتقای زبان باشه. اگر زبانهای دیگه رو به اپ اضافه کنیم هم این احتمال بیشتر میشه که افراد خارجی زبان هم بتونیم جذب کنیم
آدمایی که گاهی یهویی مطالبشون رو میبینم و احساس دلتنگی میکنم مثل زری بانو، نوشین خانم، زینب خانم، آقا ابوالفضل که خیلی ازم کوچولوتر بود، آقای پودینه که کلی ازشون یاد کرفتم.
هعی یادش بخیر چقدر یه زمانی برای این تاپیک هیجان داشتم. صد دفعه متن اولشو نوشتم و پاک کردم. بغض
خواندن شاهنامه فردوسی بر هر ایرانی واجب است. اما همه کس وقت یا توان آن را ندارند که ۵۰ هزار بیت شاهنامه را از آغاز تا پایان بخوانند. یکی از بهترین گزیده های شاهنامه از مصطفی جیحونی است که در دهه هفتاد منتشر شد و شوربختانه دیگر تجدید چاپ نمی شود. اما در فروشگاه های کتاب های قدیمی و دست دوم می توان نسخه ای از آن را یافت (نسخه pdf کتاب را هم در زیر گذاشتم).
این گزیده شامل حدود ۲۰ هزار بیت است و ابیات و بخش های نه چندان ضروری از آن حذف شده اند و خلاصه این حذفیات به نثر و در چند سطر آمده است تا گسستگی در روند داستان پدید نیاید. برای نمونه:
نیمه تاریک وجود رو من فکر کنم سال ۱۴٠۲ شروع کردم بخونم، الان اسم انتشاراتش و مترجم یادم نیست و کتاب رو هم قرض دادم به یکی بخونه دم دستم نیست عکس بگیرم ازش بفرستم،،، هرچند من فرصت نکردم اون کتاب رو بخونمش تا اینکه قسمت شد خودم با انتشارات آبیژ ترجمه این کتاب رو انجام دادم و همزمان با ترجمه و بازخونی قبل چاپ، میشه گفت یه دور کتاب رو کامل خوندمش…
کتاب نیمه تاریک وجود خیلی طرفدار داره و از اون کتابای پُر فروشه، فقط یک کم درک حرفای دبی فورد برای هر کسی آسون نیست، مگه اینکه تو مسیر خودشناسی باشی و بفهمی چی میگه
دبی فورد در این کتاب بحث مهم سایهها رو مطرح میکنه، اینکه ما از هر چیزی که تو این دنیا بدمون میاد، اون سایهای از خودمونه و اون رو تو وجود خودمون داریم… بحث مفصل و جالبیه و باید درگیر کتاب شد تا بفهمیم چی میگه
آخر هر فصل هم تمریناتی آورده که باید انجام داد، ولی خب من که فرصت نکردم، فقط خوندم کتاب رو
اما شما اگه میخوای از این کتاب نتیجه بگیری، حتما سعی کن تمریناتش رو هم انجام بده