۱۷
همبازی که از ما گذشت ولی بشخصه برای یکی مثل من که دیگه دوست و رفیق آنچنانی ندارم یکم سخته.
البته بعضی وقتا هم با خودم میگم همچین بدم نیست که تنهام( مخصوصا وقتایی که بریم جیگرکیمطمئنم که همش واسه خودمه و با هیچکس سهیم نمیشم)
باران جان
شراکت با برادر و خواهر لذت بخشه
اساسا بعد از مدتی دیگه تنهایی اش حال نمیده
مثلا من هرجا غذای خوشمزه ای باشه، دلم میخواست برادرها و دخترهام هم می بودن. گاهی اوقات که مثلا برنج و خورشت داریم، ممکنه سیب زمینی سرخ شده یا گوشت به من ترسه (قایمکی سهم خودم رو میذارم تو بشقاب بچه ها، میدونم دوست دارن) اما همون برنج و خورشت بدون گوشت و سیب سرخ شده با بودن اونها خیلی بیشتر می چسبه. اساسا بعد از یه مدتی بدون اونها چیزی حال نمیده
پیر شی مادر … با توجه به سنت دیگه والدین سرمایه گذاریشونو رو شما انجام دادن…
باران هستم
خب مشکل اینه که من مثل شما از خود گذشته نیستم مخصوصا در رابطه به غذاهای مورد علاقم
اره دیگه
هر چند منم سنگ تموم گذاشتم
هم واسشون پسر بودم هم دختر
آقا مصطفی یک سوالی که ذهنم رو مشغول کرده این است که با دوره های ای جی هوگ ما سعی می کنیم با تکرار زیاد الگوها و قالب ها رو اتومات کنیم و دیگه میمونه تغییر فعل یا قسمت های دیگه برای منظور جدید آیا این اتومات شدن و نهادینه شدن و تقریبا سپردن به ضمیر نا خودآگاه و حذف خودآگاه و تشکیل یک اسکلت ساختاری نهادینه کمک کننده برای یاد گیری زبان آلمانی بوده یا مغز برای نهادینه شدن فرضا اون ۱۰۰ بار تکرار رو مجددا نیاز داره چون اون روز سعی میکردم مثل فارسی و به غلط انگلیسی صحبت کنم منظورم فاعل مفعول فعل هست خیلی برام سخت بود
سلام. بله قطعا کمک کننده بوده. من mini story های LingQ رو هر کدوم یک هفته وقت میذاشتم که تقریبا میشد شصت هفتاد بار تکرار. یادگیری زبان هم یک فرآیند مغزیه و برای نهادینه شدن زبان باید تکرار کرد و ورودی های زبان رو افزایش داد تا مغز ما کم کم بهشون عادت کنه.
ولی باز گاهی فکر میکنم که مغز بعضی افراد انگار راحتتر زبان جدید رو یاد میگیره و نیاز به تکرار کمتری دارند.
آلمانی هم فاعل فعل مفعوله یا مثل فارسی هست
در کل اگر مثل بنده جبرگرا باشید، چیزی که علم امروز تأییدش میکنه، بیشتر به استعداد و کمتر به تلاش و پشتکار اهمیت میدید. هزاران علت و معلول دست به دست هم داده اند تا من این پست رو بنویسم، توهم اراده آزاد به دلیل اینه که توجهی به این هزاران علت و و معلول نداریم. به خاطر همینه که در کشورهای متمدن مجازات اعدام کم کم داره منسوخ میشه، چون فیلسوفان و دانشمندان اونها بر این نکته تأکید میکنند که ما اونطور که فکر میکنیم آزاد نیستیم و اگر خود ما جای اون شخص بودیم همون عمل رو مرتکب میشدیم. در کشورهای متمدن این انسانها را محصور میکنند تا دوباره (باز هم از روی جبر) به دیگران آسیب نرسانند، نه اینکه حق زندگی را از آنها سلب کنند!
من نمیگم در همه چیز معتقد به جبر باشیم، ولی به هر حال در جهانی زندگی میکنیم که قانون علیت بر آن حکمفرملست. اعتقاد به جبر و ضرورت همونطور که اسپینوزا هم میگفت باعث آرامش درون میشه. شما دیگه نه از جهان انتظار زیادی دارید نه از انسانها، نه از موفقیت هاتون مغرور و سرخوش میشید نه از شکست هاتون سرخورده و ناامید.
به قول ابوالعلا معری:
ما باختیاری میلادی و لا هرمی
و لا حیاتی، فهل لی بعد تخییرنه زادنم به اراده من بود و نه پیری و فرجامم و نه همه هستی ام! آیا پس از این مرا اختیاری خواهد بود؟
بله, آلمانی هم مثل انگلیسی فعل و فاعل و مفعول داره و گرامر خیلی سختتری هم داره. در آلمانی حتا صفت رو هم صرف میکنند! مثلا در انگلیسی شما همه جا فقط میگید good، ولی در آلمانی بسته به نقش کلمه باید یکی از اینها رو به کار ببرید:
gute, guter, guten, gutem, gutes
آره ببخشید یادم رفت
قبلا گفته بودی
خواهش
لطف دارید
با نظر شما هم موافقم
بنظر من تلاش و کوشش از استعداد میتونه مهم تر باشه، حداقل در سطح متوسط (از نوابغ و موارد خاص صرف نظر کنیم)
نیکلا تسلا
Nicola Tesla
دانشمند بزرگ و شهیر، کسی که نامش بخاطر موارد بسیار به گوش بسیاری از ما آشنا است. مخترع برق متناوب که امروزه در خانه هایمان اسافاده می کنیم (هرچند که بنام ادیسون تمام شد!)
او اختراعات بسیار زیاد و مهم دیگری هم داشت که شرح آن از این مختصر بیرون است.
وی در سال ۱۸۷۰ در امپراطوری اطریش از تباری صرب متولد شد. او در سال ۱۸۸۴ به آنریکا مهاجرت کرد. در سال ۱۹۳۷ در آپارتمانی در نیویورک در تنهایی مرد و جسدش دو روز بعد توسط یک خدمتکار گزلرش شد. تسلا میتوانست به هشت زبان صحبت کند: صربیکرواتی، چکی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، مجاری، ایتالیایی و لاتین
نیکلا تسلا در آزمایشگاهش
چه جالب
راستش خواستم در مورد افراد چند زبانه مشهور بنویسم و بین شون بنظرم کسی بهتر از تسلا نیومد
دوست عزیزی دارم که تقریبا هر بار می بینمش چیزی در مورد زندگی تسلا میگه
قضیه خواب و دیدگاه تسلا در مورد ازدواج رو هم نمیدونستم، متشکرم
نمی خوام فک کنید بهونه می یارما ولی خب انجام یه کاری به بهترین شکل ممکن و به نحو احسن نیاز به یه سری ورودی هایی داره مثل، مجبور باشی، مثله دغدغه ی فکری و پولی و هر چیزی دیگه نداشته باشی، وقت داشته باشی که بخوتی، گوش کنی و … موقعیت داشته باشی با دو نفر دو کلمه حرف بزنی اون وقته که مثله ذره بین می تونی رو هدفت تمرکز کنی و بری جلو…
باور دارم در کنار یاد گرفتن یه زبان رو نحوه ی فک کردنمون باید کار کنیم، از مسایل یا دعدعه ها به راحتی عبور کنیم و
لا از نظر روانی خودمون رو اول آماده کنیم … هر چند خداییش سخته واسه همینه هر چی سنت کمتر باشه بهتر زبان یاد می گیری.
حالا که بحث ازدواج شد
یکی دیگه از چند زبانه های مشهوری که هیچگاه ازدواج نکرد ملکه الیزابت اول بود. او اعتقاد داشت ازدواج مخل وظیف او بعنوان ملکه در رسیدگی به مصالح کشور است و به ملکه باکره مشهور بود. البته گفته شده که یک معشوق داشت و باکرگی او صرفا یک بزرگنمایی بوده، اما بهرحال ازدواج رسمی نکرد و فرزندی هم نداشت.
او زندگی بسیار سختی داشت، پدرش هنری هشتم رویای پسر دار شدن داشت. این رویا در نهایت به فجایعی از جمله اعدام چند تا از همسرانش و جنگ مذهبی در انگلیس! ختم شد. مادر ملکه الیزابت هنگامی که او تنها دو سال داشت اعدام شد. خود او هم در جوانی مدتی زندانی بود. اما وقتی که به حکومت رسید بویژه با تکیه به تیم بسیار قدرتمندی از مشاوران، کشور رو به خوبی اداره کرد و دوران حکومت او به عصر طلایی انگلیس یا عصر الیزابت شناخته شد. او سعی کرد که حتی النقدور از جنگ مستقیم با رقبا خودداری کنه و روابط رو توسعه بده.
او به زبان های انگلیسی، اسپانیایی، فرانسوی ، یونانی ، لاتین ، ولزی و ایتالیایی تسلط داشت. برخی از منابع مدعی هستند علاوه بر این زبانها با تسلط کمتری قادر بوده تا به آلمانی ،ایرلندی ،اسكاتلندی گالیسی و كورنیشی نیز صحبت کند.
البته جا داره از نوابغ ایرانی چند زبانه هم یادی کنیم
مثلا جناب خان که استعداد شگرفی در صحبت کردن به چند زبان داره
(هرچند جناب خان انصافا خیلی خوب بود)
البته زبان فرانسه ایشون هم خیلی خیلی خوبه
خواهش
خوشحالم که پسند افتاد
ممنونم آقابهزاد @behzad.rayan
تاپیک جالبی بود.
کامنتهاروخوندم وبه اطلاعاتم درموردتسلا ،خیلی اضافه شد.
امامتاسفانه ويدئوهابرام فعلابازنشدن،شایدبعدادوباره چکشون کنم.