هر کسی از ظن خود شد یار من

سلام بر شما خواننده عزیز،محترم و دوست داشتنی
میرکمالی هستم،علی میرکمالی
:slightly_smiling_face: :slightly_smiling_face: :slightly_smiling_face:
اگر خاطرات سفر به زنجان را تا ماندگاری به سبک مردان نمکی دنبال کرده باشید،قطعا می دانید که دیگر باید الان گشنه مان شده باشد و باید برویم دنبال قسمت جذاب ناهار!چون به قول “بابا پنجعلی”:«نهار نخردمی»!

بیرون از موزه،همسرم از خانم شیک و آلامدی که در حال گذر بود سوال کرد که:«رستوران خوب این اطراف کجا است؟»
آن خانم محترم هم نیم نگاهی به همسرم انداخت و گفت:«نمی دونم من اهل این اطراف نیستم،امروز خرید داشتم آمدم بازار،ولی “غذای چنگال طلایی” خیلی خوب است،ما همیشه می رویم آنجا!»
با آن لحنی که آن خانم گفت چنگال طلایی،پشتم لرزید!تا ته ماجرا را خواندم.احتمالا یک رستوران لوکس و لاکچری بود.حقیقتش با توجه به خریدهای غیر منتظره ای که در بازار کرده بودیم،آمادگی یک رستوران گران را نداشتم.در اینترنت اسم رستوران را جست و جو کردم و دیدم بعله،از آن رستوران گران ها است! و البته خوشبختانه خارج از محدوده بازار بود که ما در آنجا قرار داشتیم.همین را بهانه کردم و به همسر و دخترم گفتم:«با توجه به اینکه محدودیت زمان داریم ،اگر بخواهیم این همه راه را تا این رستوران برای ناهار برویم،کلی زمان از دست می دهیم پس بهتر است از کاسب های بازار سوال کنیم که یک رستوران خوب این اطراف معرفی کنند.»

از شانس ما آن موقع دم راسته زرگرهای بازار بودیم و همسرم هم رفت داخل اولین مغازه طلا فروشی که از صاحب آن سوال کند.آقای زرگر هم ظاهرا از اینکه همسرم برای خرید داخل مغازه نرفته بود کمی جا خورده بود،پاسخ داد:«توی بازار رستوران خوب پیدا نمی کنید،اگر رستوران خوب و درست وحسابی می خواهید بروید رستوران"نفیسی" یا “مجلسی” یا حداقل “مشاهیر” !
همانطور که از اسم این رستوران ها می توانید حدس بزنید همگی رستوران های گران قیمت بودند که البته خوشبختانه از منطقه بازار دور بودند و به همین یک دلیل ساده حذف می شدند!
:plate_with_cutlery: :plate_with_cutlery: :plate_with_cutlery:
من در بازار تهران زیاد غذا خوردم و می دانم که همیشه در بازار رستوران هایی است که غذای خوب می دهند و قیمت مناسبی هم دارند؛که دلیل اصلی آن هم این است که چون مشتریان شان بیشتر از اهالی بازار هستند و دستشان در کار است،نمی توانند خیلی گران بدهند از طرفی هم چون مشتری ها اکثرا دائمی و ثابت هستند،کیفیت غذاها باید خوب باشد وگرنه فردایش کاسب بازار دم رستورانشان شاکی می شود.

در همین فاصله توی اینترنت جستجو کردم و متوجه شدم که یک رستوران به اسم هفت چنار در بازار زنجان است که ظاهرا غذای خوب و با کیفیتی دارد و فاصله اش هم با پای پیاده خیلی کوتاه است.منتهی شاید تنها اشکالش این بود که ظاهر خیلی شیک و پیکی نداشت و خیلی معمولی بود.برای همین به همسرم و آوید پیش آگاهی دادم که اینجا غذایش خوب است ولی از ظاهر آن،جا نخورید و به کیفیت خوب غذایش فکر کنید.
خلاصه رفتیم و جای شما خالی غذای سالم و تمیزی هم داشت که با نظراتی که مردم در اینترنت داده بودند،مطابقت می کرد.

مساله اینجا است که وقتی شما در موردی از دیگران کمک و یا راهنمایی می خواهید،مردم اغلب بر اساس نقطه نظرات خودشان و برداشتی که درست یا غلط،آن لحظه از شرایط شما دارند؛اظهار نظر می کنند.واقعا ممکن است که توصیه یا پیشنهاد برای شرایط واقعی شما مفید و مناسب نباشد.
در واقع خود شما بهتر از هر کسی می دانید که چه نیاز دارید و چه به کارتان می آید.برای همین بهتر است که در سوالتان به دقت و کامل شرایط و خواسته تان را شرح دهید تا طرف مقابل بتواند راهنمایی بهتر و مفید تری بکند.
این میسر نیست جز اینکه اول خودتان با خودتان،تکلیفتان را معلوم کنید و دقیقا در خودتان تعمق کنید و بفهمید که به دنبال چه هستید.

حالا حکایت یادگیری زبان است.شما باید برای خودتان دقیق مشخص کنید در چه سطحی هستید؟چقدر لغت می دانید؟سطح شنیداری شما چقدر است؟چقدر زمان در روز می توانید برای یادگیری زبان وقت بگذارید؟چه هدفی از خواندن زبان در سر دارید؟روحیه تان با چه منابعی سازگارتر است؟چقدر نظم پذیر هستید؟چقدر نیاز دارید که شخص دیگری شما را کنترل و هدایت کند؟ و…
این لیست می تواند خیلی خیلی گسترده تر از این باشد.پیشنهاد می کنم که سعی کنید با تفکر و دقت به آن پاسخ دهید و بر اساس جوابهایی که به خودتان می دهیدو اینکه مشخص کردید واقعا از زبان چه می خواهید،آن وقت از خوان گسترده و متنوع زبانشناس هرچه می خواهید برای خودتان بردارید و از یادگیری اش لذت ببرید.
وگرنه اینکه هر هفته از این کتاب به آن دوره،از این پادکست به آن فیلم و… بروید،جز پریشانی و مغشوشی چیزی برایتان به ارمغان نخواهد داشت.

سلف سرویس زبانشناس در خدمت شماست،از آن حظ وافر ببرید.
:fried_egg: :fried_egg: :fried_egg:

از شما دعوت می کنم که هم اینک در نظر سنجی مطلبی که مطالعه فرمودید شرکت کرده و به این نوشته همانند یک ورقه امتحانی نمره بدهید!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20

0 رأی دهنده

:heart_decoration: :heart_decoration: :heart_decoration:
در ضمن،دیروز من مطلبی متفاوت،درباره یادگیری زبان تحت عنوان دوقلوهای افسانه ای زبان،برادران منصوریان در سایت ویرگول منتشر کردم که از شما دوستانه دعوت می کنم آن را نیز مطالعه بفرمائید و اگر صلاح دانستید در نظر سنجی آن شرکت کنید.

• خوب بود،پسندیدم.
  • جالب نبود!
  • نمی خواهم بخوانم.

0 رأی دهنده

:anger: :anger: :anger:
صمیمانه از شما سپاسگزارم که این متن را مطالعه کردید و بسیار مشتاق هستم که نظر شما عزیزان را هم بدانم و آگاه شوم.
دوستدار شما
علی میرکمالی
پنجشنبه
چهارم خردادماه یکهزار و چهارصد و دو
1402/3/4

7 پسندیده

جناب میرکمالی عزیز
بسیار برای بنده باعث افتخاره ک میتونم با انسان فرهیخته ای چون شما صحبت کنم و نظر بدم
سپاس بابت نوشته های جذاب و دلنشینتون
برقرار باشید:tulip:

3 پسندیده

سلام جناب میرکمالی

جالب بود اما یکم طولانی

داستان جالبی بود.

آخرش افتادم یاد فلفل نبین چه ریزه بشکن ببین چه تیزه افتادم ، ظاهر رستوران خوب جالب نبود اما کیفیت خوبی داشت

امیدوارم همیشه موفق باشید :rose:

3 پسندیده

سلام سرکار خانم فاطمه
این نظر لطف و بزرگواری سرکارعالی است.
برای من هم بسیار مایه افتخار و امتنان است که در زبان شناس،مخاطبینی چنین حمایت کننده دارم.

4 پسندیده

سلام جناب آقای یوسف عزیز
انتقاد شما عزیز بزرگوار از جهت طولانی بودن را با روی باز پذیرا هستم و سعی می کنم در نوشته های بعدی این مورد را رعایت کنم.
سپاسگزارم که به نوشته بنده توجه کردید و با بیان نظرتون در بحث مشارکت داشتید.

3 پسندیده

می دونین شما از تکنیک استوری تلینگ استفاده می کنید؟
یعنی اول یه داستانی می گین و بعد ربطش می دین به موضوعی که همه برای ان توی این تالار هستیم‌ .
این خیلی عالیه.
و خیلی به دل می نشینه.
نحوه ی نوشتنتون گیراست و روان.
طولانی بودنش هم اگه حذف بشه به نظرم داستان نصفه می مونه .
ولی حق مطلب رو خوب ادا کردین.
دست میرزاد:crossed_fingers:

5 پسندیده

ممنون که به نوشته من توجه نشان دادید و آن را تحلیل کردید.
قطعا دلگرمی و حسن توجه شما موجب مصمم تر شدن من در ادامه مسیر می شود.

4 پسندیده

رستوران ها و کترینگ ها هم مثل باقی قسمت های بازار هوشمندانه به خواست مشتریان توجه نشان می دهند و خود را تطبیق می دهند.
این انطباق و هوشمندی بازار همیشه برای بنده هم آموزنده بوده

2 پسندیده