سلام و روز و شب بخیر. خب یکسال دیگه هم گذشت و این دفعه تونستم زنجیره ۳۶۵ روزه سال قبل رو به ۷۳۰ روز امسال برسونم (اینم لینک پست پارسال: زنجیره ام یکساله شد ). این مطلب رو به دو دلیل مینویسم:
۱. به کسی که داره از این اپلیکیشن استفاده میکنه تجربه ۳-۴ ساله خودم رو در استفاده از این اپ بگم (بله حدود ۳-۴ سال چون چند بار هم زنجیره های ۱۰۰ روزه داشتم که شکسته شده).
۲. میخواستم خودم رو با گذشته خودم مقایسه کنم (و شاید در آینده باز هم این کارو با این نسخه بکنم).
پارسال من تو همون پست گفتم که صحبت کردنم در حد B1-B2 باقی مونده درحالی که دانش لغات و درک مطلبم نزدیک C1 هست. آیا در یکسال پیشرفتی حاصل شده؟ باید بگم بله. صحبت کردنم الان نزدیک به C1 شده و دایره لغاتم همچنان تو همون مرحله C1 قرار داره (شاید پارسال اونقدرا هم c1 نبودم و اشتباه محاسبه کرده بودم ).
نکته ای که متوجه شدم اینه که بعد چند سال مطالعه سنگین و حرفه ای به مرحله ای میرسین که دیگه مغزتون دوست نداره لغات انگلیسی رو به فارسی معنی کنه و وقتی از اون لغات استفاده میکنید معنیش در ذهنتون یه چیز کاملا ناخوداگاه شده و نیازی نیست بهش فکر کنید تا معنیش رو بفهمید.
یه نکته جالب دیگه اینه که بعد از رسیدن به حدودای سطح B2-C1 دانش زبانیتون یه حالت plateau پیدا میکنه؛ یعنی سرعت پیشرفتتون به شدت کم میشه. دلیلش هم اینه که شما اکثر لغاتی که برای روزمره نیازه رو بلدید و تازه علاوه بر اون لغات ادبی زیادی هم مطالعه کردید. این حجم زیاد از اطلاعات زبانی باعث میشه دریافت مغز پایین تر بیاد چون وقت بیشتری نیاز داره تا دانش قبلی رو مدیریت کنه. پس وقتی دیدید سرعت یادگیری کمتر شده، بدونید که تو مسیر بین متوسط رو به بالا و پیشرفته قرار گرفتین. یه هُل دیگه به خودتون بدید به مرحله پیشرفته میرسین ولی ممکنه چندسال دیگه نیاز داشته باشید.
نظرم راجب اپلیکیشن (من هنوز نسخه قدیمی رو استفاده میکنم): اپی که هم منابع رو به صورت متن و صوت فراهم کرده و هم یه جعبه لایتنر با قابلیت سرچ داره (این قابلیت سرچ واقعا کمک بزرگی بوده برای من و به طرز عجیبی در اپ های دیگه نیست. واقعا کار سختیه که برای لغات داخل اپ یه بخش جست و جو درست کنن؟) قطعا بخش زیادی از نیاز های زبانیت رو برطرف میکنه. بنابراین به شدت کمک بزرگی بوده برام. هرچند باز هم به تلاش و خلاقیت خودتون بستگی داره که چطوری از این امکانات استفاده کنید.
پس در کل تا جایی که میتونید منابع مختلف بخونید، از مسیر لذت ببرید، بدونید که کتاب هایی که به انگلیسی میخونید میتونه به شدت روتون تاثیر بذاره و چیز های زیادی بهتون یاد بده و این خودش به یادگیری ناخوداگاه کمک میکنه، لغات رو وقتی مرور میکنید و به اصطلاح وارد مرحله “آموخته شده” میشه به این معنی نیست که شما دیگه اونو بلدید، باز منابع رو مطالعه کنید و همیشه هرازگاهی به لغات قبلی برگردید و سعی کنید معنی و هم معنی هاش رو حدس بزنید چون زبان فرّاره.
سلام وقت بخیر.خیلی ممنون از توضیحات ارزشمند و مفیدتون.کاش اسم همه منابعی که توی این مدت استفاده کردین رو لیست میکردین خصوصا اولین منابع رو که با چیا شروع کردین
سلام. موفق باشید. البته سطحی که اپلیکیشن نشون میده واس خیلی کاربرا درست نیست.
بعد یه سوال: هیچ راهی نیست برای اینکه زنجیره رو بشه به مدت دو ماه نگهش داشت؟ برای دوره آموزشی سربازی من به موبایل دسترسی ندارم و واقعاً نمیخوام زنجیره بشکنه.
متاسفانه من همه ی منابع رو به خاطر ندارم. اینم بگم قبل از اینکه با این اپ اشنا بشم سطحم در حد A2 بود پس صفر صفر هم نبودم. ولی اولین منابع رو تا حدودی به یاد دارم. بیشترشون رمان های کودکانه بودن، مثل همون داستان های سطح بندی شده زبانشناس. حدود ۲۰-۳۰ ساعت از اون منابع رو یادم میاد استفاده کردم. بعدش هم رفتم سراغ مجموعه Goosebumps. اینا فک کنم اولین دوره هایی بود که کامل خوندمشون. بعدش هم سعی کردم رمان های زبان اصلی بدون سطح بندی رو بخونم، اولیش هم فک کنم The Alchemist بود که پیارسال خوندم. البته اینم بگم تمام این مدت خارج از اپ زبانشناس هم فعال بودم و ویدیو های مورد علاقه خودم رو در یوتیوب به زبان انگلیسی میدیدم که بسیار بهم کمک کرد. آهنگ های انگلیسی زیادی هم داشتم مخصوصا از Michael Jackson و Queen. فیلم و سریال هم همیشه به زبان انگلیسی میدیدم.
سلام و ممنونم. بله میدونم. من خودم رو جداگونه سطح بندی میکنم و همه ش رو به اپلیکیشن نمیسپارم.
ببینید من از نسخه قدیمی اپ استفاده میکنم حالا نمیدونم شما از کدوم نسخه استفاده میکنید ولی عملا شما بعد از اینکه دو ماهتون تموم شد میتونید برگردید ۲ ماه تاریخ گوشی رو عقب ببرید و زنجیره تون برمیگرده
ولی خب تو اکثر مواقع این کار نامردیه ولی چون شرایط شما خاصه پس فکر کنم مشکلی نیست. ولی کار سخت اینه که شما باید برای ۲ ماه بعد رو زنجیره تشکیل بدین. یعنی دوباره بشینید و هر روز اون ۲ ماه رو زنجیره تشکیل بدید و هی تاریخ گوشی رو یه روز یه روز به سمت زمان حال ببرید تا در نهایت زنجیره تون به زمان حال برگرده.
ایول دارین میشه بگین تو سطح A1-A2 چه چیزاییو مطالعه میکردین مخصوصا منبع اصلیتون و حتما وقتی سه ساله شدین باز پیام بزارژن و از تجربیاتتون بگین موفق باشین
سلام وقت بخیر اول خیلی بهتون تبریک میگم الان شما جایی هستید که آرزوی من هست واقعااآااااا خوش بحالتون . سالها که دارم می خونم اما هنوز در سطح a2 هستم خودم میدونم اما اپ زده نزدیک b2 اما چون هنوز نمی تونم راحت جمله بندی کنم و باید فکر کنم یک جمله ساده بگم
آما بی اندازه از پیشرفت شما خوشحالم و شاد که بالاخره یکی به جایگاهی که من دوست دارم برسم رسیده و داره از اون جایگاه ومنظره که میبینه با من صحبت می کنه و از زیباییهای اون منطقه می گه که آره اگر برسید این مناظر برای شما هست بیایید و ببینید
چون من آرزوم هست که زبانم عالی و روان بشه و بتوانم با توریستها صحبت کنم و تور لیدر باشم
لطفا اگر امکان داره در مورد اینکه روزی چند ساعت و چطور می خوندید آیا با تمرکز بوده یا نه ،چون من می خونم روزی 2 ساعت رو و گاهی بیشتر اما تمرکزم زیاد نیست وقت خواندن اکثرا حواسم پرت میشه با اینکه میرم داخل اطاق تنها باشم یا خوابم میگیره
دوم اگر در مورد خلاصه گویی توضیح بدید ممنون میشم چون از یکی از دوستان پرسیدم فکر کنم وقت نکردن توضیح بدن برام
سوم : آیا با خودتون و اینه زیاد صحبت می کردید یا نه فقط گوش می کردید و تکرار و دیدن فیلم و آهنگ
ببخشید سوالهای زیاد شد
شما در نقطه ای قرار دارید که آرزوی مت هست به امید روزی که من هم برسم و این شکل کامنت برای دیگر دوستان بزارم
حتی فکر کردن به آن درجه از راحت صحبت کردن منو به وجد میاره
خیلی ممنون. سطح A2 فکر میکنم بیشتر حالت کژوال داشتم و خیلی مصمم نبودم که زبان یاد بگیرم. البته ریلکس بودن خودش یه خوبی داره باعث میشه ناخوداگاه یه چیزی رو یاد بگیری بدون اینکه جدی باشی و خودت رو اذیت و خسته کنی. یا توجه به چیزی که یادم میاد، وقتی A2 بودم بیشتر مواقع داشتم ویدیو های زبان اصلی میدیدم در کنارش ویدیو های کوتاه گرامری. ویدیو های زبان اصلی منظورم ویدیو هایی بودن که معمولا خودم علاقه داشتم ببینم، مثل ویدیو های تاریخی یوتیوب، موزیک ویدیو ها، ویدیو های فان و سرگرم کننده و… . گاهی اوقات چندبار تکرار میکردمشون چون واقعا به محتواش علاقه داشتم (وقتی سنت کمه اشتیاق بیشتری هم داری به یادگیری یه زبان جدید). فکر میکنم شما هم موضوعات مورد علاقه تون رو پیدا کنید و ویدیو های انگلیسی در اون موارد رو تماشا کنید اول به تلفظ شما کمک میکنه و دوم به دانش لغات شما. یه کمک دیگه ش هم اینه به شما طرز ادا کردن کلمات و ری اکشن هارو میده. مثلا میدونید چجوری و با چه تُنی بگید Jesus! یا Unbelievable!
اونموقع سطحم برای درک رمان های درست حسابی کافی نبود و فیلم هارو هم با زیرنویس میدیدم ولی فیلم دیدن هم به شدت بهم کمک کرد.
بله قطعا حس خوبیه وقتی هر ویدیویی که دلتون میخواد رو کلیک میکنید و میبینید بدون هیچ زیرنویس و… و خیلی راحت با هرکسی که میخواین راجب هر چیزی که میخواین صحبت کنین (من یه بار داشتم راجب فلاسفه ی یونان باستان با یه دوستی در پلتفرم Discord بحث میکردم. خیلی فان و جالب بود). خیلی از این بحث ها در زبان فارسی نیست دلیلش هم اینه که فرهنگ ایران یکسری بحث های مخصوص خودش رو داره و ما ایرانیا ترجیح میدیم راجب همون چیزا صحبت کنیم ولی وقتی در های یه زبان دیگه به روت باز میشن انگار دنیایی از عقاید و زاویه دید های جدید هم برات unlock شدن
راجب بخش دوم حرفتون درباره تمرکز باید بگم که همیشه تمرکز نداشتم و همیشه هم سرسری نخوندم. ولی همیشه خوندم . وقتایی بوده که نیم ساعت خوندم چون وقت زیادی نداشتم و وقت هایی هم بوده که با تمرکز زیاد حدود ۶ ساعت خوندم. ولی خب مهم اینه شما ادامه بدین. اینکه مثلا هر چند روز یه بار ۸ ساعت بخونید بعد ۵ روز هیچی نخونید خوب نیست. هر روز ۱ ساعت هم بخونید ولی با دقت و حوصله بخونید خیلی بهتره. یه نکته ی دیگه هم اینه که شما اگه اوقات فراغت خودتون رو به انگلیسی انجام بدید نتیجه ۲ برابر بهتری میگیرید. اون خستگی هم کمتر میشه. چون وقتی دارید یه کاری که براتون سرگرم کننده هست رو انجام میدید، به طور ناخوداگاه (subconscious) دارید یادمیگیرید. نمیدونم چقدر بازی ویدیویی انجام دادید ولی وقتی بازی میکنیم در عرض یک ساعت از اون بازی، تمام قوانینش رو یاد می گیریم و حتی تا حدی توش خوب هم میشیم. پس چرا اینکارو با زبان نکنیم؟ پس سرگرمی مورد علاقه تون رو به انگلیسی انجام بدید بسیار بهتون کمک میکنه . کلا اگه به روند یادگیری خلاقیت و تنوع اضافه کنید، بعیده که خسته بشید. راه های مختلف رو برای یادگیری یه چیز یکسان امتحان کنید و میبینید که چقدر این روش تازگی بیشتری داره و در طولانی مدت بازدهی بالاتری.
راجب صحبت کردن هم باید بگم که من بیشتر با خودم صحبت میکردم. گاهی هم صدام رو ضبط میکردم و با نسخه های گذشته خودم مقایسه میکردم (اخرین ویس خودم رو هم چندماه پیش ضبط کردم و از تفاوت چشمگیری که با ۳ سال پیش داشت شگفت زده شدم).
یه نکته ای رو هم راجب خودتون بگم. اینکه شما انقدر در دیدن پیشرفت بقیه ذهنتون بازه و حاضرید بقیه رو تحسین کنید تا خودتون هم ازشون الهام بگیرید و پیشرفت کنید خودش نصف راهه. بنابراین بدونید که دارید مسیر درست رو میرید و طولی نمیکشه که از من و دوستان با تجربه تر از من (که تعدادشون بسیار زیاده) جلو میزنید. موفق و سلامت باشید .
ممنون که وقت گذاشتید و با حوصله جواب دادید چقدر عالی و واضح توضیح دادید
من عاشق زبانم و عاشق گوش دادن به زندگی نامه افراد موفق و در یوتیوپ اکثرا می بینم هر چند اوایل متوجه نمیشدم اما الان فقط کلیت رو متوجه میشم و همین برام خیلی لذت بخش هست همش میگم زهرا ببین داری متوجه کلمات و تلفظ درستشون میشی با درسته معنی همه رو متوجه نمیشی اما اون قدم بعدی هست
در مورد مداوم خوندن به لطف خدا از وقتی با این اپ بسیار زبیا و جالب و انگیزه بخش آشنا شدم مستمر خوندم حتی در دوران جنگ که تقریبا ده روز بود که مجبور به ترک تهران شدیم اما جاهای بودم که وقت نمیشد و امکان نداشت اما من به لطف خدا ساعت 5 بیدار میشدم و وقتی همه خواب بودن من 10- 15 دقیقه می خوندم تا بقیه بیدارشدن من زنجیره ام ادامه اشته باشه و وقتی دیگران صحبت می کردن جملاتی که می تونستم در ذهنم به انگلیسی ترجمه می کردم و لذتبخش بود برام که می تونم
آلان به لطف خدا و این اپ و دورههای ای جی و راهنمایی های مثل شما دوست عزیز تونستم زنجیره ام رو 212 روزه کنم
سعی می کنم با لذت بخونم مخصوصا وقتی دوره کتاب گویا رو خوندم
با انگیزه و لذت و تمرکز اما خب متاسفانه خیلی با تمرکز نیستم و هر کاری برای یادگیری می کنم دیدن صحبتهای افراد موفق در یوتیوپ هر چند متوجه نمیشم کامل یا داستانهای کودکانه در یوتیوپ یا فیلم البته خیلللللیییی کم و در اپ داستانهای کوتاه یا پادکستهای ears english و دوره انگلیسی روان ای جی عزیز
دارم ادامه میدم اما هنوز نتوانستم اما همیشه دلم روشن هست به آینده شایدگاهی دلگیر بشم اما باز در همون دلگیری باز ادامه میدم
همش میگم تو به خودت قول دادی در زبان موفقیت بشی و باید یک تور لیدر عالی بشی
با این وجود همه جوره ادامه میدم به لطف خدا و این اپ و کامنتهای امید بخش و پر انرژی شما دوستان عزیزم
آگر امکان داره در مورد خلاصه گویی درسها بهم توضیح بدید و اینکه آیا داستانهای کوتاه رو فقط می خوندید ورد میشدید یا نه زیاد می خوندید تا کامل متوجه بشی و تا متوجه نشدید دقیق رد نمیشدند برای رفتن به داستان بعدی
شما با کامنت تون انرژی انگیزه حال خوب امید را برای افرادی مثل من دادید و قطعا موفق تر خواهید بود درآینده چون دین خودتون رو با این کامنت به این اپ ادا کردید
لطفا هر وقت نکته ای از راه کا رفتید و به این نقطه زیبا رسیدید و یادتون آمد برامون کامنت کنید تا ما هم جا پای شما بگزاریم و به اون نقطه برسیم و از دیدن آن مناظر زیبا که شما دارید لذت میبرید ما هم لذت ببریم
بله همون طور که گفتم انرژی و استمرار در مسیر شما قطعا روزی شمارو به جایگاهی که دوست دارید میرسونه. مشخصه که شما به جایی که میخواین برسین علاقه زیادی دارین و قطعا تلاشتون رو براش میکنید.
راجب ناامیدی هم بگم، زندگی همینه. ترکیبی از امید و ناامیدی. شما هر وقت حس ناامیدی و نگرانی کردین از خودتون این سوال ها رو به ترتیب بپرسید:
۱. چرا نگرانم؟
۲. آیا میتونم مشکلی که باعث نگرانیم شده رو حل کنم؟
۳. خب اگه میتونم، پس چرا نگرانم؟ و اگه نمیتونم، باز پس چرا نگرانم؟
یعنی اگه یه مشکلی غیرقابل حل شدنه، شما نباید نگرانش باشی چون دیگه کاری از دست شما برنمیاد. اما وقتی یه چالشی وجود داره که شما بهش علاقه دارید و تازه کلی راه و خلاقیت و ایده میتونید درش بکار ببرید، پس دیگه لازم نیست نگران و خسته باشید. هر روز مقداری روی زبانتون کار کنید تا در نهایت بعد چند سال خودتون رو مشغول خوندن شعر و ادبیات و فلسفه به انگلیسی ببینید
راجب سوالتون در مورد خلاصه کردن و چندبار خوندن باید بگم من زیاد اهل مطالعه مجدد نیستم. در عوض اون تایم رو اختصاص میدم به مطالعه دو برابر بیشتر محتوای جدید. قطعا کلمات و عباراتی که قبلا بهشون برخورد کردم در متون جدیدی که میخونم هم یه جایی خودشون رو نشون میدن پس جای نگرانی نیست. در ضمن راجب گرامر هم خودتون رو نگران نکیند. گرامر به مرور وارد ذهنتون میشه.