بعضی وقتها دانشآموزان می پرسند “ای جی چرا مخالف گرامر هستی ؟” فکر می کنم که باید روشن شود که من کاملا مخالف گرامر نیستم. اما به نظر من دانشآموزان بایستی گرامر را به شکل ناخودآگاه یاد بگیرند. و به عنوان یک معلم، بایستی آن را به صورت غیر مستقیم آموزش بدهم.
یادگیری ناخودآگاه گرامر دقیقا به چه معنی است؟ تسلط ناخودآگاه بر گرامر گفتاری، بر اساس “احساس صحیح بودن” است. این همان روشی است که بومی زبانان استفاده کرده اند تا گرامر انگلیسی را مسلط شوند. با پرهیز کردن از خواندن گرامر، یادگیری عبارات و استفاده از دیگر روش های طبیعی، بومی زبانان یاد گرفتند که چه چیزی صحیح است.
شما همین ها را در زبان خود نیز پیاده سازی کرده اید. وقتی که شما صحبت می کنید، به زمان افعال یا قواعد گرامری دیگر، فکر نمی کنید. وقتی که اشتباه دیگران را در صحبت کردن می شنوید، شما می دانید که آن اشتباه است چون اشتباه را حس می کنید.
تسلط بر گرامر ناخودآگاه، تنها نوع یادگیری گرامری است که برای مکالمات سریع انگلیسی کار ساز است. درک مستقیم شما به اندازهی کافی سریع است، ولی هوش تجزیه تحلیل کننده شما نه! شما باید یاد بگیرید که به روند طبیعی اعتماد داشته باشد و اجازه دهید که گرامر شما به صورت خودکار پیشرفت کند.
دانش آموزان من معمولا به دو نوع تقسیم می شوند: آنهایی درباره قانون دوم هیجان زدهاند و آن هایی که دیر باورند. من معمولا به گروه دوم می گویم که تیری به تاریکی بیاندازند. دانشمند باشید. سالها با روش سنتی سعی کردهاید که انگلیسی یاد بگیرید و ببیند که چه عایدتان شده است.
پس آزمایشی انجام دهید. برای 6 ماه آینده، خود را کاملا وقف روش انگلیسی بدون تلاش کنید. از سیستم روانشناسی استفاده کنید. از هر ۷ قانون استفاده کنید. تمام انرژی خود را در این ۶ ماه بگذارید. سپس نتیجه آن را ببینید. آیا مکالمه انگلیسی شما پیشرفت کرده؟ نتیجه ای که در این ۶ ماه با روش انگلیسی بدون تلاش گرفته اید را با روش مدارس سنتی مقایسه کنید. اگر نتیجه روش انگلیسی بدون تلاش بهتر است (که برای خیلی از مردم بهتر است!!!) پس به استفاده از این روش ادامه دهید. یا اگر همچنان حس می کنید که روش گرامری ترجمه ای برای شما کارساز تر است می توانید به استفاده از همان روش بازگشته و ادامه دهید.
======================
این تاپیک مربوط به درس «حقیقت دستورات گرامری» در اپلیکیشن زبانشناس است (دوره «کتاب گویا»، فصل «درس ۱۰»)