از خرد، دانش و دوندگی دیگران برای پیشبرد اهداف خود استفاده کنید. این مساعدت، نه تنها باعث صرفهجویی در وقت و انرژیتان میشود، بلکه یک رایحهی خدادای از کارایی و سرعت به شما میبخشد. در پایان کمککنندهها فراموش خواهند شد، و اسم شما در یادها میماند.
هرگز آنچه را که دیگران میتوانند برایتان انجام دهند، خودتان انجام ندهید.
یاد بگیرید از کار دیگران برای پیشبر اهدافتان استفاده کنید. وقت طلا است و زندگی کوتاه. اگر بخواهید همهی کارها را خودتان انجام دهید، فرسوده میشوید و انرژیتان را از دست میدهید.
بهتر است از که از نیروی خودتان محافظت کنید، کاری را که دیگران انجام دادهاند بربایید و راهی پیدا کنید که اعتبار آن را به اسم خودتان بزنید.
در تجارت و صنعت، همه دزدی میکنند. من خودم چیزهای زیادی دزدیدهام اما من دزدی کردن را بلدم. "ادیسون"
احمقها میگویند با تجربه یاد میگیریم. من ترجیح میدهم از تجربیات دیگران بهره بگیرم. "بیسمارک"
البته این مورد رو میشه خیلی بهتر بیان کرد و خیلی هم در بحث های مدیریتی مخصوصا در مدیریت استارتاپ ها مهم هست که افرادی که پایه گذار یک استارتاپ هستن بایستی هرچه سریعتر به جای اینکه کارها رو خودشون انجام بدن، دیگران رو توانمند بکنن که بتونن اون کارها رو انجام بدن. چون معمولا استارتاپ ها یک ایده ی جدیدی دارن که ممکنه در بدو کار کسی بلد نباشه انجام بده. این باعث میشه که پایه گذارها تو این دام بیفتن و همه کارها رو خودشون انجام بدن. شاید اول کار سریع پیش بره اما رفته رفته اینقدر بزرگ میشه که از پسش بر نمیان و کارشون شکست میخوره. عوضش به جای اینکه هر کاری رو خودمون انجام بدیم بهتره اون رو به دیگران یاد بدیم و برون سپاری کنیم.
ولی اینجا بحث سوءاستفاده است.
همونطور که از مثال ادیسون و تسلا برای توصیف این وضعیت استفاده کرده. ادیسون به تسلا قول پولی کلان میده که کارشو انجام بده و در آخر پولشم نمیده و اعتبار کارم به اسم خودش میزنه. جایزه نوبل فیزیکم با هم بردن که باز اونجا هم بخاطر شهرتی که ادیسون داره سر تسلا کلاه میذاره و در ملا عام ادیسون برندهی جایزهی نوبل هستش. آخرشم تسلا توی فقر میمیره.
که ما باید در برابر ادیسونها که کم هم نیستند، همیشه هوشیار باشیم.
دقیقا همینطوره. یکی دو بار اون موقعی که تازه وارد دانشگاه شده بودم و تجربه ی کمی داشتم در چنین شرایطی قرار گرفتم.
یه مثالی که مکرر ممکنه پیش بیاد بعضی اساتید کتاب که میخوان ترجمه کنن به عنوان تمرین برای نمره میدن به دانشجوها و دست آخر به اسم خودشون چاپ میکنن
سلام
ممنون از شما
من چون وقت نداشتم تمام کتابو بخونم از خلاصه های شما استفاده میکنم.
در رابطه با تسلا هم نویسنده ادامه ی قضیه رو نگفته که تسلا بعدها با اختراع جریان بسیار ساده تر برق مقابل امپراتوری ادیسون میایسته و ادیسون یه جورایی ضرر کرد که اخراجش کرد از این لحاظ.