چالش کتاب کاغذی 📜

مانی پیامبر باغ های اشراق

درود به همگی.
مطالعه این رمان تاریخی رو لحظاتی پیش به پایان رسوندم و بی هیچ گزافه ای یکی از بهترین کتابهایی بود که در زندگیم خوندم. امین معلوف، نویسنده معاصر لبنانی که کتابهاش رو به زبان فرانسوی مینویسه در این رمان فراموش نشدنی به سراغ زندگی مانی، پیامبر ایرانی میره که در سده سوم میلادی و در زمان پادشاهی ساسانیان آموزه های دینی و فلسفی خودش رو به جهانیان نمایان ساخت.

نویسنده با مطالعه دقیق آثار تاریخیِ به جامانده ما رو به کناره های رود دجله در شهر تیسفون (پایتخت ساسانیان) میبره، جایی که مانی زاده شد و همچنین چگونگی ورود او به جامعه سپیدجامگان مسیحی و سپس خروج از این جامعه و پیگیری باورهاش رو برای ما شرح میده.

انقدر روایت داستان زنده و جذاب بود که اصلا نمیخواستم کتاب تموم بشه، به ویژه که از سرانجام تلخ مانی باخبر بودم. شاپور اول ساسانی و پسرش هرمز نسبت به باورهای مانی علاقه زیادی داشتند و به او اجازه تبلیغ دینش رو دادند. ولی با مرگ این دو و بر تخت نشستن بهرام که زیر سلطه موبدان زرتشتی و در رأس اونها موبد کرتیر قرار داشت روزگار آسایش مانی و پیروان او هم به پایان رسید و سرانجام محاکمه و اعدام شد. سرنوشت همه انسانهای آزاده در این دنیا…

با اینکه به هیچ مذهبی باور ندارم اما احترام ویژه ای برای این شخصیت دوست داشتنی قائلم. مانی افزون بر اینکه پزشک بود به هنر هم علاقه داشت و خوشنویس و نقاشی چیره دست بود. مذهب او همان گونه که نویسنده هم به خوبی نشون داده مذهب صلح و دوستی و بی آزاری بود. مذهب او هرگونه آزار رساندن به جانداران رو منع می کرد و از جنگ و خونریزی بیزار بود. مانی خود را ادامه دهنده راه زرتشت، بودا و مسیح میدونست و با هیچ دین و مذهبی سر جنگ نداشت و قصدش پایه گذاری یک مذهب جهان شمول بود.
در زیر چکیده ای از آیین مانوی رو از کتاب “تاریخ مردم ایران” نوشته زنده یاد دکتر زرّین کوب مشاهده می کنید:

هرچند تأثیر آیین مانوی رو میشه به وضوح در عرفان ایرانی مثل مولوی و عطار مشاهده کرد اما دریغ و افسوس که دیگه هیچ اثری از این دین زیبا باقی نمونده.

راستی قبلا تاپیکی در تالار با موضوع آیین مانوی زدم که لینکش رو در زیر میذارم:

@farnamjbb
فکر میکنم از این کتاب خوشتون بیاد
:rose: :rose:

4 پسندیده

رمان های محبوب استاد ملکیان:

3 پسندیده

با سلام
سپاس از معرفی کتاب:white_check_mark::ok_hand:

3 پسندیده

استاد ملکیان در دقایق انتهایی این جلسه لیستی از کتب معرفی می‌کنن که به قصد تنظیم نظام ارزش‌گذاری و به تعبیر خود ایشون قانون اساسی زندگی شخصی (اگر درست خاطرم مونده باشه تعابیر) توصیه میشه بهشون رجوع کنیم.
من که بعد از یادداشت عناوین کتابها، احساس کسی رو داشتم که نقشه‌ی گنج در دست گرفته. امیدوارم بهره‌مند بشین از این فرصت.

https://www.youtube.com/watch?v=gh89hlzczO4

2 پسندیده

عالی بود
سپاس از شما. :hibiscus: :hibiscus: :rose: :rose:

2 پسندیده

یادگار زریران

29618

این کتاب کوچک حدود ۵۰ صفحه ای رو امروز خوندم. این کتاب کهن ترین نمایشنامه ایرانی هست که به زبان پهلوی (پارسی میانه) و احتمالا در زمان ساسانیان نوشته شده. ولی مترجم فرهیخته بر این باورند که صورت شفاهی آن به زمان اشکانیان میرسه! خوشبختانه این نوشته در زمان حمله اعراب به ایران مثل بسیاری از کتاب های کهن از میان نرفته و به دست ما رسیده. فردوسی هم در شاهنامه این داستان حماسی رو آورده.

در این زمانه پیوند دوباره با فرهنگ و آیین نیاکان ما بسیار بسیار مهمه و خوندن اینگونه کتابها و بویژه شاهنامه فردوسی که خود من این روزا درحال خوندنش هستم از واجباته.

3 پسندیده

سلام و درود بر شما آقا مصطفی گل
تشکر از مطالب جالب که از این کتاب فرستادی

2 پسندیده

:rose: :rose: :hibiscus: :hibiscus:

1 پسندیده

این رمان رو هم من دوران دبیرستان خوندم. و نکته عجیب در مورد این کتاب اینه که خیلییییییی خوب خط داستانی، شخصیت‌ها و دیالوگ‌ها یادم مونده. نویسنده اونقدری حاذق بوده که چهره‌ی کاراکتر آندریاس رو جوری قوی توصیف کرده که پس گذشت این همه سال هنوز من تو ذهنم از آندریاس تصویر دارم.
و این خیلی قشنگه. و فکر کنم یه تویسنده چیزی جز همین مهم تو زندگیش نمیخواد. اینکه مخاطب اثرت رو اینطوری با جزئیات یادش بمونه و انگاری آقای یوزف روت به این هدف رسیده.

از این جهت میگم عجیبه که من بسیار فراموشکارم و از کتاب‌های رمان و ادبیات داستانی که میخونم، صرفا یه چیز کلی یادم میمونه و جزئیات معمولا فراموش میشه. ولی این کتاب تمام جزئیاتش یادمه .

2 پسندیده

:sparkle: تجربه‌ی آی گفتی

:writing_hand:مصطفی ملکیان

در روان‌شناسی تجربه‌ای هست به نام “آی گفتی” (Ah experience). این تجربه زمانی اتفاق می‌افتد که حرفی را می‌شنویم یا می‌خوانیم و با خود می‌گوییم: آی گفتی؛ این را یک عمر می‌دانستم اما نمی‌توانستم بگویم، یا این را نمی‌دانستم ولی انگار این حرف از عمق وجود من زده شده است [جانا سخن از زبان ما می‌گویی!].
گزاره‌هایی که با آن‌ها به تجربه‌ی “آی گفتی” می‌رسیم، شهودهای ما هستند.

:open_book: کتاب‌هایی در جهان هست که نویسندگان آن توانسته‌اند توی پوست همه‌ی آدم‌ها بروند طوری که همه‌ی آدم‌ها خود را در آن کتاب‌ها می‌یابند و با آن احساس یگانگی یا همزادپنداری می‌کنند. این کتاب‌ها بهتر از هر مشاور روانی‌ای عمل می‌کنند.

اگر ۱۰ تا از این کتاب‌ها را بخوانیم و جملاتی را که با آن‌ها تجربه‌ی “آی گفتی” برایمان اتفاق می‌افتد را مشخص کنیم، تقریبا همه‌ی شهودهای ما کشف خواهند شد. نام این کتاب‌ها را در ادامه می‌توانید ببینید.

:books: فهرست کتاب‌ها:

۱. برادران کارامازوف، نوشته‌ی داستایوفسکی،‌ ترجمه‌ی صالح حسینی، نشر ناهید

۲. مائده‌های زمینی و مائده‌های تازه (دو کتاب در یک جلد)، آندره ژید، ترجمه‌ی مهستی بحرینی، انتشارات نیلوفر

۳. گزارش به خاک یونان، کازانتزاکیس،‌ ترجمه‌ی صالح حسینی، انتشارات نیلوفر

۴. لبه تیغ، سامرست موام، ترجمه‌ی مهرداد نبیلی، نشر فرزان روز

۵. سیر و سلوک زائر، جان بانی‌یِن، ترجمه‌ی گلناز حامدی، نشر مدحت

۶. تشبه به مسیح، توماس آکمپیس، ترجمه‌ی سایه میثمی، ‌نشر هرمس

۷. زوربای یونانی، کازانتزاکیس، ترجمه‌ی محمد قاضی، نشر خوارزمی

۸. آناکارنینا، تولستوی، ترجمه‌ی سروش حبیبی، نشر نیلوفر

۹. مادام بوواری،‌ گوستاو فلوبر،‌ ترجمه‌ی مهدی سحابی، نشر مرکز

۱۰. سونات کرویتسر، تولستوی، ترجمه‌ی سروش حبیبی، نشر چشمه

۱۱. گرگ بیابان، هرمان هسه، ترجمه‌ی کیکاووس جهانداری، نشر علمی و فرهنگی

۱۲. اعترافات آگوستین قدیس،‌ ترجمه‌ی سایه میثمی، نشر سهروردی

۱۳. تأملات، مارکوس اورلیوس، ترجمه‌ی عرفان ثابتی، نشر ققنوس

۱۴. در باب حکمت زندگی، آرتور شوپنهاور، ترجمه‌ی محمد مبشری، انتشارات نیلوفر

۱۵. تتبعات، مونتنی، ترجمه‌ی احمد سمیعی گیلانی، نشر سخن

:small_blue_diamond:مصطفی ملکیان، درسگفتار فلسفه اخلاق

@mostafamalekian

3 پسندیده

نکاتی درباره کتاب “رستاخیز” نوشته تولستوی، استاد ملکیان:

https://youtu.be/0LQAm5Cu6vE?si=bxg58l5c-PW1KerV

1 پسندیده

من دارم این کتاب رو می خونم .
به نظر من در زبانشناس باید کتاب و موسیقی و شعر به انگلیسی باشه نه فارسی.
من این کتاب رو انتخاب کردم

روزی یک پارگراف هم بخونم بسه برام

2 پسندیده

من هم هفته ی پیش کتاب " مردی به نام اوه " رو تموم کردم و از این کتاب ساده ولی جذاب خوشم اومد.
ساده چون روان بود و پیچیدگی نداشت ،جذاب چون تو رو کنجکاو نگه می داشت که بفهمی برای سونیا چه انفاقی افتاده ؟ چرا اوه بچه نداشته؟ چرا می خواد خودکشی کنه؟ آخرش می میره یا نه؟

اوه کی هست؟
یه پیرمرد عبوس و قانونمند و غیر اجتماعی که با ابزار آلاتش بیشتر از حرف زدن با آدم ها حال می کنه .
سونیا کیه؟
زنی که اوه عاشقش میشه و مدت طولانی همیشه در مسیرش قرار می گرفته تا اینکه با هم ازدواج می کنند.

اولش از شخصیت خشک و بی روح اوه بدم می اومد ولی به مرور وقتی کارایی که تو خفا می کنه رو می بینی ، دیگه دوسش داری همون طور که سونیا عاشقش شد‌.

چیزی که برام جذاب بود، یک فصل درمیان گریزی به گذشته می زد و متوجه می شدیم چطور شد که عاشق شد، زنش چه بلایی سرش اومد و چرا بچه نداشت.
تو طول کتاب ،اوه که بعد از مرگ همسرش دلیلی برای زندگی کردن نمی بینه، تصمیم می گیره تا خودکشی کنه و هر سری طی ماجرایی این اتفاق نمی افته .

خوندنش رو بهتون پیشنهاد می کنم :blush:
فهمیدم که فیلمی هم به این اسم هست ، ندیدم هنوز ولی دوست دارم ببینم .
مثل کتاب من پیش از تو که خوندم و بعد با دیدن فیلمش بیشتر کیف کردم.
البته که سخته تو ذهنت تصویرسازی کنی و بعد با دیدن فیلم کتاب ، تصویرها بره کنار و خراب بشه ولی اونم به نظرم کیف خودش رو داره.
کتاب اگه خوب نوشته شده باشه و احساسات رو به خوبی به تصویر بکشه توی ذهن موندگار میشه.

یه تیکه از کتاب خیلی به دلم نشست، فرصت شد فردا براتون می ذارم

نکته ای که بعد از خوندن این کتاب ،عمیقا بهش رسیدم این بود که داستانی پشت رفتار آدم ها و نحوه زندگیشون هست. اگه اونو بشنویم شاید رفتار ما هم با اون آدم عوض بشه و بهتر بتونیم درکشون کنیم.شاید دیگه این قدر به همدیگه گیر ندیم و راحت تر بگذریم.:wave:

2 پسندیده