در مورد انکی مطالب زیادی برای گفتن وجود داره که قطعاً از حوصله این محیط خارجه و نمیشه در قالب مقاله ای کوتاه همه مطالب رو عرضه کرد.
بنابراین من ترجیح دادم که به صورت تیتروار به برخی نکات مهم اشاره کنم و ادامه کار رو به صورت سوال و جواب و با هم پیش ببریم.
آنکی همیشه در همه پلتفرم ها با شما خواهد بود؛ شامل ویندوز، اندروید، آی او اس، لینوکس و مک.
در انکی اطلاعات در قالب کارت هایی مشابه با جعبه لایتنر ذخیره شده و مورد استفاده قرار میگیرند.
انکی بیتوجه به محتواست، از هر چیزی پشتیبانی میکند. می توانید از تصاویر، فیلم، متن و صوت گرفته تا نشانهگذاریهای علمیِ خود را در کارتهای انکی قرار دهید و بر نحوهی نمایش آنها کنترل کامل داشته باشید.
انکی کاملاً قابل گسترش است یعنی دارای کتابخانه بسیار بزرگی از افزونههاست که قابلیتهای آن را دوچندان میکند.
انکی انعطاف پذیر است یعنی از ظاهر کارت گرفته تا زمانبندی مرور کارت، گزینههای زیادی را برای سفارشی کردن در اختیار شما قرار میدهد.
انکی دارای ویژگی همگام سازی است یعنی از فضای رایگان ابری برای همگام سازی کارت های شما بین دستگاه های مختلف استفاده می کند.
با انکی می توانید فلش کارت های خود را با دیگران به اشتراک گذاشته و یا از فلش کارت های به اشتراک گذاشته شده دیگران استفاده کنید.
با انکی می توانید گزارشات زیبایی از عملکرد خود را داشته باشید.
برخی ایده های اولیه برای استفاده از انکی شامل مواردی است از جمله
1) مطالعه اصطلاحات قانونی یا پزشکی
2) بخاطر سپردن نام و یا چهرهی افراد
3) تسلط بر شعرهای طولانی
4) تمرین آکوردهای پیانو
5) پایتخت کشورها و پرچم های آنان
6) بخارسپاری فرمول های ریاضی
7) بخارسپاری واژگان، اصلاحات و عبارت های یک زبان جدید
8) دستورات مربوط به یک زبان برنامه نویسی
9) و …
اگر پاسخ سوال خود در مورد نحوه استفاده از انکی را نیافتید در همین جا مطرح کنید تا با هم به آن بپردازیم.
و در پایان:
هدف اصلی از ایجاد این تاپیک، به اشتراک گذاشتن ایده ها برای نحوه استفاده از انکی به عنوان ابزاری برای کمک به یادگیری زبان انگلیسی است. اگر ایده جذاب و مفیدی برای نحوه استفاده از آن دارید آن را به اشترک بگذارید.
اولین ایده رو خودم به اشتراک می گذارم.
این ایده مربوط میشه به یکی از راه های بسیار خوب برای یادگیری عبارات انگلیسی که من خودم خیلی خوب تونستم ازش نتیجه بگیرم.
قبل از هر چیز لازمه که در زمان خوندن یک داستان یا هر متن دیگه ای، عبارت یابی تون خوب باشه ینی detector خوبی در مورد عبارت های انگلیسی باشین. سپس گام های زیر در نرم افزار انکی:
افزودن کارت جدید (add) را بزنید.
در قسمت نوع کارت (type) حالت cloze را انتخاب کنید.
در قسمت دسته کارت (deck) دسته ای که می خواهید کارتتان را به آن بیفزایید انتخاب کنید.
در قسمت روی کارت (text) پاراگرافی که اون عبارت رو شامل میشه کپی (یا تایپ) کنید.
عبارت مورد نظر را در همان قسمت روی کارت (text) های لایت کنید.
بر روی دکمه … در نوار ابزار کلیک کنید.
در نهایت افزودن (add) را بزنید.
به این ترتیب کارتی ایجاد می شود که در زمان مطالعه، عبارت مورد نظر به صورت جایِ خالی در آمده و شما باید از طریق کل متن، و با ایجاد تصویر ذهنی، عبارت مربوطه را جواب دهید.
نکته نهایی:
در صورتی که بیش از یک عبارت در اون پارگراف براتون مهم بود می تونید دونه دونه هایلایت و سپس دکمه … رو بزنید. انکی به تعداد عبارت هاتون براتون کارت درست می کنه و برنامه مرور اونهارو در روزای مختلفی در نظر میگیره.
سلام، ممنون از ارائه تجربیات تون، بارها این نرم افزار هم در این تالار هم از طرف سایر دوستان پیشنهاد شده بود ولی به علت مشغله، چون نمیتونستم به طور صحیح آشنا بشم لذا رها میکردم. بخصوص برای یکی از کتاب هام میخواستم با تکنیک تیک ایت تلفیق کنم. باز ممنون که با حوصله توضیح دادید
سلام
ممنون از راهنماییتون
من ی بار نصبش کردم ولی فضاش طوری بود که زیاد جالب نبود برام و بدون استفاده حذفش کردم
ولی در کل من نمیدونستم اینقد قابلیت داره
دوباره نصبش میکنم برای زبان خیلی عالیه
بله میشه. بعد از وارد کردن اطلاعات از کامپیوتر، باید اونارو همگام سازی (Synchronize) کنید. البته قبلش باید در وب سایت انکی یه اکانت داشته باشید که رایگانه.
ممنون برای زدن تاپیک و موارد مهمی که اشاره کردید.
متاسفانه انکی ظاهر قشنگ و جذابی نداره منم یه بار قبلا ها نصب و دوباره لغو نصب کردم, اما دوباره با تعریف دوستم نصبش کردم.
اگر بلد باشیم باهاش کار کنیم دیگه ظاهرش مهم نیست برامون.
نسخه اندرویدیش خوبه قشنگه ولی نسخه تحت ویندوزش آره خیلی جذاب نیست. ولی خب همه چی که ظاهر نیست.
اینکه در تلفیق با وان نوت استفاده می کنم مربوط به زبان انگلیسی نمیشه برای یادگیری مباحث دیگه ای اینکارو انجام میدم.
به طور خلاصه میدونید که در محیط انکی شما می تونید چند نوع فایل رو استفاده کنید عکس، فیلم، متن. اما این به مرور زمان مشکلی رو به وجود میاره و اون اینه که فایل انکی رو سنگین می کنه و مثلا اگه بخواین عمل همگام سازی رو انجام بدین کار خیلی خیلی کند پیش میره شاید حتی اصلا انجام نشه با توجه به سرعت اینترنتی که ما داریم. از طرفی شما باید همیشه بکاپ بگیرین از فایلای انکی که بازم مشکل پیش میاد به همون دلیل قبلی.
بنابراین توصیه م اینه که حتی الا مکان از text استفاده کنید ینی یا خودتون تایپ کنید یا کپی کنید از منبع مورد نظر (در صورت امکان)
اما اگه خیلی براتون مهم باشه که از انواع فایل ها استفاده کنین و یا اینکه کپی یا تایپ کردن متن براتون سخته میتونین منابع مورد نظرتون رو در فایل های وان نوت قرار بدین که براحتی و به سرعت امکان پذیره ضمنا شما در خود وان نوت می تونید هر نوع فایلی رو ذخیره و از همون محیط می تونید استفاده کنید مثلا گوش بدید یا ببینید.
بعدش لازمه که به روشی بین وان نوت و انکی ارتباط برقرار کنید. من از روش آدرس دهی به کمک کدینگ (coding) استفاده می کنم. ینی اون مطلبی که قراره در انکی بذارم میارمش وان نوت و بعدش آدرس اون رو به صورت یه کد در نظر می گیرم و فقط اون آدرس رو در انکی وارد می کنم.
در زمان مطالعه، هم انکی بازه هم وان نوت. از انکی مرورها رو پیش می برم و برای محتوا، از روی آدرس ها برمیگردم به وان نوت. برای من خیلی خوب جواب داده و راضیم. شمام خواستین امتحان کنین.
سلام آتوسا جان عذرخواهی میکنم من این مطلب رو ندیده بودم، عذرخواهی میکنم بخاطر تاخیر در پاسخگویی. قبلا، اون روزهای اول فکر کنم خودتون در تاپیک idiomها پرسیدید که من پاسخم رو کپی کردم.
تکنیک تیک ایت(8): اول لازم هست که یک دفترچه یادداشت کوچیک قابل حمل و دسترس تهیه کنید. به فرض امروز اصطلاحی رو مطالعه کردیم. اصطلاح رو در یک خط و مثال و معنی یا توضیح لازم رو یادداشت میکنیم.
بعد ۸ مربع کوچک رو رسم میکنیم برای تیک زدن( بهتر هست ۱۱ مربع که سه تا آخر با رنگ دیگر). همان روز اصطلاح رو مرور کرده اگر بلد بودیم تیک میزنیم و روز دوم اصطلاح جدید و مرور اصطلاح روز قبل و همین طور این روند ادامه پیدا میکند تا ۸ تیک وارد شود. تاریخ اولین مطالعه ، روز ۱۵ ام، ۳۰ ام و ۶۰ام رو هم یادداشت میکنیم و سه تیک آخر مربوط به همین سه روز آخر که اشاره کردم هست تا یادگیری عمیق تر شود.
این توضیح در مورد اصطلاحات بود برای لغات هم همین روش کاربرد داره که من در دفترچه نوشتم که فکر کنم میشه در نرم افزار تنظیم کرد. این سبک رو
دومی ایده من برای استفاده از انکی برای کمک به یادگیری انگلیسی
از انکی میشه برای تمرین املا از طریق گوش دادن استفاده کرد.
ابتدا کلماتی که می خواهید املای آن ها را تمرین کنید برایشان فایل صوتی تهیه کنید.
برای تهیه فایل صوتی یک راه ساده استفاده از برنامه Streaming Audio Recorder هست که فقط صداهای کارت صوتی سیستم را ضبط می کند و کاری به صداهای محیط ندارد. سپس با استفاده از یه دیکشنری خوب مث لانگمن، ابتدا برنامه مذکور را با میانبر فعال کرده و سپس از دیکشنری روی شکلک تلفظ کلیک کنید به این صورت فایل تلفظ آن واژه به آسانی و در حجم بسیار پایین تولید می شود
در هر کارت انکی (از نوع Basic) در روی کارت، فایل صوتی آن واژه را قرار دهید و در پشت کارت، خود آن وآزه را.
به این صورت در زمان شروع به مطالعه انکی، هر کارتی که نوبتش برسد فایل صوتی مربوطه را اجرا می کند و سپس شما می توانید آن را روی کاغذ بنویسید و در آخر پاسخ را ببینید و با نوشته شده خود مقایسه کنید.
ما این شکلی املا از خودمون میگیریم اگر نرم افزار مشابه streaming audio recorder اندروید سراغ داشتید معرفی کنید چون من تا حالا خودم صدای خودم ضبط می کردم. با تشکر
فرض کنید من 1000 تا جمله دارم و هر کدوم یک کارت هست . یعنی 1000 تا کارت دارم که هر کدام شامل یک جمله هست .
و من میخواهم کارت هایی از نوع cloze بسازم . تک تک کلمات در هر جمله را میخواهم به عنوان cloze قرار دهم .
اگر جمله ای دارای ده کلمه باشد من 10 تا فلش کارت خواهم داشت .
ایا راهی هست که این ها رو اتوماتیک ساخت ؟ منظورم از اتوماتیک اینه که به یکباره کاری کنیم که خود انکی برام cloze بسازه بدون اینکه تک تک کلمات داخل جمله رو در پنجره edit بخوام Cloze بکنم .
چون واقعا وقت گیره و من این قدر وقت ندارم . ولی اگر بشه اتوماتیک ساخت خیلی عالی میشه .
از اقای @14510545 هم میخوام اگر تجربه ای در این مورد دارند راهنمایی کنند .
ممنونم.
سایر دوستان هم
اگر راه حل دارید لطفا کمکم کنید.