سلام به همه.
خیلی از دوستان ممکنه در انتخاب یک منبع به مشکل بر بخورند و ندونن چی رو بخونن. پس بزارید در این تاپیک آموزش به شکل مختصر به اینکه چه منابعی برای شما مناسب هست، صحبت کنیم.
Comprehensible Input
یکی از فاکتور های مهم برای انتخاب منابع قابل فهم بودنشه. عبارت “Comprehensible Input” باید در منبع رعایت بشه. یعنی چی؟
یعنی شما حداقل باید 85 الی 95 درصد اون منبع رو بفهمید. شاید بپرسید خب که چی؟
برای یادگیری شما نیاز دارید، بفهمید دارید چیکار می کنید. فرقی نمی کنه این یادگیری چی باشه. شما اگه بخواید شنا گر ماهری باشید چیکار می کنید؟
می پرید تو آب و با دست و پا زدن بی خود، شنا یاد می گیرید؟ یا به حرف مربی با دقت گوش میدید و می فهمید باید چیکار کنید و بعد می پرید تو آب؟
مشخصاً در هر دو حالت با قرار گرفتن در شرایط شنا یاد میگیرید، ولی این کجا و آن کجا؟ (البته اگه تو مورد اول غرق نشید)
حالا ما اینجا شنا و ورزش و طراحی یاد نمی گیریم، ما زبان یاد می گیریم.
پس اول باید بدونید چی دارید می خونید، تا بتونید تو ذهنتون داستان یا مطلب مورد بحث رو تصویر سازی کنید و در صورت برخورد به لغات جدید اون هارو حدس بزنید و یه چیز دیگه، از کتاب و منبع مورد نظر لذت ببرید.
خب چه جوری بفهمم 85 تا 95 درصدش رو بلدم ؟
خیلی ساده، با یه نرم افزار زبان شناس و یه ماشین حساب.
برای این آموزش از داستانی که به تازگی به دوره هام اضافه کردم، استفاده می کنم. مشاهده می کنید که من یک بار به داستان گوش داد و اونایی که بلد بودم رو از اونایی که بلد نبودم با هایلایت کردن، جدا کردم.
عدد زرد نشان دهنده لغاتیه که شما بلدید و عدد مشکی نشان دهنده کل لغات درون درس هست.
حالا من می خوام ببینم، اینی که من می خوام بخونم آیا مناسبه یا خیر. پس اینجا ریاضی به کار ما میاد:
825 تقسیم بر 907 میشه چند درصد؟
حدود 91 درصد این درس رو بلدم، پس این درس مناسبه منه و من میتونم بخونمش.
امیدوارم مناسب بوده باشه.
اگه روشی دیگه میشناسید ارائه بدید که همه باهاش آشنا شیم.
موفق باشید